פרויקט 100 הגדולים ב Ynet

פרויקט 100 הגדולים ב Ynet

החבר'ה בווי נט החליטו להעתיק מאיתנו את הרעיון של 100 הגדולים.. בכל מקרה, אני בטוח שהרשימה שלנו הרבה הרבה יותר טובה.. הנה בינתיים מקומות 100 - 80. חלק ראשון בכתבה. קבלו איזה דברי גאונות כתובים שם: דבר הגולשים: "האלבום האולטימטיבי. אלבום פרוג-מטאל מובהק של פריפ, ברופורד וווטון המצוינים. בעיקר מומלץ השיר האחרון - starless שימו לב איך הכל נשמע כמו בלאגן, אבל אחרי שמבינים את השיר, רואים איך הכל מסתדר בהרמוניה מושלמת". (למי שלא הבין.. הם פרסמו את מה שנימקתי)

avivs

New member
יש שמה הרבה אלבומים מצויינים

שפשוט לא רגילים לראות במצעדים של מבקרים... אתם רואים, שנותנים לאוהבי מוזיקה לעשות דירוגים מתקבלת רשימה הרבה יותר נורמלית.

Jam Head

New member
אני אישית

ממש נגד רשימות שכאלה , למרות שזאת יחסית ברמה גבוהה.

אני אישית,

בעד הרשימה פה. אתם תראו! עוד כמה שנים יגלו את הרשימה הזו ויפרסמו אותה. והיא תהיה הרשימה האוניברסלית של אוהבי המוזיקה.

סיקסטיז

New member
זה אשר בחר את

פט סאונדס במקום 59 ואת החברים של נטאשה וברי סחרוף במקומות גבוהים (עם כל הכבוד מה חשבתם לעצמכם ??) , לא ראוי להחשב לרשימה רצינית ....

CaerBannog

New member
אני לא מבין אותכם

אני לא מבין למה אתם, כיביכול אנשים אינטלגנטים, לא מסוגלים פשוט להכיר בעובדה שזוהי רשימה, שהורכבה ע"י גולשים, שהם לא בדעתם, וחושבים אחרת ומדרגים את האלבומים שלהם אחרת. אז יותר אנשים בחרו את סימנים של חולשה (המעולה) מאשר שבחרו את ל"ז או את פט סאונדס, בסה"כ דעתם. זוהי איננה ראשימה "מסרחית" או של ה"תקשורת" אלא של אנשים, גולשי Ynet וזה שאתם לא מסכימים איתה, זה כבר משו אחר, אבל ככה לזלזל בטעם ובהעדפות של אנשים?

meindelbium

New member
Yנט השתגעו....

מישהו שם בסדק של מאה הגדולים נפל על הראש כמה יוסי זה אלבום מקום מס' 11 לד זפלין 4 מקום חמש עשרה נדמה לי ואני לא מדבר על דברים אחרים כבר..זהפשוט בעע אחד גדול לא?

CaerBannog

New member
אתם ממש מגזימים

אני לא מבין למה אתם, כיביכול אנשים אינטלגנטים, לא מסוגלים פשוט להכיר בעובדה שזוהי רשימה, שהורכבה ע"י גולשים, שהם לא בדעתכם, וחושבים אחרת ומדרגים את האלבומים שלהם אחרת. אז יותר אנשים בחרו את סימנים של חולשה (המעולה) מאשר שבחרו את ל"ז או את פט סאונדס, בסה"כ דעתם. זוהי איננה ראשימה "מסחרית" או של ה"תקשורת" אלא של אנשים, גולשי Ynet וזה שאתם לא מסכימים איתה, זה כבר משו אחר, אבל ככה לזלזל בטעם ובהעדפות של אנשים?

