פרויקט בן יהודה

lexigali

New member
פרויקט בן יהודה

כמה מילים על פרויקט בן יהודה: מי שלא מכיר, הנה, יש לו הזדמנות. אני חושבת שהתנדבות לפרויקט הזה היא בעלת חשיבות רבה וגם הזדמנות לתרום משהו לתחום שכולנו מוקירים. והכי חשוב: רציתי להציע, שאם במקרה הקלדתם משהו שיכול להתאים לפרויקט, ולו שיר אחד לבקשת מישהו כאן, או בכלל, שלחו אותו מייד גם לפרויקט (יש שם פרטי התקשרות וכל מה שצריך). הפרויקט הזה נשען עלינו ועל שכמותנו, ורק אנחנו נרוויח מזה בסופו של דבר.

nutmeg

New member
הסיפור שלי

עם הפרוייקט הוא כזה - שלמדתי עליו כאן בפורום והבאתי אותו לעבודה - שם יש חדר מחשבים בו חלק מהמטופלים לומד office, אינטרנט וכד'. בכל מקרה, חלק מאימוני ההקלדה הפכו לתרומתם הצנועה של המטופלים לפרוייקט. פתאום כבר לא היה 'בעסה' לשבת ולהקליד סתם דברים - ומישהו שם מעבר למסך שמח והעריך את עבודתם בלי משוא פנים - מה שכל כך חסר להם ביום יום. אין לכם מושג כמה זה כיף לראות סיטואציה בה שני הצדדים מרוויחים.

שְׁבָא

New member
מעוניינת לתרום: שתי שאלות

האם מישהו מגיה את הדברים, או שכל תורם מחוייב להגיה בעצמו? מה לעשות עם ניקוד? יש סיכוי קלוש שאעתיק ניקוד בלי שגיאות?

lexigali

New member
שתי תשובות:

1. יש מתנדבים מקלידים ויש מתנדבים מגיהים. אפשר להיות גם וגם. אבל תמיד יש הגהה, כן. 2. יש הוראות לגבי הניקוד, ואכן מבקשים מהמתנדבים לעשות את מלאכת ההקלדה ביתר הקפדה (כאשר דרוש ניקוד). ואכן, גם לשם כך יש הגהה. כל המידע לעיל בא מכאן. אם תכנסי, אני מניחה שייפתרו כל תהיותייך.

גרי רשף

New member
מזתומרת- הקפדה? הגהה?

לתומי חשבתי שאת טוענת שלדובר שפה ילידי אין טעויות. מדוע להקפיד ומדוע לבצע הגהה??

עגנון

New member
לא המקלידים הם הבעיה

אבן גבירול, רחל, ברדיצ'בסקי, ברנר וכו' הם לא ילידי השפה, אז צריך להגיה.

lexigali

New member
זה שהם לא טועים,

זה לא אומר שאפשר לסבול את זה!
וגרי, ראה הוזהרת!

nutmeg

New member
גרי, מה נהיה?

הרי יש פער עצום בין שפה כתובה לשפה מדוברת. על המדוברת חלים כל מיני שינויים ושיבושים יצירתיים (בטעות או בכוונה) בעוד הכתובה הרבה פחות טולרנטית. ודרך אגב - ממסע הקניות האחרון ב-5 קניונים לפחות, כבר לא אומרים מכנסיים בכלל!!! אין! המילה הזו הלכה פארש בדיבור!

zimes

New member
אבל נטמג!

בחיי ששירה ועדי הלבישו לילדי מכנסיים! אפילו - שני זוגות! (את חושבת שאני צריכה מהר ללכת לקניון, ולקנות להם כמה מכנסים, במקום, שיהיה להם מה ללבוש?)

nutmeg

New member
שירה ועדי לא קובעות!

המוכרות בקניון קובעות. מעתה יאמר "מכנס" בלבד, אפילו במנשר פרסומי מודפס על גבי נייר.

מוגג

New member
מוסקט!

זה מפני שביקרת בקניונה ! לו היית מבקרת בקניון הכל היה זוגיותר.

nutmeg

New member
קניונה?

[מי כאן יונה??] לא קניתי לא ראיתי לא ס'תובבתי לא זכיתי רק רציתי בינתיים למצוא לי זוג מכנסיים ואין! אין יוצא ואין נכנס אין קונה ואין פה פס רק מכנס יתום בודד עלי מדף כתום שורד.

hillelg

New member
נטמג - את מתמוגגת?

נסיב את שמך לנטמוגג? רק צריך לחכות שמוגג יתחיל להתייעל...

מוגג

New member
ובכיצורציתי לומר

מי שהולכת לחמש קניונים שלא תתפלאאחר כך שהן מזויינים.

nutmeg

New member
ואיך אתה יודע

שהלכתי לחמש ולא לחמישה כשבעצם כתבתי ספרה?

מוגג

New member
נדמה לי שמישהי כתבה

"הרי יש פער עצום בין שפה כתובה לשפה מדוברת. על המדוברת חלים כל מיני שינויים ושיבושים יצירתיים (בטעות או בכוונה) בעוד הכתובה הרבה פחות טולרנטית." 5= חמש. חמישה= חמישה. ואל תלמדי מכותרות העיתון.

למעלה