פרופיל 21 ומשא"ז

omri75

New member
פרופיל 21 ומשא"ז

האם ניתן להתנדב למרות פרופיל 21? בגלל בעיות משפחתיות והרבה דברים שהיו לי בראש בעבר, הקב"ן שוקל לשחרר אותי מהצבא , ולא לגייס אותי. הוא אמר שאם ארצה, אוכל להתנדב לצבא כשארגיש שאני יכול. האם אני יכול להתנדב גם למשא"ז?

mosheh

New member
כן, אני בחור נכה שמתנדב במשא"ז

ולא גייסו אותי לצבא עקב נכותי (שזה גם פרופיל 21), וקבלו אותי בהפוכה למשא"ז. אז אל תדאג. רק תדאג שלא יפתחו לך תיק פלילי או בעיות קריטיות עם חוק. משה

omri75

New member
ועוד שאלה למי שמבין

אם אני מתנדב , ומבקש לצאת לסיור עם הרכב הפרטי שלי זה אפשרי? אני אומנם מתחת לגיל 21, אך הרכב על שמי והוא מודל דיי חדש.. 1999 צבע לבן דיזל. עם סיומת 00
זה אפשרי? או שאני יהיה חייב לעבור את כל הסיבובים האלה ברגל.?

Super Go

New member
אתה לא יכול... אבל...

עם רכבך הפרטי אתה יכול לצאת רק אם אתה מעל גיל 21, ולא נהג חדש. ולגבי שנת הרכב, רכב פרטי יכול לפעול בשירות המשא"ז אם הוא בן 8 שנים ובמקרים חריגים בן 10 שנים. אבל, לא עושים ברגל את הסיבובים, אפשר גם ברגל אבל בעיקר (לפחות אצלנו) עושים בניידת, שצר לי לבעסה אותך, אבל אתה גם עדיין לא יכול להוציא רישיון לניידת.

mosheh

New member
אתה מצטרף לניידת שיוצאת לסיורים

ממונעים בשכונות, ולאו דוקא ברגל. משה

קרבינוש

New member
משה רציתי לשאול אותך אם טווחת

ואיך ? אני מקווה שלא תפגע מהשאלה מסקרן אותי לדעת

mosheh

New member
לצערי לא טווחתי, למרות שביקשתי

ממפקד העיר והוא אמר לי שאסור לי. ועל כל שאלה אענה בשמחה. משה

קרבינוש

New member
חבל שלא טווחת מקווה שהיית וראית איך

יורים לפחות מהצד ככה להיות איתם במטטוח כשהם יורים

buzy01

New member
כנראה שלא

נתוני הצבא מועברים למשטרה ולכל גוף ביטחוני אחר. קיימים מספר קטן של מקרים בהם מקבלים לעבודה בעלי פרופיל 21.

buzy01

New member
כנראה שלא

נתוני הצבא מועברים למשטרה ולכל גוף ביטחוני אחר. קיימים מספר קטן של מקרים בהם מקבלים לעבודה בעלי פרופיל 21. בלי קשר למשא"ז - אם הצבא לא רוצה אותך - התנדב לשירות לאומי. אחרת יפגעו זכויותיך בעתיד.

תראה- אם יצאת על 21 זה לא יכול

לדפוק אותך במשא"ז- כלומר אתה יכול להתנדב כמה שאתה רוצה- ואישית אני מאחל לך הצלחה מכל הלב שתצליח- המשא"ז זה כמו שרות צבאי- אני אישית לא עשיתי צבא והמשא"ז זה היה כמו צבא בשבילי מטווחים וכדומה. את תנצל את המשא"ז כמה שאתה יכול ובהצלחה

omri75

New member
אך שאלתי היא, באיזה צורה

שוחררתה? האם קב"ן שיחרר אותך משרותך הצבאי? כי אם כן - ואתה אומר שהצלחתה להתנדב למרות התערבות הק"בן. אין שאלה - אני מעוניין להתנדב. ואם לא יסתדר לי במשא"ז אני יתנדב לצבא , אפילו לתפקיד משרדי. אבל אני רוצה לתרום.

שלום30

New member
אם לא תנסה לא תדע

אני מציע לך לגשת לבסיס המשא"ז הסמוך למקום מגוריך - ולמלא טפסים. ככל הידוע לי ברמת המשא"ז הקלאסי, לא מבררים עבר צבאי וסיבת הפרופיל, אלא מבררים אם יש לך עבר פלילי היכול להפריע לך להתנדב ומבררים אם יש עליך רשומות בבתי חולים לחולי נפש המונעים ממך לשאת נשק או להמצא בקרבת נשק ושאר ההבטים הקשורים להתנדבות. מה גם שאינך חייב לספר שהשתחררת על פרופיל 21 ..... בהצלחה וספר לנו מה התשובה שתקבל לאחר מילוי הטפסים.

mosheh

New member
אחי, תעשה טובה לעצמך,

לך לבסיס המשא"ז, תממלא טפסים ותמתין בסבלנות לתשובה, ואם תראה שעבר יותר מידי זמן אז גש אליהם שוב. ואשמח לעזור לך בכל דבר. משה

../images/Emo13.gifפרופיל 21 וגיוס למש"אז:

1. יש הבדל בין שחרור מצה"ל על רקע של נכות פיזית לנכות נפשית. נכות פיזית-אינה פוסלת מגיוס למש"אז אךמגבילה תחומי עיסוק במש"אז בהתאם ליכולות,ייצוגיות,מענה מבצעי בעת הצורך וכו'. נכות נפשית,כפי שהוגדרה בצה"ל כפרופיל 21- מזה מספר שנים אין ממלאים יותר את הפרופיל,אך חלה חובת דיווח על סיבת השחרור. אני גם מקווה שאותו מב"ס שיראיין גם ישאל את השאלות הנכונות. 2. למי שהשתחרר על רקע נפשי מצ"הל-כדי להתנדב במש"אז יש להעביר בקשה לאישור חריג או לקבל מכתב המאשר להתנדב מרופא מקצועי(פסיכולוג/פסיכיאטר) או מכתב מהגורם המשחרר בצ"הל. 3. אני מקווה,שבהמלצות חלקכם,שלא לדווח על העניין-אין כדי להכשיל המפקדים במילוי תפקידם,אלא נסיון תמים לצרף עוד עמית לשורותינו.

למעלה