פרופיל בלגי- אלומיניום או ברזל

פרופיל בלגי- אלומיניום או ברזל

היי לכולם,

אנחנו בונים בית באיזור חריש בגובה של 140 מ' מעל פני הים. מאד רוצים לעשות בלגי מברזל אבל כמה אנשי מקצוע שקשורים לאיטום ולאלומיניום הזהירו אותנו מהברזל בגלל הקור וכו'.. האם יש מישהו מבין החברים שיודע להתייחס לזה? האם יש מישהו שגר באיזור יחסית קר כמו שאנחנו גרים וידע להגיד האם זה שטויות ושהברזל יודע להתמודד עם זה?

תודה

אכן שטויות מה שאומרים לך, גם אלומיניום וגם ברזל

לא מבודדים .
אם את רוצה חלונות מהחומרים הללו , תצטרכי להשקיע
הרבה בחימום וקירור הבית.

רשר

Well-known member
מנהל
בלגי ברזל תמצא בכל ישוב בארץ החל מהגולן וכלה בכנרת

כפי שציין אידיט אכן מתכת מוליכה חום וקור מעולה,
הבחירה צריכה להיות מכל הבחינות החלות על פתחים בבית אסטטי, טרמי, יופי, נוחיות שימוש,,, ובסוף כמובן המחיר
כדאי גם לחשוב על מיקום כל פתח ביחס לפתחים האחרים ומשמעותו במראה הבית, לכן אין חובה להצמד דווקא לסוג אחד ומותר להשתמש בחומר עיצוב ומחיר שונה לכל פתח לפי רצונכם

כפי שנכתב

אכן כל מתכת גם ברזל וגם אלומניום מוליכים מצוינים ולכן גרועים כחומרי בידוד.
פרופילי אלומניום ניתן למצוא עם חוצץ תרמי הפותר בצורה משמעותית בעיה זו , אך יש גם פרופילים מחומרים אחרים ראי בלינק מצורף .
יש לקחת בחשבון שפרופילים אלו יקרים יותר .
[URL]http://www.smart-windows.co.il/מוצרים[/URL]

חלונות לבית

אמליץ לקצר תהליך ולא להתייאש. ככול שתחפשו יותר ותחפרו בסופו של דבר תגיעו למסקנה כי אין תחליף ראוי, בארצנו, לחלונות אלומיניום. זהו הפתרון המיטבי מכל הבחינות המקצועיות. איני בא לדון בתשובתי זו על העניין הניראותי שהוא אישי לחלוטין.
בהצלחה.

למה?

ראשית אתה מתעלם מהשאלה המקורית המתייחסת לבידוד הפרופיל , שנית מדוע בארצנו פרופיל PVC או פרופיל פיברגלס , או פרופיל עץ מצופה אלומניום אינם תחליפים ראויים?

התוצאה ברורה

קרוב ל 100% מהבתים בארץ מבוצעים באלומיניום. אולי תוצאה של קיבעון מחשבתי. אולי חכמת ההמונים עובדת. האלומיניום הוכיח עצמו כפתרון נכון מבחינת אפשרויות העיצוב הנרחבות, טווח המחירים הנרחב, איטום מתאים לדרישות התקן הישראלי, נוחות וקלות ההפעלה. כמות קבלני האלומיניום ופיזורם הגאוגרפי מאפשר בחירה. התחרות בענף האלומיניום מיטיבה עם הלקוחות. הבעייה היחידה לעומת מוצרים העשויים מפולימרים היא גשרי הקור האופיניים למתכת. השאלה מה אחוז מרכיב המסגרת משטח פתח האור הכללי. רוב השטח מנוצל על ידי לוחות הזיגוג. אם נבצע זכוכית בהרכב מבודד נפתור את רוב הבעייה כמעט ללא קשר לאופי הרכב המסגרת.
יש לזכור כי אנו חיים במזרח התיכון, עם קו חוף לאורך כל הארץ ובתנאי מזג אוויר נוח יחסית ברוב עונות השנה.
לכן, ברוב המקרים, המסקנה הסופית די ברורה לי.

זה רחוק מלהיות מדויק

נכון שהשוק בארץ מעדיף את האלומניום - הסיבות לכך אינן נובעות מחוכמת ההמון , אלא כפי שציינת מקבעון מחשבתי ( לא רק בנושא הפרופילים) וכמובן שבעקבות זאת כמות הקבלנים / תחרות רבה יותר בהשוואה לפופילים האחרים אבל כאן נגמרו כל היתרונות .
יחס הפרופיל בחלון משתנה בהתאם לגודל החלון לפיכך בחלון בגודל של כ 1 מ"ר רבוע הפרופיל יכול להוות כ 30 % ולעתים אף יותר מכך תלוי בסוג הפרופיל.
בנוסף - ההערה שלך לגבי מזג האוויר באזורנו רחוקה מלהיות נכונה במיוחד בעקבות המחקר שהמליץ להעלות פי 3 את תו התקן המתייחס לבידוד הבית, וזה מתייחס לכל האזורים.
דעתי האישית -
הגיעה הזמן שדווקא מבעלי מקצוע, מהנדסים, אדריכלים... נראה נסיונות להתקדם לשימוש בחומרים מתקדמים ולעודד שימוש בחומרים אלו במיוחד לאור הנסיון הרב והטוב ממדינות אחרות בהן נעשה שימוש נרחב בחומרים אלו.

רוני1955

Active member
אתה צודק.

