פרוסת נייר

ענתי44

New member
פרוסת נייר

אחד השינויים שחלו באמא בעקבות המחלה הוא הצורך ובהרבה נייר. זה התחיל מכך כשהיתה עוד נכנסת לבד לשירותים היתה משתמשת בכל גליל נייר הטואלט, עד שכמעט נוצר חסמה בשירותים. בכל ארוחה היא זקוקה לנייר לניגוב ידיים או מפית. אני כבר רגילה לתת לה מראש, כשאני רואה שעיניה נודדות בחיפוש אני מושיטה לה מפית ומתעלמת מהנטייה לקנח אף ואז לנגב את הפה, או מזריקת המפית לצלחת המלאה כאומרת : אני סיימתי לאכול!!! לא אחת אני מוצאת את המפית כשהיא ביד שלה. מחזיקה חזק כאילו המפית המשומשת אוצר יקר. אתמול בבוקר היא ביקשה ממנה, בעודה מניחה את פרוסת הלחם על השולחן " תביאי לי בבקשה פרוסת נייר" נתתי לה עם חיוך ( כבר אמרתי שאלצהיימר זו מחלה מצחיקה? ) ואמרתי לה " הנה, בתיאבון" והבוקר כדי שלא תהיה חסרת סבלנות עד שההסעה תגיע סיפרתי לה על מקרה שקשור להסתדרות. משהו שקשור להפועל חיפה. אז אמא מביטה בי במבט החכם שלה, כי הבוקר היתה בעיניה ראות בהירה ללא ענני אלצהיימר מתקרבים, ואמרה " בגלל זה קוראים להם הסתדרות... כי הם מסדרים אותך" אז לא ל"אכול" אותה?

ענתילה , היא מדהימה כרגיל

גם אצלנו יש שימוש בנייר טישיו לקנח את האף ואז אני מקנחת לו קצת יותר טוב וגם הוא לעתים שם בצלחת ואם לא נשים לב ינסה לאכול גם את הנייר גם את הכוס הוא שם בצלחת לעתים ואנו בהיכון כל זמן הארוחה לסייע אך ברוך השם עדיין אוכל לבד שאמא תמשיך כך להפתיע אותך בחוכמתה הרבה נשיקות ויום נפלא, טובה

ענתי44

New member
השימוש במפיות באופן מופרז אופייני לאלצהיימר

במפגש היחיד שהיה באשדוד למשפחות חולי אלצהיימר, בתקופה שאמא אובחנה, הקרינו לנו סרט שצולם בארה"ב על אלצהיימר. להפתעתי הראו שם את השימוש בנייר. נהדר שאהרון עוד אוכל לבד, אצלנו זה כמעט לא קורה. אמא נזקקת שיאכילו אותה וצריך להזכיר לה כל הזמן לאכול כשהיא למשל מחזיקה ביד פיתה או סנדוויץ ואפילו כשאני נותנת לה ארטיק שוקולד שהיא מאוד אוהבת, אם אני לא מזכירה לה לאכול הארטיק מטפטף עליה ועל הבגדים.

רגינה9

New member
גם אצל אמא היה שימוש מופרז במפיות נייר

נהגה לשמור מפיות או מגבות נייר בתיקים, בכיסים ובכמויות. אולי זה חלק מהאחזות שלהם בחפצים. מעניק להם סוג של בטחון, כאשר העולם מסביבם הופך להיות בלתי מובן ומאיים.

zs1957

New member
ענתי אמא כרמלה מדהימה כמוד תמיד

מפתיעה אותך בדברי חוכמה. רפואה שלמה . מקווה שאתן בבית ולא בבית חולים תכתבי מה קורה נשיקות וחיבוקים, זהבה

אהבתי ../images/Emo13.gif

אני הייתי צריכה לקבל צעקות מהבן שלי כדי שאפסיק להעיר לאמא על זה שהיא מקנחת את האף עם המפית ואז מנגבת את הפה... ופשוט מדהים כמה שהם חוזרים להיות ילדים. עם הבעיתיות שבזה וגם קצת עם החינניות.

אירילה

New member
חולי אלצהיימר וניירות

זה לא חדש שחולי אלצהיימר בשלב מתקדם אוהבים לאכול מפיות נייר , גם אמנון אוכל אם לרגע לא משגיחים , אבל אולי זה המקום להעיר כי רצוי להגיש לחולים מפיות נייר חלקות ,קישוטים או ציורים ע"ג המפיות מעורר אצלהם את ההזיות ואז הם מנסים לתפוס או להוציא את הציורים וזה גורם להם להיות במצבי אי שקט , התרגזות על כך שלא מצליחים לתפוס את הציור או הפרי שע"ג המפית. לכולכם ידועה התופעה של לכידת הנקודות במרצפות והרווחים שביניהן או אפילו על מפות השולחן ,לתפוס את הריבועים..... אוי כמה צורות יש למחלה הזאת.... גרשון

ענתי44

New member
למזלי מפיות לא בתפריט של אמא

אבל מי יודע.... אמא בהחלט שומרת ואוגרת מפיות שאני מוצאת בכל מקום ואני רואה שבמרכז היום אלו מפיות לבנות בלבד. חשבתי שזה מטעמים של עלות אך כנראה שאחת הסיבות זה לא לעורר את ג'יין האלצהיימר לצאת מגדרו.

tali300

New member
אצל אמא שלי זה שמירת טישו

להסתובב תמיד עם טישו עליה גם אם צריך וגם אם לא באמת תהיתי מאיפה זה ... והיא עוד במצב התחלתי....

למעלה