יווו, את רומנטיקנית חסרת תקנה!
אהבתי לקרוא את הניתוח שלך אבל יש לי כמה דברים להגיד: המעשן הוא אדם מאד כוחני, כל חייו סבבו סביב הקונספירציות שטווה ובהן לקח חלק ובתוך כל הסבך הזה - הוא שכח את כל השאר. CSM לדעתי בודד את עצמו בכוונה תחילה, כתוצאה מחוסר היכולת שלו להתחבר לרגשות שלו ולמעשה, כל אורח חייו נבע מהבעיה הזו. אין ספק שבערוב ימיו הוא "נעצר לרגע" ועשה חושבים - אבל זה כבר היה קצת מאוחר מדי. מקנא במאלדר? זאת לדעתי הגדרה קצת מרחיקת לכת. אני חושבת שהוא אהב ושנא את מאלדר בעת ובעונה אחת. אהב - כי הוא בעצם ראה במאלדר את השתקפותו במראה. אסור לנו לשכוח, גם תוך ניתוח דמותו של CSM, שגם במאלדר יש צדדים אפלים, ואפילו מאד! מאלדר היה יכול בקלות לבחור ב-DARK SIDE OF THE FORCEכפי שעשה אביו לפניו. בכלל, אני מוצאת לא מעט הקבלה בין CSM ומאלדר לבין דארת' ויידר ולוק סקייווקר (מלחמת הכוכבים). האב שמכר את נשמתו לשטן, הבן רודף הצדק שמגלה לחרדתו כי אויבו הגדול ביותר הוא בעצם לא אחר מאשר אביו וההתנדנדות על פי תהום בין הצד האפל לצד המואר. אני חושבת שכדי לנתח הייטב את CSM, אנחנו צריכים לנתח אותו ואת מאלדר ביחד משום שהם בלתי נפרדים בקונספטט הזה.