פרופסור כרפ

מתרגשת8

New member
פרופסור כרפ

היי בנות חייבת לשתף אתכם בבאלגן שיש לי בראש ואולי תעזרו לי לעשות קצת סדר..
בשנה האחרונה עברת 4 הפלות
אחת נדחית בחודש 3 וכל השאר הריונות כימיים ממש כמעט חודש אחרי חודש.
הייתי אצל פרו' קופרמינץ והתחלתי טיפול בקלקסן אספירין תמיכה בקיצור טיפול אינטנסיבי בקרישות יתר מסוג אפלה...
התחלתי את הטיפול מלאת תקווה ואפילו נכנסתי להריון באותו החודש..אך שוב הבטא מסרבת לעלות וההריון לא מתפתח..
התקשרתי לפרופסור שהצי לי להתחיל סטרואידים.. בינתיים בביקור שיגרתי אצל רופא הנשים הוא הסתכל על הבדיקות ואמר שקרישויות יתר זאת אבחנה שגויה לחלוטין ו"שלא משנה לו שזה פרופסור..כי זה פשוט לא נכון" ואם הוא היה צריך לתת לי גלולות עכשיו לצורך העניין הוא היה נותן ללא היסוס...
יצאתי בשוק ... ופניתי להמטולוג שטען שוב שיש חריגה כל כך קטנה בבדיקות שזאת לא אפלה...
הגעתי לכרפ..אני דיי מאוכזבת מהפגישה איתו הוא אמר שזה לא קרישיות יתר... אבל הוא שלח אותי לבדיקת רקמות... אני לא מבינה מה הטעם ? כמה זוגות יש בעולם שיכולים לתרום זה לזו איבר במקרה הצורך?(חס ולחילה )
ולעוד כמה בדיקות זיהומים..
אני נורא עייפה ומבולבלת וניראה לי תמוהה שכל רופא מושך לכיוון מסויים כמעט על עיוור... אני מרגישה שלכל אחד מהם יש אג'נדה ושיטת טיפול ולא משנה בכלל מי עומד מולם הם נותנים שיטת טיפול מסוימת...
הוא גם אמר לי שיש לי סיכוי רק של 40 אחוז להריון טבעי ותקין.... אז יצאתי בוכה כמובן ומבולבלת וחסרת ביטחון.
ואני.. אם תשאלו אותי מרגיש לי בבטן שהם כולם מבלבלים את המוח...
עשיתי מלא בדיקות הורמונים, היסטרוסקופיה, קריוטופ, קרישיות מכל הסוגים...,מה עוד???
מישהי שאתן מכירות באמת מצאה את הסיבה להפלות שלה בגלל חוסר התאמה ? או מחלות זיהומיות???
אוף אני מחפשת רופא ניטרלי שייתן לי תמונת מצב יותר ברורה ושלא ירגיש לי כאילו אני חלק ממח וסטטיסטיקות של טיפולים ניסיוניים.

מבינה

גם אני הייתי אצל שני הפרופ' (להבנתי הם הכי מומחים בארץ בתחום הפלות חוזרות)
קיבלתי אותה אבחנה משניהם, ז"א אין אבחנה, גורם לא ידוע (לא מעודד) כל הבדיקות יצאו תקינות.
אך טיפול שטנה משניהם... קופרמינץ מאמין בקלקסן גם במצבים בהם אין קרישיות,
כרפ בתמיכה הורמונית דרך זריקות.
גם אני נמצאת בצומת דרכים מה עושים מה הדרך "הנכונה". לצערי כל רופא והאג'נדה שלו ואין מתאם ביניהם...
הרופאים היום מסתכלים על הדברים בצורה קרה של סטטיסטיקות... את הנחמה אני מנסה לקבל במקומות אחרים...
וגם אף אחד לא הבטיח לי שום דבר.... אין הרבה ברירה חוץ מאשר לנסות שוב...
אני כבר בדעה שלא משנה לי הסיבה אלא אני פשוט רוצה תןצאה היריון תקין...
הרבה הצלחה... לכי לפי מה שמרגיש לך נכון...

