פרופלור לטריינר?

tomy6691

New member
פרופלור לטריינר?

שלום, רציתי לדעת מהוא עובי של פרופלור לטריינר פחות או יותר, שיהיה טריינר ממוצע.

Guy Z

New member
11/6 10/6 10/7 נסה לבדוק איזה מבין אלא נותן

לך את תחושת הטיסה שאתה מעדיף.

tomy6691

New member
תודה אבל...

אני לא מבין ממש בצורת המידות האלו, אני צריך נתון אחד ויחד וזהו העובי של הפרופלור.. אם תוכל לתת לי את עובי הפרופלור שבדר"כ שמים בטריינרים זה ממש יעזור לי!

td12

New member
הסבר

ה 10 מהווה קוטר, ה6 מהווה פסיעה. אלה הן המידות בהן נמדדים פרופלורים, ולא עובי בסיס. לך לחנות טיסנים ובקש פרופלור אחד מהפרופלורים שהציעו לך.

YHS

New member
אני סקרן

מהיכן הגעת לנתון הזה של "עובי פרופלור"? הגעת לאיזו חנות וביקשת פרופלור ושאלו אותך באיזה עובי אתה רוצה או ממקור אחר?

umbo

New member
שים לב - פרופ' 10X6 קצת קטן.....

על מנוע 0.46 - חבל להרוס מנוע עם פרופ' כזה. מצורף גרף התאמה של מנועים ופרופים

lr24

New member
עץ או פלסטיק?

מה ההבדל בין פרופלור מעץ לפרופלור מפלסטיק?תודה

erazz

New member
שאחד עשוי מעץ ואחד מפלסטיק....

חשבתי שזה ברור...
בגדול פרופלורים מעץ יותר קלים ופחות חזקים. כלומר המנוע מחיש יותר מהר אך הפרופלור יותר פגיע ובד"כ גם פחות יעיל כיוון שהוא שומר על צורתו פחות ביעילות. בטיסנים כמעט שאין סיבה להשתמש בפרופלורים מעץ. אלא אם ממש חשובה לך תגובת המנוע ולא כ"כ אכפת לך מיעילות/עמידות. בפרופלורים של מטוסים הסיפור שונה כיוון שעץ יותר אמין, קל וזול.

afnezer

New member
ארז לא ככ מדוייק

פרופלר עץ הרבה יותר טוב מפלסטיק כי הביצועים שלו יותר טובים , פלסטיק גמיש , עץ קשיח גם תחת עומס . ואגב לא בטוח שפרופלר עץ של מטוסים יותר זול אבל הוא יותר משתלם כי אי אפשר לתקן אותו לעומת פרופלר אלומיניום המצויים לרוב

erazz

New member
או... אי דיוקים....

באומרי פלסטיק אני גם כולל את הפרופלורים מפיברגלס וקארבון. לא רציתי להתפלפל יותר מדי. לגבי "הרבה יותר טוב".... זה תלוי באפליקציה. קשה לי להאמין שפרופלור שביר יהיה "הרבה יותר טוב" לטריינר. אני לא ראיתי את הביצועים ה"יותר טובים" של פרופלורים מעץ (דוגמת TOP FLIGHT שמתעוותים תחת עומס ולחות) לעומת פרופלורים פשוטים מפלסטיק מחוזק סיבים (MASTER AIRSCREW). סתם פלפולים... אני מודה. לגבי פרופלורים של מטוסים אז לרוב מתקנים פרופלורים מאלומיניום. היתרון של פרופלורים מעץ (מעבר לעלות) הוא שאין להם אורך חיים מוגדר. פרופלור מאלומיניום עלול לפתח סדקים וחייבים לבדוק אותו מדי פעם. פרופלור מעץ לא ממש נסדק ומחליפים אותו רק כאשר רואים בלאי בעיניים. הם לא נוטים להתפרק ללא אזהרה. כמו שאמרתי... פלפולים מיותרים. סתם ניסיתי לענות על שאלתו של הבחור. בלבלת אותי לחלוטין עם המשפט האחרון.... "לא בטוח שפרופלר עץ של מטוסים יותר זול אבל הוא יותר משתלם כי אי אפשר לתקן אותו לעומת פרופלר אלומיניום המצויים לרוב"

afnezer

New member
אני ממש מסכים איתך

ברור שפרופ פלסטיק עדיף לטריינר מכל פרופ אחר ואתה ענית לבחור וגם עם זה אני מסכים וחושב שאתה צודק אבל מה שכתבתי היה אליך. בקשר ל 'הרבה יותר טוב' טוב הגזמתי התכוונתי לומר שהוא יותר טוב לא בהרבה אבל יותר טוב בגלל הביצועים לא שאתה מרגיש בהבדל בהטסת טיסנים אבל במטוסים יש רק יתרונות החיסרון היחיד הוא המחיר ולדוגמא אני אביא את הג'ילס 202 האדום היחיד שיש בארץ עליו מורכב פרופ מעץ מצופה טיטניום פסיעה משתנה והוא נהנה מהביצועים של המנוע והמנוע גם נהנה ועובד מדהים עוד דוגמא רוב המזלטים ( לפחות מה שאני מכיר ) מונעים בעזרת פרופ מעץ לא יודע אם זאת הסיבה אבל זאת עובדה ובקשר למשפט שבלבל אותך התכוונתי שיותר משתלם פרופ מאלומיניום כי הוא בר תיקון וארכה לעומת עץ שנפסל גם על מכות קטנות מחשש לסדקים בלתי נראים אחרי פגיעה חנוכה שמיייח

YHS

New member
רוב המל"טים

לפחות אלו שאני מכיר, מונעים בפרופ אלומיניום. יש גם כאלה, בודדים, עם קרבון. עץ נעלם כמעט לגמרי. עוד הערה קטנה - לא נהוג לתקן פרופלור. אם יש פגיכות קטנות של אבנים, עושים איזון חדש. אם הפגיעות כבדות יותר, מעבר לסף מסוים - פוסלים אותו.

om133

New member
לסיכום....

אחי, כולם צודקים אבל... גם אני מטיס טריינר עם מנוע 46, וגם אני חדש בעסק. פרופ 10/6 מפלסטיק הוא בדיוק מה שאתה מחפש. לא יקר מידי, לא ארוך מידי (שלא יכנס ברצפה בנחיתות קשות) ונותן מספיק כח. בהצלחה.

גיא ח

New member
לאיזה מנוע 46 זה?

10X6 זה פרופ מתאים להרצה במנועי AX של OS להמשך הטיסות 11X6-7

לשד

New member
התחלנו בטריינר וגמרנו במלטים...

אם נחזור לטריינר: אני סבור שטיסנאי מתחיל יתחיל עם פרופלור פסטיק כזה כמו של MASTER AIR SCREW - מן ונטילטור מפלסטיק גמיש. אחרי שילמד לנחות ולנהוג את הטיסן הייטב גם בהמראה ווגם לאחר נחיתה יואיל ויתקדם לפרופלורים אחרים... אני הטסתי שנתיים טריינר AIR CORE 40 מפוליגל עם מנוע TOWER HOBBIES 46 עם פרופלור 10X7 של MASTER AIR SCREW. בברכה עמרם

YHS

New member
האם יש פה

נזיפה?
טוב, נו
הרי אסור להתעסק כאן רק בטריינרים.....
אז הכנסנו גם מל"טים.

לשד

New member
חלילה נזיפה רק

כואב הלב יהיה לראות טיסנאי מתחיל מורח על המסלול פרופלורים עץ שנדפקים מכל נגיעה קטנה וסתם מבזבז כסף...

למעלה