פרויקט בן יהודה

nutmeg

New member
אבל -

כמה נפלא שיש אינטרנט שמחבר בין שפה כתובה לשפה מדוברת! כל קיצורי הדרך, האייקונים, ראשי התיבות, מורי הדרך ומצביעי המקום מתנקזים לכאן ביצירתיות כי רבה. אחרת מה הכיף? אם הייתי כותבת כאן כמו שאני כותבת לאוניברסיטה היה מה-זה-משעמם?! [שלא לומר פלצני]. אתה זוכר שלפני זמן רב הציץ לכאן איזה פרופסור והוכיח בשער את רוב הכותבים פה ש"לא כותבים ככה, כותבים אחרת"? (נדמה לי שאחר כך היו לו עסקים עם תופס עוגב, אבל אני לא בטוחה). בכל מקרה, הוא היה מקרה חריג בכתיבה מרוב שהיה מוקפד היכן שאפשר קצת להשתובב, להקפיד פחות, לפתוח את הכפתור העליון ולנשום קצת. בקיצור - באינטרנטית, לדידי, ספרוֹת הן קיצור לא מוקפד במיוחד... ובקשר להערה על כותרות העיתון: אני דווקא כן לומדת מהן רבות - אבל לא אותה למידה אליה אני חושבת שהתכוונת. יש עוד משהו בקשר ל"אינטרנטית" - כל עיגולי הפינות, תהליכי האייקוניזציה, קיצורי הדרך והיצירתיות תורמים רבות ל"תביעת הקול" הספציפית של הכותב. כמו כתב יד, כמו קול, כמו חותמת, כמו סגנון חשיבה. מרתק, כבר אמרתי?

מוגג

New member
את צודקת

אבל את קובלנתייך תפני לזאת שכתבה את העניין על תקינותה של שפה כתובה. אין לי בעייה עם אינטרנטית (רשתית?) אך החסרון (והיתרון) הוא שניתן להגיב על דברייך .

nutmeg

New member
המממ...

חוששתני שלא הובנתי כהלכה - אבל לא נורא. אפשר לתקן (או אפשר לנסות). הרי כל הפתיל הזה הוא תגובת שרשרת להערה הצינית של גרי לגבי כל אותם מגיהים של פרוייקט בן יהודה - שכביכול ניתן להחשיבם כמיותרים, אם נמשיך את קו המחשבה הקודם שהביעה גלי לגבי השינויים החלים על שפה (מדוברת). בכלל - בכל מקום בו יש אנשים המביעים עניין בשפה (ולא משנה כרגע איזו דיסציפלינה הם מייצגים) תמיד יתפלג הויכוח לשני מחנות: מצד אחד יעמדו 'המחמירים' - אלו שרוצים להקים משטרת שפה, לבער את הבערות ולהעלות על המוקד כל מי שמשתמש בשפה 'לא נכון', ומצד שני 'הפוחזים' שמקבלים בהבנה שינויים גם אם הם לא מוצאים חן בעיניהם. אני מודה שלפעמים הפוחזים נהנים להציק למחמירים - ככה סתם בשביל הכיף אבל זה מחוץ לעניין עצמו. בדיונים שכאלו (בעיני בכל אופן) "שפה" היא כמו "מזג אוויר" - אפשר ללמוד אותה, לדון עליה, לדעת עוד ועוד - אבל אי אפשר לעצור אותה ולעשות משהו בנדון. לפעמים החוקים והסדר הטוב מופרים, לפעמים יש לשפה גחמות, ולפעמים, רק לפעמים, אפשר לנבא מגמות שינוי. לרוב ההסברים מגיעים בדיעבד. כשאני כותבת משפט כמו "שפה כתובה היא פחות טולרנטית" הכוונה היא ששפה כתובה משתנה הרבה הרבה הרבה יותר לאט - אבל גם עליה חלים שינויים וגם היא מושפעת ממגמות שונות. רק ימים יגידו אם "אינטרנטית" מהווה גורם מאיץ שינוי או לא. קטונתי מלנבא.

אטיוד5

Active member
הצעת יעול

רוב השגיאות ניתנות לתיקון מהיר אם שני מקלידים שונים מקלידים את אותו החומר! אח"כ משווים בין הטקסטים שהתקבלו ומתקנים את ההבדלים. ההסתברות ששני מקלידים יטעו באותו סימן או אותה מילה - מאד נמוכים.

למעלה