מקוםבלב

New member
בוקר טוב מתרגשת,

אני מבינה את הבלבול שיש לך ואת חוסר היכולת להחליט מה הדרך הנכונה.
שני הפרופ' עובדים ומאמינים בשיטה אחרת. כל אחד מהם שם את הדגש על משהו אחר.
פרופ' קופרמינץ מאמין שאם יש ספק אז אין ספק וחריגה קטנה יכולה להראות על דברים שלא תמיד ניתן לראות בבדיקות.
כרפ יותר נוטה לקטע של חוסר התאמה ובעיה עם מע' החיסון.
זה שהריון אחד לא הצליח עם הדרך של קופרמינץ לא אומרת כלום. אולי צריך לשנות מינון .אני מכירה כמה נשים שלקחו מינון נמוך של סיטרואידים לאורך ההריון וזה מה שעשה את ההבדל.
הרבה רופאים לא מאמינים בדרך שלו וזה בסדר.
את צריכה להרגיש מבפנים עם מי נכון לך להיות ולאיזו דרך את הכי מתחברת.
מחלה זיהומית יכולה להשפיע אבל גם בזה ניתן לטפל.
אם יש לך עוד חשק וכוח ללכת לעוד ייעוץ אולי שוה ללכת לפרופ' לאופר, או פרופ' סיוון. הם קצת בתחום אחר של הריון בסיכון אבל אולי שווה גם איתם להתייעץ.
למה כרפ אמר לך שיש לך סיכוי של 40% להריון טבעי?
לאיזה המטולוג הלכת?
חיבוק

היי ..

מבינה אותך יפה מאוד ,
גם אני אחרי הפלה משבוע שעבר .. ועוד 2 לפני 4 חודשים ושנה
בטא שהפסיקה לעלות תקין והפלה טבעית לפני שבוע ..
ובטיפול אחרון הייתי עם קלקסן 60 , כאשר כל הבדיקות -תקינות כמו פלס ..
לגבי כארפ ,אני גם בהתלבטות ,וממש לא סגורה אם לנסוע. לחוות דעת אצלו
כי את העירוי אני לא מתכוונת לעשות בכל מקרה (אינג'דה שלו )
ולא נראה לי שהוא יכול לחדש לי משהו ..
אני יותר נוטה לכיוון של עוברים לא תקינים ..
וחושבת ללכת לפי הקטע של מינונים נמוכים של הורמונים ולא לגדל לול שלם
כל פעם 15-17 ביציות .

מתרגשת8

New member
היי מצפה

סתם רק שתדעי שהתרופה עם העירוי כבר לא קיימת בארץ משרד הבריאות אסר עליה..
הוא מטפל עם הורמון פרגניל... ואם זה לא עוזר הוא נותן חיסון שמורכב מנוגדנים של כמה סוגי דמים(שגם לו יש השלכות) אני ממש לא מתכוונת לרוץ קחת אותו..
אחרי שכתבתי את מה שכתבתי זה כאילו הסברתי לעצמי נורא יפה שהסטרואידים עושים את אותה הפעולה(לעודד את ההריון שייקלט) עם הרבה פחות השלכות.. אז ממש דרך הכתב נתיי לעצמי את התשובה.
החיסון של פרופסור כרפ בעצם משנה את כל המערכת החיסונית כך שאת לא יכולה לא לתרום ולא לקבל איברים בעתיד אם תיזקקי חס וחלילה כמובן... וגם לא לקבל תרומת דם וכאלה..
אז מבחינתי הריסק לא תואם את האפשרות ללקיחת סטרואידים...
לא יודעת... בכל מיקרה אני החלטתי לשחרר לתקופה וכשאחזור לנסות אחליט מה מרגיש לי יותר בטוח...

זה בדיוק העניין ..

שלאף אחד אין באמת תשובה , למה זה קורה ....
אני בכל אופן הגעתי למסקנה שקלקסן יכול להיות מועיל , וגם סטרואידים במידת הצורך ,
אבל אני עדיין ממשיכה לטעון שבחלק מהמקרים , אצלי בכל אופן מדובר באיכות שהיא לא משהו..
הטיפולי עצמם מגדילים סיכויים לביציות / עוברים שהם לא תקנים בגלל הורמונים ואי יכולת טבעית לסנן ביציות
שהם לא טובות , אצלינו גם איקסי שבטוח לא מוסיף ..
יש לי עוד 2 מוקפאים שאני ממש לא רוצה לחשוב להחזיר אותם ..
מתכוונת לשבת שיחה מאוד רצינית ע הרופא שלי לגבי מינונים ולגבי תוספים לאיכות .. ורוצה לבקש הפעם
לחלק חצי/ חצי .. לתת צ׳אנס להפריות טבעיות ..
את כבר קבלת סטרואידים מקופרמינץ ?

למעלה