פרופיילינג

Gilliana

New member
פרופיילינג

או במילים אחרות - ניתוח דמות. חשבתי שיהיה נחמד ומעניין לבחור מעם בשבוע דמות אחרת מתיקים ולנתח אותה -לבנות את הפרופיל של אותה דמות. חשבתי להתחיל את פרוייקט הפרופיילינג דווקא בדמות קשה במיוחד - CSM. אז אני אשאיר לכם להתחיל לנתח ובהמשך אתן את הניתוח שלי.

אני רוצה אני רוצה

למרות שהמומחיות הגדולה שלי היא מאלדר , אני אנתח פה (לפחות חלקית) גם את המעשן.. אז ככה : למרות כוחו הגדול אני חושבת שהוא מרגיש כאדם חלש, הוא מעריץ את מאלדר על מי שהוא. אבל יותר מזה , הוא מקנא במאלדר על זה שמאלדר הוא כל מה שהוא רצה להיות ולא הצליח לו...על שמאלדר הצליח להפריח את הבדידות שלו (סקאלי כאילו דההה) בתוך ליבו הוא מקווה שמאלדר ינצח הוא מאמין במטרה שלו אבל הוא פחד לעשות את הצעד.. הוא אדם בודד, כל חייו הוא אהב ואוהב אישה אחת בלבד וזאת טינה מאלדר.. אבל גם פה הוא לא היה מסוגל ליותר מרומן ללא מחויבות... הוא מבודד עצמו מכולם , הוא בונה חומה סביבו ומנסה לשכנע אפילו את עצמו שהוא חזק ובעל כוח, אבל בסופו של יום, הוא מבין שהמחיר יקר מדיי.. אממ טוב אלו הם דבריי עכשיו תמשיכו..

Gilliana

New member
יווו, את רומנטיקנית חסרת תקנה!

אהבתי לקרוא את הניתוח שלך אבל יש לי כמה דברים להגיד: המעשן הוא אדם מאד כוחני, כל חייו סבבו סביב הקונספירציות שטווה ובהן לקח חלק ובתוך כל הסבך הזה - הוא שכח את כל השאר. CSM לדעתי בודד את עצמו בכוונה תחילה, כתוצאה מחוסר היכולת שלו להתחבר לרגשות שלו ולמעשה, כל אורח חייו נבע מהבעיה הזו. אין ספק שבערוב ימיו הוא "נעצר לרגע" ועשה חושבים - אבל זה כבר היה קצת מאוחר מדי. מקנא במאלדר? זאת לדעתי הגדרה קצת מרחיקת לכת. אני חושבת שהוא אהב ושנא את מאלדר בעת ובעונה אחת. אהב - כי הוא בעצם ראה במאלדר את השתקפותו במראה. אסור לנו לשכוח, גם תוך ניתוח דמותו של CSM, שגם במאלדר יש צדדים אפלים, ואפילו מאד! מאלדר היה יכול בקלות לבחור ב-DARK SIDE OF THE FORCEכפי שעשה אביו לפניו. בכלל, אני מוצאת לא מעט הקבלה בין CSM ומאלדר לבין דארת' ויידר ולוק סקייווקר (מלחמת הכוכבים). האב שמכר את נשמתו לשטן, הבן רודף הצדק שמגלה לחרדתו כי אויבו הגדול ביותר הוא בעצם לא אחר מאשר אביו וההתנדנדות על פי תהום בין הצד האפל לצד המואר. אני חושבת שכדי לנתח הייטב את CSM, אנחנו צריכים לנתח אותו ואת מאלדר ביחד משום שהם בלתי נפרדים בקונספטט הזה.

אהה רגע,

לא אמרתי שהוא לא כוחני, כלפי חוץ הוא מקרין המון כוח וסמכות, בעולם החיצוני אין עוררין עליו, הבעיה מתחילה בעולם הפנימי, אני חושבת שהוא היה צעיר נלהב כשנכנס אל עולם הקונספירציות, וכשהבין מה עשה לחייו ולסובבים אותו זה כבר היה מאוחר מדיי. אני חושבת שהוא לא בטוח בהחלטות שלו, ולאורך הרבה זמן התנדנד בין להלחם במאלדר או להציל אותו, כלבסוף הוא בחר כביכול בדרך "האמצע" הוא לא הרג אותו אבל הוא נטל ממאלדר את התקווה (או לפחות ניסה). אני חושבת אפילו בזה שהוא משך באף את מאלדר בכל הנושא של אחותו היה רק כדי לתת למאלדר תקווה להמשיך להלחם..