השטח היחסי של המסגרת עצמה הוא די זניח. מישהו נתן דוגמה של חלון של 1 מ"ר, ואמר שהמסגרת היא יכולה להגיע ל 30%. אם ניקח מסגרת של 5 ס"מ רוחב, ונגידשיש חלוקה באמצע לגובה ולרוחב, נגיע ל 6 מטר רץ אלומיניום. כפול רוחב של 5 ס"מ, נגיע ל0.03 מ"ר שזה 3%מהשטח ובוודאי לא 30%. ככל שהחלון גדול יותר אחוז השטח של המסגרת מהחלון הוא קטן יותר והופך להיות זניח לחלוטין. בשביל לשמור על החום והקור, צריך ליחס חשיבות הרבה יותר גדולה לסוג הזכוכית (שהוא לא משתנה גם אם המסגרת מעץ או מחומרים אחרים), לטיח על הקירות ולבידוד הגג.
ולמי ששאל בהתחלה, הגובה הזה הוא לא ירושלים ולא רמת הגולן. עשה בחלונות את מה שהכי נראה לכם, בהתאם לתקציב ולמראה.

הוא טועה והחישוב נכון

תבדוק את חישוביך.
1 מר. רבוע = 10000 ס"מ
6 מר רץ = 600 ס"מ * 5 ס"מ = 3000 ס"מ, כלומר 30%
זאת מבלי לקחת בחשבון פרופילים עבים יותר

רוני1955

Active member
נכון.

טעיתי בחישוב. אבל, לא בתפיסת העולם שלי בנושא הזה. אם תתיחס לשטח הפרופיל ביחס לקיר שיש שם וחשוף למזג האויר החיצוני, הרי ששליש מטר רבוע מתוך 10 או 15 מטר רבוע זה עדיין מאד זניח. חשוב יותר להקפיד על בידוד הקירות והגג, ואת החלונות לעשות לפי התקציב והמראה.

אני מסכים אתך

שבידוד הגג והקירות חשוב יותר ובהתאם לכך לתעדף התקציב. עם זאת ,זה לא אומר שצריך להתעלם מאזורים אחרים במיוחד כשיש לכך פתרונות, ולצערי היועצים שצריכים לעשות זאת או לפחות להראות אופציות כאלו , לא עושים זאת.
יחליט הבונה אם הוא רוצה להשקיע בסזה או לא.

בינא

Member
הבעיה עם פרופיל בלגי מברזל כמו זה מאלומיניום...

ששניהם דקים מידי מכדי להציב בהן זכוכית בידודית שנחוצה בחריש, כמו בכל אזור בארץ כדי לבודד את שטח החלון.
היות ולא כתבת ממה בנוי ביתך ולכן להבנתי הוא איננו בנוי מחומרים מבודדים במיוחד (בלוקים, בטון וטיח) ולא ציינת איזה גג יהיה וממה הוא יהיה עשוי (80% מהחום נכנס דרך הגג ו90% מהחום בחור יוצא דרכו ודרך החלונות) גם לא תהיה חשיבות לסוג הפרופילים בחלונות כי הבית יהיה קר בחורף וחם בקיץ ותאלצו לחמם ו/או לקרר אותו ללא הפסקה פרט לימים נאים...
לכן ההמלצה היא שלא תתלבטי ותבצעי מה שיפה לך וכמובן בהתאמה למסגרת התקציב האפשרית שלכם*
*לילדים לא אכפת הפרופיל של החלון...

rd2310

New member
בידודית

כנראה שאינך מכיר את כל מגוון הפרופילים מפלדה המיוצרים בשוויץ.
לכן קביעתך שבפרופיל פלדה לא ניתן להציב זכוכית בידודית שגויה מיסודה
בסדרה W20 ובסדרה WFR ניתן להציב בידודית של עד 20 מ"מ
בסדרה MW40 ניתן להציב בידודית של 25 מ"מ

אנשי אלומיניום אמרו לך שברזל לא מבודד

ואני איש ברזל שאומר לך שהם צודקים אבל גם אלומיניום לא מבודד .
ובנוסף היות ואת כנראה תלכי עם העדר ותעשי ברזל או אלומיניום
ולא PVC שהוא מבודד , אז אל תשקיעי יותר מידי בבידוד הבית
ממילא זה לא יעזור .

זה לא רק הפרופיל, אלא גם הזכוכית

באלומיניום אין בעיה לשים זכוכית בידודית,
בפלדה ("ברזל בלגי") שמים רק זכוכית רגילה/טריפלקס, שרמת הבידוד התרמי שלה נחות בהרבה.
&nbsp
אני גרה קרוב (בזכרון), ובאותו גובה בערך. לא צריך להגזים
באמת לא חם ולח כמו במישור החוף, אבל לא הייתי מגדירה את המקום כ"קר". אפילו בחיפה יותר קר, וכמובן באזורים של ההר הגבוה (ירושלים, צפת, 700 מ' ומעלה) באמת קר. לא יורד פה שלג... אבל יש רוחות חזקות שמשפיעות על התחושה.
&nbsp
אני משווה את הבית שלי - אלומיניום עם בידודית, לבית השכן - אלומיניום בלי בידודית. ההבדל מוגרש. גם בטמפרטורה חום/קור, וגם בחסימת רעש בניה סמוך. לא הייתי מוותרת על בידודית.
&nbsp
אספר לך עוד משהו: יש המון בתים עם ברזל בלגי. אבל פרט ל2-3 בתים יוצאי דופן, שבהם החלונות הם האלמנט המרכזי, הם מעוצבים בצורה מיוחדת ומקורית - לא סתם מרובע עם חלוקות - מעולם לא נכנסתי לבית ואמרתי "ואוו, איזה יופי של חלונות"
את מבינה? השקעה גדולה, והתוצאה לא בהכרח מצדיקה את עצמה.
לדעתי, אם מדובר בחלונות רגילים עם חלוקה רגילה, אז לא הייתי שוקלת פעמיים, ועושה אלומיניום ובידודית.

למעלה