פרויקט ברקים

• פותח הנושא urke
  • פורסם בתאריך

urke

New member
פרויקט ברקים

שלום רב רציתי להוועץ עמכם, משתתפי הפורום, לגבי מספר לבטים שלי בקשר לעתודה. בעקרון, חלומי הגדול הוא להיות מהנדס מכונות. החלטתי ללכת לעתודה כדי להשיג נסיון וידע להמשך. בעייתי היא זו: לאחרונה נשלח לי מהצבא ספח של "פרויקט ברקים", במסגרתו נלמדים שני תארים בפרק זמן של תאר אחד, וכל זאת בטכניון. עד אותו הזמן, תכננתי ללמוד הנדסת מכונות במסגרת הרגילה באוניברסיטת תל אביב. במה כדאי לי לבחור, במידה ועלי להתחשב בעובדה שאני בספק מסוים אם אעמוד בלחץ לימודים גדול מדי. האם התפקידים שאקבל במסגרת אותו פרויקט שווים את המאמץ, אם בכלל, או שאולי יוצאי העתודה הרגילה לא יקבלו את אותם תפקידים יוקרתיים כמו בברקים? אנא עזרו לי בבעייתי זו, כל פרט יתקבל בברכה

arifell

New member
לא שמעתי על פרוייקט זה

אבל יש אפשרות גם ככה ללמוד שני תארים בזמן של אחד (ע"ע תלפיות, פסגות- פרוייקטים מיוחדים, או סתם פיזיקה-חשמל וכל מיני משולבים אחרים) אם זה מסלול מעניין, זה שווה. אשמח לשמוע עוד על זה, והכי חשוב: אם מתקבלים גם כאלה שכבר התחילו ללמוד, והאם מקבלים יותר כסף?

greenguy2002

New member
פרטים על ברקים...

במסגרת התוכנית עושים תואר ראשון, ואת הקורסים של תואר שני בהנדסת מכונות ב-4 שנים בטכניון, אני לא אומר תואר שני, כי את התזה, זמהווה את הלב של התואר השני עושים בזמן הצבא. התנאים הם בדיוק כמו של פסגות, כלומר מענק של 15000 ש"ח, מעונות בטכניון אם אני לא טועה ועוד הטבות...

urke

New member
ובהמשך לשאלתי

רציתי לדעת, ברשותכם, אם להתחשב ברמת הלימודים ובקושי הרב של עשיית שני תארים בזמן של אחד, כדאי להתאמץ במיוחד כדי לעמוד בדרישות הפרויקט ולקבל את הטבותיו - מה שאולי יתן לי בעתיד תפקידים נחשבים ויוקרתיים יותר בצבא, או שאפשרי להסתפק בתואר רגיל, בת"א למשל, ועדין להיות בתפקיד נחשב? בבקשה ענו לי, תשובתכם חשובה לי למדי

greenguy2002

New member
צריך לשאוף להכי הכי שאפר...

תראה, המסלול של ברקים כנראה קשה ועמוס יותר מהתואר הרגיל של מכונות(שזהו תואר לא קל בכלל) אבל זה אפשרי, אם אתה רוצה להגיע רחוק, אתה צריך ללכת על הכי קשה שאפשר, כמה שתשקיע יותר ככה תקצור יותר פירות, אל תחפש את הדרך הקצרה להשיג תואר, תלך על האתגר!

urke

New member
זה נכון אבל...

אני חייב לדעת אם מבחינת הצבא, עתודאי במסלול הרגיל לא ישתווה מבחינת תפקידים מעניינים ויחס מיוחד לעתודאי מסיים ברקים? ז"א, ברור שיהיו להם תפקידים שונים, אבל אני מדבר על דברים מעניינים - לא כמו שאר העתודאים מהפורום שאומרים שהם לא עושים כלום.

למעלה