פרופיל הורמונלי לאחר טיפול

היאלי10

New member
פרופיל הורמונלי לאחר טיפול

שלום בנות, אשמח אם מישהי תעזור לי להלן ה"סיפור": בחודש שעבר קיבלתי פרוטוקול (להפריה) של 5 אמפולות מנוגון ללא דיכוי מהיום השני למחזור. מאחר והיה ביוץ מוקדם הופסק הטיפול לאחר 6 ימי הזרקות. במחזור שאחרי (12 יום לאחר סיום ההזרקות של המחזור הקודם) התחלתי טיפול חדש שבו מהיום השני לווסת אני מקבלת דקפפטיל 0.1 למשך שבועיים ואח"כ אתחיל עם 4 אמפולות של מנוגון. ביום שהותחל הטיפול בדקהפפטיל (היום השני לווסת) עשיתי בדיקת דם ולהלן התוצאות: פרוגסטרון - 6.2 NMOL/L E2 - קטן מ-200 LH - 9.2 IU/L FSH -22.8 IU/I שאלותי: 1. האם יתכן שהערך של FSH גבוה כתוצאה מהזריקות של הטיפול הקודם? לפני שנה וחצי הוא היה 6.2 ומאז לא נבדק. 2. הטיפול הופסק היום (לאחר 4 ימי הזרקת דיכוי) מתי רצוי לבצע שוב בדיקת FSH? הבנתי שאף בית חולים לא יטפל בי ברמות כאלה של FSH האם זה נכון?. תודה ושבוע טוב

ססוני

New member
../images/Emo105.gif מקפיצה כי חשוב

מהמעט שאני יודעת ה-FSH באמת גבוה. אם הבנתי נכון אז גם את הטפול הנוכחי קטעו, האם הוסבר לך מדוע? כתבת שבטפול הקודם בייצת מוקדם, עובדה מתסכלת לכשעצמה, יחד עם זאת זוהי אינדיקציה חיובית לכך שאת כן מייצרת ביציות ואף מבייצת! חשוב שתדברי עם הרופא שלך, עליו להסביר לך את משמעות הערכים בכלל ומדוע החליטו לקטוע את הטפול הנוכחי. המון הצלחה.

היאלי10

New member
המשך, תגובה לססוני

ראשית, תודה על ההתיחסות. שנית - אני בת 38 ללא הריונות או ילדים, הרזרבה השחלתית שלי לא משהו גם עם FSH - 6.2 . עברתי טיפולים עם איקקלומין, הזרעות ושתי הפריות. אף פעם אין לי יבול רב של ביציות ולכן בטיפול הלפני אחרון החליטו לא לתת לי דיכוי בכלל ומהיום השני למחזור 5 אמפולות של מונוגון. וראה זה פלא - היה ביוץ מוקדם, כבר ביום החמישי למחזור. לא נתבקשתי לעשות חודש הפסקה וישר התחלתי עם דיכוי ובמקביל בדיקת ההורמונים שציינתי לעיל . מטרת הרופא הייתה לבדוק שאכן מדובר בווסת. הוא לא היה נחמד במיוחד בטלפון (בי"ח ציבורי) ורק אמר לי שהתשובות לא טובות ועם FSH כזה הם בכלל לא נותנים טיפול. ממש מייאש, אמרתי לו שאותי זה שאריות מהטיפול הקודם שהרי עברו פחות משבועיים מאז ההזרקה האחרונה של מנוגון והוא אמר שהגוף אמור היה לנקות את ההורמון הזה במהלך הימים שמהפסקת ההזרקות ועד לווסת. השאלה האם טיפול אגרסיבי יכול לזרז את בוא תקופת הבלות? האם יש סיכוי שהגוף לא ניקה את כל ה- FSH ןלכן הרמה הגבוהה? תודה

ססוני

New member
אענה לך בזהירות

ראשית, אל תתיאשי! מתשובתם של רופאים לשאלת זירוז תקופת הבלות הם מסבירים שהטיפול אינו "מבזבז" את הרזרבה השחלתית, אלא מצליח לגייס ולהציל את הזקיקים שמתפתחים בכל תחילת מחזור. לגבי ה-FSH רק בדיקה נוספת תוכל לקדם אותך לקראת מידע מבוסס יותר. אין לי מושג מה יכל לגרום לעליה הדרמטית, אבל למען הסדר הטוב תחזרי על הבדיקה בעוד כמה שבועות כשהגוף שלך יחזור לעצמו. דבר אחרון: לעניות דעתי הרופא שלך 'התקמצן' בתשובתו דווקא ברגע הלא נכון... לכן, למען השקט הנפשי שלך תקבעי פגישה מסודרת עם הרופא.אם אכן מדובר ב-FSH גבוה, כדי לך להתייעץ עם מספר רופאים. אם יהיה צורך בכך אני בטוחה שתקבלי כאן המון המלצות על רופאים טובים. אני מקווה שעזרתי!

היאלי10

New member
תודה רבה לך, אכן הרופא

הציע לחכות לשתי ווסתות כלומר, לא הבאה אלא זו שאחריה כך הגוף בטוח יהיה נקי מכל ההורמונים ואז לבצע בדיקת FSH. ממה שאני מכירה ויודעת יש לי ביוץ ווסת סדירה רק שיש לי זקיק/ביצית אחת בחודש וזה אם אני בטיפול ואם לא. תודה לך ואשמח לקבל המלצות על רופא סבלני ושלא הולך לפי הספר, אני הבנתי שאני לא מקרה "סטנדרטי" ואני צריכה רופא "יצירתי"

ססוני

New member
זקיק/ביצית פר חודש זה ממש לא רע!

לגבי המלצות של רופאים ישנו לינק בלוחות, אבל את יכולה לתת כאן פרטים שלך (מאיזו קופה, מאיזה איזור בארץ וכו'). בהצלחה!