1Shir

New member
אתן מצליחות לראות בו הרבה יותר

לעומק ממני. יתכן מאוד שזה בגלל שנתח גדול מהסדרה ראיתי מזמן ולא במסודר, ולכן אני לא זוכרת ויש לי פערים. אבל לפי מה שכן יש לי בראש, אני ממש מחזיקה ממנו איש רע. איש שבונה את עצמו על כוחניות מהסוג הרע ביותר, כזו שבאה על חשבון אחרים. איש שלדבריו מה שהטעין אותו היה השמחה לאידו של אחר, כפי שהוא העיד בפרק האחרון, הוא חיכה כל השנים לרגע בו הוא ינפץ למאלדר את התקווה. בנאדם שהשכרות מהכוח שלו גרמה לו להפחית מערך חיי אדם. הקיצר, לא סובלת אותו
אשמח אם תאירו את עיני על צדדים יותר הומניים שלו בהתבסס על קטעים מהסדרה משימה לא קלה?...

Gilliana

New member
בהחלט אתגר שיר! ../images/Emo45.gif

ואוקיינוס בטח תיטיב לזכור ממני - אבל מה שבלט אצלי במיוחד היו שני דברים: 1. הפרק שבו הוא "מבלה" עם סקאלי ואוכל איתה ארוחת ערב מהודרת כזו - לא יודעת אם ראית את הפרק הזה אבל בין השורות אפשר בהחלט לקלוט אצלו צד הומני. 2. הקטע שבו הוא מסתכל בתמונה של פוקס וסמנתה הילדים (שוב, לא זוכרת את שם הפרק). ואת יודעת מה? אני לא יכולה להגיד שאני לא סובלת אותו למרבה הפלא - קודם כל, בלעדיו לדעתי X-FILES לא היתה יכולה להתקיים. וולט דיסני אמר פעם - מה הטובים היו עושים בלי הרעים?

אריק1966

New member
ואולי...

הוא האיש האמיתי,במובן שהוא לא טרח להכחיש שהוא מנהל את המדינה עד לדברים כמו תוצאת הסופרבול... מה שאני מנסה לומר הוא,שאולי עדיף מישהו כמוהו שכולם יודעים שהוא "הרע",במקום אנשים צדקניים שדואגים לתדמיתם הציבורית.

1Shir

New member
אבל הוא דווקא אדם מאוד לא גלוי.

כל האישיות שלו בנויה על סודות, ואני חושבת שזו עוד סיבה עיקרית שבגללה אני כ"כ שונאת אותו. מאלדר איכזב אותי בפרק האחרון, כאשר הוא נהג בדיוק כמוהו ולא סיפר לסקאלי דברים. אבל חוץ מזה, לאורך שאר הסדרה, מאלדר מייצג בעיני את ההפך הגמור-בנאדם שמוציא דברים החוצה, פתוח, אין אצלו הסתרות וקונספירציות. זה אולי בנאלי, אבל אין דבר שאני שונאת יותר מתחמנות ושקרים. אז CSM אולי אמיתי בכך שהוא לא מסתיר שהוא ה bad guy, אבל זה בערך הדבר היחידי שהוא אמיתי בו.

Gilliana

New member
מה שאמרת עכשיו שיר...

... מחזיר אותנו לעניין של מאלדר ולעובדה שגם בו קיים הצד האפל.

הנה התוספות שלי לעניין

קודם כל הפרקים עליהם דיברה ג'יליאנה הם השיבה (חלק ב') אחד המעולים מהפרקי מיתולוגיה, והשני היה EN AMI בין הפרקים המאוד האוהבים עליי , אני חושבת שבפרק הזה הבנתי מיהו באמת האיש מאחורי התדמית של המעשן, שיר עד כמה שזכור לי לא ראית את הפרק אני זוכרת נכון? בכל אופן תוכלי ללמוד הרבה על המעשן אחרי שתראי את הפרק... עכשיו בנוגע לצד האפל של מאלדר, אכן יש בו אחד כזה כי הרי יש בכולנו (ועל זה אני חייבת לומר תודה לאל) , אבל מאלדר מסיט את הצד האפל שלו כביכול למלחמה כנגד ה"רעים" , אבל מה שלא נראה לעין זה שבעצם מאלדר הוא לא כל כך בצד המואר , נכון הוא בצד של ה"טובים" אבל כמו המעשן הוא מאמין שהמטרה מקדשת את האמצעים, הוא לא בוחל בשום שיטה על מנת להשיג את מבוקשו, ואמנם זה לא הגיע לממש לרצח בדם קר אבל אני באמת מאמינה שתחת הסיטואציה המתאימה מאלדר מסוגל לרצוח למען המטרה החשובה שלו (או למען סקאלי).שניהם אנשים שהמטרה שלהם היא הערך העליון בחייהם והם יעשו הכל להשיג אותה, ההבדל הוא במטרה לא בדרך..

