פרויקט הקפה שלי

פרויקט הקפה שלי

נכון יותר, עבודונת הקפה שלי
הסתיימה. עכשיו רק צריך להחליט לגבי התלייה שלה, ככל הנראה עם לולאות תלייה ומוט עץ קטן שייקשר בסרט תלייה. יש כאן שילוב של טלאים, אפליקציה (עם פליזלין) ורקמה. האדים שעולים מכוס הקפה למשל הם תיפורים (רואים אותם מהצד השני. ואילו פולי הקפה באמצע הם רקמה. תודה על העצות והרעיונות שקיבלתי כאן, חלק מהם יישמתי (למשל העוגייה שהציעה בלה). היה כייף לעשות עבודה קטנטונת לשם שינוי (34 על 52 ס"מ) ולא שמיכה גדולה, וגם משהו שאפשר להשתמש בו בקצת בדים סינתטיים וחרוזים. התלבטתי אם הפרח האדום משמאל הוא לעניין, או שהיה עדיף לשים שם "תואם עוגייה" רק בצבע אחר. בסוף החלטתי שהעיקר זה הכייף שלי וככה זה יישאר
כנ"ל היתה התלבטות גדולה לגבי הכוכבים שרקמתי על ספלי הקפה, נראה לי שעדיף שהם שם.

מה שלמדתי בעבודה הזו:

1. לעבוד עם פליזלין. נורא קל לעשות אפליקציות ככה, מצד שני אם רוצים גם לתפר בסוף זה לא מתאים. 2. לא להשתמש בפשתן, שמתקמט שנייה אחרי כל גיהוץ.. (כפי שמדגימים שני הפסים באמצע למעלה). הנה פרט. אם עומדים על התמונה עם העכבר, לוחצים וגוררים למעלה, אל מסגרת ה"חלון", מקבלים גרסא מוקטנת או מוגדלת של התמונה, לסירוגין.

saraint

New member
יופי של עבודה ושאלה

למה יש קשר בין פליזלין לתיפורים אחר כך?

תודה

על פליזלין לא ממש אפשרי לתפר (אפשר לרקום, אבל לא בתכים הקטנים שמשמשים לתיפורים ידניים).

saraint

New member
סליחה שאני נודניקית

מה לגבי תיפורים במכונה? אני מתכוננת להתחיל עבודת אפליקציה גדולה והמידע הזה ממש חשוב לי. תודה

אין בעיה ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת לגבי מכונה - אני עושה הכל ביד, כולל העבודה הזאת. אני לא חושבת שלמכונה תהיה בעיה לתפר על פליזלין. פשוט בתיפור יד צריך להעלות ולהוריד את המחט מספר פעמים בצפיפות גדולה יחסית, וכשהבד נוקשה יחסית זה לא מתאפשר.

nesherkal

New member
כתום, יפה מאד ושאלה../images/Emo140.gif../images/Emo13.gif

נכון ומלמד לקבל עצות ורעיונות, אבל לא לשכוח שהיצירה היא שלך מהלב ומאהבה לעשיה ולכן את בוחרת רק את מה שמתאים לך. ושאלה לגבי האפליקציות - האם השארת שולים לקיפול בזמן התפירה לבד או עשית את התפרים על השולים הישרים.

צודקת ../images/Emo13.gif

תפרתי ישירות על השוליים. נראה לי עבה מדי לקפל שוליים עם פליזלין.

nesherkal

New member
אפשר להוציא את הפליזלין../images/Emo13.gif

הוא משאיר שכבת דבק על הבד והאפליקציה נדבקת בלי הנייר.

אהמ אהמ ../images/Emo163.gif

דווקא עקבתי אחרי הוראות אפליקציה מפורטות באחד הבלוגים היצירתיים בעברית, והפרק הזה לא הופיע שם.... מה זה נותן לי בעצם, אם אני מוציאה את הפליזלין אחר כך? כי גם קודם נהגתי לעשות אפליקציות, בלי פליזלין (עם שוליים), ובעצם עברתי לפליזלין כדי שלא אצטרך להתעסק עם קיפול שוליים.

chayahd99

New member
../images/Emo45.gifיצא לך מקסים../images/Emo70.gif

אשמח אם תוכלי להעלות קישור לבלוג שבו מצאת את ההוראות המפורטות לאפליקציה.

sholy1

New member
מקסים!!

האם תפרת את האפליקציות ביד או במכונה? אניע חיה בארהב ואני משתמשת ב light whight fusibel web לאפליקציות והבד אחרי הגיהוץ וההדבקה נשאר רך מאוד ואיין בעיה לתפר ידנית... האם זה קיים בארץ? אם לא כדי לך להזמין דרך האינטרנט מדובר בחומר מאוד זול כ 2 דולר ליארד... אשמח לשלוח לך בדואר עם תשלחי לי כתובת כדי שתוכלי לנסות.....

תודה על כל המחמאות ../images/Emo13.gif

תפרתי הכל ביד. מה שהשתמשתי בו היה פליזלין (צד אחד, לא דו צדדי). אין לי מושג אם מה שציינת קיים בארץ, אנסה לברר.. תודה!

למעלה