היאלי10

New member
איזה נהדרות אתן ואוווווווו

ממש החזרתם לי "צבע" לחיים. אני מתל-אביב חברה בקופת חולים "מכבי" טופלתי בעבר אצל פרופ' זיידמן באסותא ואח"כ אצל פרופ' עמית ודר' וגמן מאיכילוב. אני מתרשמת שזו משחטה של כסף ומחפשת רופא שירצה גם להצליח ולא רק כסף. שיטת ה"ניסוי וטעיה" לא ממש מתאימה לגילי.

טיפטיפ29

New member
מה פתאום? יש לי בדיוק fsh כמו שלך

ומטפלים בי, אני מתפללת שיעזבו אותי כבר!!!! וקצת עידוד: הייתי פעמיים בהריון מתוך 3 מחזורי טיפול.

היאלי10

New member
טיפטיפ תןדה על העידוד

האם יש לך FSH 22.8?????????????. אם אפשר לדעת, באיזה בית חולים את מטופלת? הרופא שלי ממש ייאש אותי, ישר אמר לי שלא מטפלים בנשים כמוני........... גם עם FSH של 6.2 לא ממש הצליח לנו אז אם 22.8 .............. תודה רבה לך ובהצלחה

טיפטיפ29

New member
תשמעי, אני לא יודעת מי זה הרופא

הזה, אבל אני מכירה הרבה בנות ואני בינהן, שהיו שורפות לו את הקליניקה, על הרבה פחות מזה. יש לי בדיוק כזה fsh ולא היתה שום בעיה, רק אל תצפי ל- 25 ביציות. אין לי בעיה לתת לך את הפרטים של הרופא שלי במסר, אבל הוא ממש לא צדיק בסדום (מה גם שהוא מאד יקר!!) ואין שום סיבה שלא יטפלו בך. אם היית בת 50, עם 5 ילדים וכאלה נתונים, אז אולי אולי אולי (!!!!!) הייתי נסוגה במקומך. ואני שמחה להפנות אותך (לימי של גידי, אני שוב מנפנפת בסיפור שלך...) לסיפורה של בחורה עם fsh 88 וילדה ילד מקסים מהריון ספונטני לחלוטין. אז תברחי, רוצי, נוסי מהרופא שלך, לא לפני שאת שופכת לו בקליניקה הרבה נפט, אני אעשה את שאר העבודה....
סתם סתם, עוד יחשבו כאן שאני איזה מטורפת אלימה...

היאלי10

New member
את גדולה, אפילו

החצי שלי "חזר לחיים" אחרי ההודעות שלכן. אני אתן לך את האי מייל שלך ואשמח לשם הרופא ובית החולים. ומה זה "לא צדיק בסדום"? [email protected] תודה רבה, רבה רבה

טיפטיפ29

New member
ועוד דבר:

הורמונים, מן הסתם, הם דבר ש"מטייל", ככה זה. לכן, כדי לדעת אם ה- FSH שלך אכן בעייתי, יש לבדוק אותו שוב, ואולי אפילו עוד פעמיים. נהוג לבדוק אותו ביום השלישי של המחזור. אני מכירה בנות וככה זה גם היה אצלי שהרמה בהתחלה היתה קצת מדאיגה, ובדקו שוב והערך היה תקין. ושוב,(לימי של גידי, אני מנפנפת בסיפור שלך...) יש לנו בפורום בחורה עם 88 FSH שילדה ילד נפלא בהריון ספונטני לחלוטין. תעמדי על הזכות שלך לקבל טיפול!!!

היאלי10

New member
אני בדקתי ביום השני של

המחזור אבל 12 יום לפני הבדיקה סיימתי להזריק 5 אמפולות מנוגון ליום במשך 6 ימים כך שאין לי מושג אם היו שאריות FSH מהזריקות. מאוד מעודד מה שאת מספרת. אני ממש מאוכזבת מהרופא הזה, ממש חוסר אחריות מה שהוא עשה. טוב לדעת שצריך לבדוק שוב לפני שפונים לתרומת ביצית.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. שום דבר הוא לא סוף פסוק. FSH 22 בגיל 38 הוא באמת מעל סף הטיפול, אבל אף אחד לא התחייב שזאת תהיה התוצאה בכל פעם. ראשית, כדאי להבדק ביום השלישי ולא השני, ברמות כאלה כל יום משנה משהו. משהו מצלצל לי מוזר. אם לרופא אכן היה ספק אם זאת וסת, אולי זאת באמת לא וסת. אולי הדימום הקדים לפני שההורמונים צנחו לרמות נמוכות. שהרי גם הפרוגסטרון גבוה, ברמה שאחרי ביוץ, לא ברמה של תחילת מחזור. אם את מגיבה חלשה, ורמות הFSH שלך מתחילות לעלות, צריך לבדוק FSH בכל תחילת טיפול, ורק בחודש שהוא נמוך-לטפל. שום דבר עוד לא סופי. תחזרי על הבדיקה בוסת הבאה, בשביל זה את לא צריכה את רופא הפוריות ה"אדיב" שלך. מספיק רופא נשים שאליו תפני כמה ימים לפני כן ותשיגי הפניה לבדיקת דם. במידה והבדיקה תראה על FSH נורמלי הכל תקין. אם הFSH גבולי, זה אומר שצריך לראות מי ימצמץ ראשון את או הFSH
.
בהצלחה נועם ~שהFSH שלה ניצח~

היאלי10

New member
תודה נועם על העידוד, כך אכן אעשה

אני אבדוק שוב בווסת שאחרי הבאה ונראה לי שאל הרופא הזה אני לא חוזרת. מקווה שיצליח לנו למרות ועל אף............

למעלה