פרולקטין גבוה

פרולקטין גבוה

לפי מה שקראתי אוכל משפיע על רמת הפרולקטין, על כן לא רצוי לבצע מיד אחרי ארוחה, אומנם בכמה מעבדות ביררתי ואמרו לי שלא מכירים כזאת הנחיה מישהי יש לה מידע בנושא????

קודם כל...

קודם כל בספר של בר חוה שאת מהללת אותו הרבה [ובצדק] כותב לא לבצע את הבדיקה מיד אחרי האוכל, עוד בספר פרופיל הורמנלי בצום, ועוד תבדקי הויקירפואה אוכל מעלה את רמת הפרולקטין, אודה לתגובתך. וכהשלמה ראיתי באחד הפורומים שפרופסור זיידמאן ממליץ לעשות את הבדיקה בצום!!!

acka

New member
אז נראה שיש לך מידע....

סתם לידע כללי - מעולם לא פגשתי את בר חוה באופן אישי ולא קראתי את ספרו.
אם את רוצה להביא לפה ציטוטים וקישורים מדויקים אשתדל להסתכל, אבל מעולם לא שמעתי הנחיה על צום בפרופיל הורמונלי.
יצא לך פרולקטין גבוה ואת דואגת?

להלן ציטוטים....

http://www.doctors.co.il/forum-246/message-401704#message-401704 הנה קישור אחד. 2.מצבים פיזיולוגיים שונים מביאים להפרשה מוגברת של פרולקטין, כמו אכילה, פעילות גופנית מוגברת, לאחר קיום יחסי מין, וכן מצבי לחץ נפשי או לאחר התקפים אפילפטיים. [זהו ציטוט מתוך ויקירפואה], את ספרו של בר חוה לא יכלתי להעתיק אומנם הנ"ל מקווה שיספיק. ובכן חברה סיפרה לי שמצאו לה פרולקטין 800. תודה רבה.
וסתם לידע כללי אם יש לך המלצות לספרי פוריות אשמח לשמוע חוץ מהאתר החשוב הזה שמקנה ידע ששווה זהב.

לא סתם

כשגילו לי פרולקטין גבוהה ורצתי לנט, נבהלתי והאנדוקרינית שלי, אמרה לי בצורה הכי חד משמעתי. אסור לקרוא לפני שמתייעצים עם רופא. והציעה לי שאם אני בלחץ גבוה מידיי, לשאול באתר BEOK, ששם יש רופאים מומחים מהטובים בארץ.
הציטוט שהבאת מויקירפואה, נשמע הזוי.. ואולי מדבר, אולי, אני משערת, על עליה רגעית בפרולקטין.
בכל מקרה, אם החברה שלך עשתה רק פעם אחת בדיקה, סביר שישלחו אותה לבדיקה חוזרת ויאללה בקטנה, שתהיה על צום (נגיד וזה משמעותי). הכי משמעותי לבדיקה העכשוית זה 3 שעות ערות.
&nbsp
ולגבי פרולקטין מוגבר סטטי.(באם הבדיקה החוזרת תהיה זהה בתוצאותיה) שתקבע תור לאנדוקרינולוג, שיבדוק וישלח אותה לבדיקות מעמיקות ויוכל להבהיר את פשר העניין והטיפול המותאם.
&nbsp
&nbsp

למישהי כזו...ולשאר...

ובכן מי שטרח לעיין במקורות שהבאתי, אז הנחיית פרופסור זיידמאן היא כן להיות בצום, ובר חוה גם כותב בספרו לא לבצע את הבדיקה מיד אחר האוכל. נכון שעניין הערות הוא יותא קריטי אומנ' גם לצום יש חשיבות.

יקירה

אנחנו לא בויכוח.
בכל מקרה מדובר בתחום אנדוקריני (שמן הסתם יש לו השפעה על הפיריון)
ככה שממליצה פחות לקרוא באינטרנט ויותר לקבוע פגישה עם מומחה.

orile32

New member
פרולקטין גבוה זה לרוב עניין של ערות לא מספיקה

כמה יצא לך הפרולקטין שאת מודאגת?

מניסיון, זה לרוב רק עניין של ערות.
עשיתי את הבדיקה לפני מס׳ חודשים, הייתי ערה שעתיים אבל סתם נשארתי במיטה עם עיניים פקוחות. קיבלתי פרולקטין 900, משהו כזה.
חזרתי על הבדיקה כמה חודשים אחר כך, לפני הבדיקה הייתי ערה 3 שעות מלאות ופעילות (כמה הספקתי באותו בוקר... כלים, עבודה, כביסה...
) והתוצאה יצאה 300.
תחזרי על הבדיקה ותקפידי על הערות ואני מאמינה שיהיה בסדר.

לי יש פרולקטין מוגבר

מעולם לא בקשו ממני להגיע בצום, יחד עם זאת, אני לא נוהגת לאכול לפניי בדיקות.
בהתחשב בתוצאות, לא נראה שיש איזושהי השפעה.
עניין ה- 3 שעות הורד תקופה מסויימת והוחזר לאחרונה.
בכל מקרה, במקרה הכי גרוע, באם קיימת בעיה, נעשות בדיקות עמוקות יותר למציאת המקור לפרולקטין המוגבר והכי חשוב, ישנו פתרון תרופתי, שנלקח עד הידיעה שיש הריון.
&nbsp

למעלה