Gilliana

New member
ניתוח מעולה! ../images/Emo45.gif

כנראה שבסופו של דבר - הגנטיקה מעל לכל...

1Shir

New member
את זוכרת נכון

גם עד כמה שזכור לי לא ראיתי את EN AMI... אז יש לי פערים. * למה את אומרת תודה לאל על כך שיש בכולנו צד אפל? * אני לא מסכימה למה שאמרת על מאלדר. אני לא מסכימה שהוא כמו המעשן מבחינת שימוש בכל אמצעי למען המטרה. אני לא מאמינה שהוא ירצח חפים מפשע בשביל להשיג משהו שחשוב לו. נכון שהוא אובססיבי, וזה הערך העליון בחיים שלו, אבל אין לו אותן דרכים כמו ל cancer man.

אז ככה

אני אומרת תודה לאל כי אילו כולנו היינו אנשים העולם היה משעמם, וכמו שאמרו חכמים ממני לפני: אין טוב בלי רע , לו לא היה המעשן לא היה מאלדר... זה בערך תמצית העניין.. בנוגע לצד האפל של מאלדר , תראי אמנם הוא לא רצח בדם קר אבל תשימי לב כמה קורבנות היו כתוצאה מהמסע שלו ואולי זה היה לו אכפת אבל לא מספיק בשביל לעצור את הדרך שלו, אולי להפסיק בכלל או לבחור דרך אחרת.. במשך השנים אבא שלו נרצח, אחותה של סקאלי, הבריאות של סקאלי, גרון עמוק , X , ועוד רבים. הוא הצדיק את הקורבנות בכך שהמטרה חשובה יותר.. הוא לא הפסיק גם כשהוא היה קרוב לאבד את סקאלי , זה מעיד על משהו.

Gilliana

New member
שיר, את זוכרת את הפרק...

"גרוטסקה"? (עונה 3) מאלדר חקר שם מקרה של רוצח שטען כי כוחות שטניים השתלטו עליו. אפשר היה לראות שם בבירור עד כמה מאלדר נמשך לצד האפל. והפרק מסתיים כשמאלדר אומר/כותב את הדברים הבאים בדו"ח שלו: "We work in the dark. We do what we can to battle with the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within and we are left alone, staring into the abyss... into the laughing face of madness."

1Shir

New member
בסדר... פסיכולוגיה טריוויאלית ../images/Emo3.gif

ברור שכל אחד מאיתנו מרגיש לפעמים שהוא נמשך לצד "האפל". אני לא יודעת אם יש באמת חלוקה לטוב ורע, אני דווקא נוטה להאמין שלא ושהכל זה בעצם באותו צד, אבל זה כבר עניין של אמונה. אני מסכימה שבמאלדר יש צד אפל, זה חלק מהמורכבות שלו. אבל אני חושבת שבבסיס שלו הוא לא רע ולכן הסבירות שהוא יעשה מעשים ממש רעים היא מאוד נמוכה. נכון שהוא סיכן אנשים בעקיפין (זה בתשובה לך אוקיינוס), וזה מראה שהוא בהחלט לא מלאך, בכלל מעצם העובדה שהוא מסובך בכל סיפורי הקונספירציה האלה. בהחלט נראה לי שאדם יותר טוב בכלל לא היה מגיע לסיטואציות שמאלדר הגיע אליהן.

יש משהו חשוב בדברייך שיר

ואת בהחלט צודקת , ולכן אמרתי שגם המעשן הוא לא רע כולו ויש בו צד טוב, הוא כמו הראי של מאלדר.

1Shir

New member
חח אבל שמתן לב איך הסטנו באלגנטיות

את הדיון מ-CSM למאלדר?..
לא שאני לא מברכת על כך, לדעתי הכי מעניין לנתח את האישיות של מאלדר ושל סקאלי

שיר, לו רק היית יודעת

דבר ראשון תני לי כל נושא בעולם ואני אוכל באלגנטיות להסיט אותו לכיוון של מאלדר, דבר שני לו עכשיו הייתי נותת ניתוח מלא על מאלדר זה היה לוקח בערך שלושה ימים.

Gilliana

New member
אולי נשמור את הניתוח של מאלדר...

ל-22 במאי. משהו מאד מאד מעניין קורה כנראה בתאריך הזה...

למעלה