פרולקטין גבוה

napit

New member
פרולקטין גבוה

היי בנות,
במסגרת הביקור שלי בארץ עשיתי פרופיל הורמונלי ביום השלישי של המחזור.
ברקע - פוליצסטית לאחר סבב ראשון של IVF וגירוי יתר קל. לאחר השאיבה הדבקתי מדבקות אסטרודיול במשך שבועיים.
עשיתי פרופיל הורמונלי גם כשהתחלתי את הטיפולים בתחילת אפריל והפרולקטין היה תקין. בבדיקה לפני כמה ימים הוא היה 844 (הנורמה היא 59-619).
חזרתי לרופא נשים וביקשתי בדיקה חוזרת כי לא הייתי ערה שעתיים לפני הבדיקה, הוא אמר שזה לא אמור להשפיע כבר, ושהסיבות לפרולקטין גבוה הן סיבות ממש מפחידות שמצביעות בעיקר על גידול במוח.
עושה בכל זאת בדיקה חוזרת ביום ראשון, אבל בנתיים ממש מפחדת...
קרה למישהי משהו דומה?

orile32

New member
גם לי קרה

גם אצלי מעולם לא הייתה בעיית פרולקטין אבל בפעם האחרונה שבדקתי פתאום היה 800....
הרופא שלי נזף בי שלא הייתי ערה שעתיים (אבל אני כן!), וגם אנדוקרינולוג שהתייעצתי איתו אמר שכנראה לא הייתי ערה מספיק זמן וביקש לחזור על הבדיקה. עדיין לא עשיתי בדיקה חוזרת (פויה לעצמי).
יש חשיבות לזמן הערות. תעשי בדיקה חוזרת ותהיי ערה לפחות שעתיים - שלוש לפני הבדיקה.
רשמת שאת אמורה לעשות עוד כמה ימים שוב - האם אין חשיבות לביצוע ביום 2-3?
&nbsp

היא321

New member
אני עשיתי 3 פכמים בדיקות פרולקטין

פעם אחת יצא סביב 400
פעם שניה סביב 800
פעם שלישית שוב סביב 400
לדעתי פרולקטין גבוה מהנורמה אך לא עולה על 1000 עלול להיות עקב ערות קצרה לפני הבדיקה או עקב לחץ.
לא חושבת שיש לך ממה לדאוג

napit

New member
תודה לכן על התגובה

זה ממש מבהיל אותי...
שאלתי את הרופא, אין צורך לעשות ביום ה2-3 של המחזור. אז אני עושה בדיקה חוזרת ביום ראשון, הפעם אדאג להתעורר 3 שעות לפני ולא חצי שעה.
מקווה לתוצאה תקינה .
גידול בראש, לא יודעת למה קוראים לזה בעיה ״קלילה״, לי זה נשמע ממש מפחיד... :(

כתוב בפירוש שצריך לקום 2-3 שעות לפני הבדיקה

ולהיות ערה (לא ערה במיטה)
אחרת הערכים של הבדיקה פשוט לא נכונים.
&nbsp
אז לא נראה לי שיש לך מה לדאוג, את פשוט צריכה לבצע את הבדיקה כראוי.
&nbsp

Mommy2BSoon

New member
לגבי גידול

קודם כל פרולקטין גבוה לא תמיד נגרם מגידול כלשהו, אצלי הסיבה הייתה בלוטת התריס לא מאוזנת למשל. אבל, גם אם כן מדובר בגידול, מדובר בגידולים ממש קטנים ושפירים שבדרך כלל לא מטפלים בהם ואם ממש יש צורך אז נותנים כדורים. בקיצור, אל תדאגי.

motek2200

New member
תקשיבי חובה חובה ערות לפחות 4 שעות

זה מעצבן כי זה לא לישון חצי לילה אבל הופך את התוצאה מקצה לקצה!!!!
לי אז חשבו שיש פרולקטין גבוה כי זילזלתי ולא הייתי באמת ערה, שלחו אותי ל mri מח בדיקה קלסטרופובית מגעילה שגרמה לי ללחצים וחרדות...
חשבו שאולי זה הפתרון לבעיית הפוריות.
קיצר, כשה mri יצא תקין תודה לאל ועשו לי בדיקה נוספת שבה הייתי ערה התוצאה של הפרולקטין היה מעולה.
קיצר לא שווה את הזילזול בערות.
תקשיבי לי
4 שעות ותעשי התעמלות, דברי עם מישהו, ערה ערה ולא להירדם אחרת אל תעשי את הבדיקה בכלל לדעתי.
זה סתם מכניס לסרטים

חובה להיות ערים 3 שעות לפחות לפני!!!

גם אצלי הפרולקטין יצא ממש ממש גבוה אחרי שעה ערנות (וגם לי הרופא אמר שזה כנראה לא בשל חוסר ערנות). וחזרתי על הבדיקה אחרי 3 שעות ערנות והיה לחלוטין בנורמה!

לא להילחץ מזה, סיכוי גבוה שיסתדר בבדיקה הבאה..

בהצלחה!

נפית, נשמע מלחיץ אבל זה ממש נשמע לי לא נכון

ממה שקראתי - פרולקטין הוא הורמון שמופרש בשינה, ולכן אם לא עושים את הבדיקה אחרי מספיק זמן עירות מקבלים תוצאה גבוהה שקרית

napit

New member
בדיקה חוזרת - פרולקטין 525

הנורמה היא בין 69-619. ככה שזה ערך נורמלי אבל עדיין נראה לי קצת גבוה.
בכל מקרה שינוי מ-848. לא מאמינה שהרופא הנשים האידיוט אמר שאין משמעות לזמן היקציה ;-\

למעלה