הם מפרסמים בחלקים

בטח היום כשיתפרסמו 10 המקומות הראשונים תתפרסם גם הרשימה כולה, בנתייים הלינק הזה יוכל לעזור. בקשר לרשימה עצמה, האופן (והאתר) בו נבחרו האלבומים גרר רשימה משעממת, חסרת מעוף ומעותת בצורה קשה. רבאק, kind of blues מקום 91 ומדונה מקום 49?, בלי אף סטונס, CCR, פראנק זאפה, דיפ פרפל, love, יארד בירדס, בירדס, CSN&Y, סנטנה, קת סטיבנס, שלא לדבר על העדר מוחלט של אלבומים קלאסיים, אלבומי ג'ז או בלוז, להזכירכם זו רשימה של הגדולים בכל הזמנים, לא ברוק או בפופ. האם במאה ומשהו שנים מאז המצאת הגרמופון לא עשו שום דבר חשוב מחוץ לבריטניה (מעצמת על כנראה) ארה"ב (מדינה עם תעשיית מוסיקה בינונית לפי בוחרי Y-net) וישראל (עוד מעצמת על בתחום)?, האם אין שום אלבום שעשו בצרפת, ספרד, ארגטינה או קובה (אם סתם לזרוק שמות של מקומות בעולם), לא עשו אף אלבום שרארוי להכנס לרשימה כזאת?, האם אין אף ג'אנר מוסיקאלי שאפשר להכניס פנימה?. מצד שני, כמו שאמרו מעלי, זאת רשימה שמייצגת את הטעם המומצע של כמה אלפים מגולשי y-net, ההסברים שניתנו בגוף המאמרים מעידים בד"כ על בורות וחוסר יכולת שיפוט מצד חלק ניכר מהבוחרים, חלק מהבחירות סתם מעידות על התגיסות המונית של פורומים מסויימים לטובת להקות מסוימות, אם ynet החליטו לפרסם את זה מסיבות מסחריות כ "100 הגדולים" זו זכותם, העובדה שמדברים על הרשימה בכל פורום מוסיקאלי שאני מכיר באינטרנט, רק מעידה על כך שהם הצליחו, בכל מקרה לא להתיחס לרשימה ברצינות בטח לא כרשימה אולטימטיבית של אלבומים, הקמת רשימה כזאת היא דבר בילתי אפשרי בכל מקרה, כך שבעצם זה לא משנה מה היו בוחרים שם. הערה קטנה, אני כותב את הדברים לפני שהתפרסמו 10 הגדולים, כך שדברים עוד יכולים להשתנות וחלק מהשמות שחסרים לי עוד יופיעו, למרות שאני בספק גדול, בכל מקרה חסרים כל כך הרבה שמות ש 10 הגדולים לא יוכלו לשנות זאת.

HelterSkelter1

New member
לא ציפיתי ליותר

והאמת שלא שמחתי או התרגזתי מהרשימה הזאת, כי היא פשוט לא כלום מעבר לגימיק משעשע, בטח לא דבר שאפשר להתעצבן בגללו. היעדר המוסיקה הקלאסית מהרשימה היא בעיקר בגלל שאין אלבומים יחידים למלחינים, אלא יש הרבה ביצועים שונים ומבצעים שונים ורוב היצירות קיימות יותר מבדיסק אחד.

אני חייב לציין שהרשימה מפתיעה לטובה

נכון אמנם חסרים שם ז'אנרים שלמים (בולטים במיוחד בהיעדרם המוסיקה השחורה, והמוסיקה המיזרחית הישראלית) אבל בגדול הרשימה די קלעה לטעם שלי, ובעשיריה הראשונה אפשר לראות ש"הפלוידיזציה" שולטת באינטרנט הישראלי. אם בכל הרשימות האלה שנעשות בארה"ב או בריטניה ביטלס לוקחים את המקומות הראשונים אז פה פינק פלויד שולטים בעשיריה הראשונה (מקומות 1,2,5). אז נכון, גם אני מסתייג מרשימות כאלה, וברור שרשימה כזאת תכיל רק מוסיקה פופולרית מארבעים השנים האחרונות, והיא בעיקר מראה מי הציבור שגולש בynet (אמנם אני לא אוהב מוסיקה מיזרחית, אבל כאשר ברשימה שנעשית בישראל אין אפילו דיסק אחד של זהר ארגוב זה מראה מי הצביע לרשימה). אבל בסופו של דבר מכל הרשימות הדומות שראיתי (מלבד זאת שנעשתה בפורום הזה כמובן) זוהי הרשימה שהכי קולעת לטעם שלי.

SickAgain

New member
ברור שזה קשור לגיל המצביעים

התוצאות היו צפויות מראש. איש באמת לא הזכיר שמדובר ברשימה של רוק בלבד (נכון?) אז איך זה שכ-ל הבחירות נעו סביב רוק פרופר ולא רק רוק אלא ג'אנרים מאד מסויימים. אף להקה שלא מקבלת חשיפה מספיק גדולה בשעות השיא של גלגל"צ לא יכלה להשתחל פנימה. עצוב, אבל נכון.

הנה 10 הגדולים...

פינק פלויד.הרבה פינק פלויד.וזה טוב
. למרות שהחומה היה צריך להתחלף עם אמא לב אטום במקומות.

meindelbium

New member
wow

אאני עדיין מאוכזב אחרי פרסום העשיריה איך אלבומים של פנק פלויד כבשו את כל העשיריה ככה יחד עם הביטלז בעוד השאירו את ה"אחים" שלהם בחוץ כמו לד ופרפל...זה ממש מוזר נירוונה זה הדבר היחיד שהסתדר לי במצעד הזה

למעלה