פרויקט באגי

• פותח הנושא alif
  • פורסם בתאריך

alif

New member
פרויקט באגי

הפרויקט לפני סיום אלא שחוקי מרפי מתעוררים בעיה בשילוב הילוכים - 1 2 משתלבים 3 4 מסרבים ומשתלבים כשבא להם פרקתי את הידית ושם לא מצאתי בעיה פתחתי את הפתח מאחור (בשילדה ובדקתי את הצלב שמקשר את המוט מהידית לגיר ולכאורה זה בסדר מה כן ? ראיתי שבוצעה שם הארכה של הצלב באיזור הבורג כנראה משום שהגיר שונה לחדיש יותר בכל מקרה ההילוכים לא משתלבים יש למשהו רעיון ? משהוא מכיר מומחה שידע לפתור את הבעיה אשמח לתגובות

איייייי איזה בעיה מסריחה!!

שמע, סביר להניח שהאוטו שלך היה בעבר חצי אוטומט והסבו אותו לגיר רגיל, אבל מה, לא החליפו את השטנגה של ההילוכים היא קצרה יותר בס"מ ולכן האריכו את הקופלונג. בשביל לאמת את הבעיה הזו אני צריך שתגיד לי בדיוק אם הגיר שלך הוא IRS או סווינג אקסל. אם אתה לא יודע מה ההבדלים אז ככה תזהה. אם האוטו גבוהה (על ג'ק או סתם מוגבה) החלק התחתון של הגלגל האחורי נכנס פנימה, ויוצא החוצה כשמנמיכים אותה. אם זה קורה, יש לך גיר סווינג אקסל. אם זווית הגלגלים (הקמבר) לא משתנה כשהאוטו עולה או יורד, אז י לך גיר IRS עוד דרך להבדיל היא לראות כמה מפרקים יש לציריה: אם יש לה רק מפרק אחד, ביציאה מהגיר, יש לך גיר סווינג אקסל אם יש לך מפרק אחד ביציאה מהגיר ועוד מפרק לפני הגלגל יש לך גיר IRS. תחזור עם תשובות וננסה לעזור.

eazrieli

New member
אני איתך כמעט

רועי תגדיר: מה זה אצלך שטנגה וכנ"ל קופלונג הבעיה היא במוט הילוכים עצמו. יותר במדויק בתושבת שמחזיקה אותו. הכל בהנחה שהסרן אחורי IRS קיימים שתי סוגי תושבות : חצי אוטומט - ממבט על תראה משולש בתושבת ידעני - ממבט על תראה ריבוע בתושבת המוט עצמו + ה COUPLING בחיבור בין הגיר למוט זהים לחלוטין בחצי אוטומט וידעני בהצלחה ערן

ערן תרשה לי להסביר משהו.

קח שתי מכוניות זהות, 1303 ידני ו-1303 חצי אוטומט. מלבד הגיר ומכלוליו ישנם עוד כמה שינויים בין השניים. ראשית הידית שונה דבר שני, השטנגה, ז"א המוט שמגיע מהגיר לידית ההילוכים. האורכים בין שטנגה של גיר רגיל לבין שטנגה של חצי אוטומט לא שווים. ואני מכיר את זה ממקור ראשון, למעשה 2 מקורות ראשונים. גם האוטו שלי וגם האוטו של אבא שלי היו חצי אוטומט וגם לנו היו את אותם הבעיות כמו שהבחור פה מתאר. וזה עבר רק אחרי החלפת השטנגה והקופלונג. אז יכול להיות שגם הקופלונג שונה בין חצי אוטומט לידני, אבל מה שבטוח זה שהחלפת שטגה אמורה לפתור את הבעיה הזו ב90% אחוז. מה עם ה10% הנותרים אתה שואל? אם השטנגה לא תעזור כנראה שצריך להחליף את הראש של הגיר. את כל זה אני אומר רק אחרי שהבחור ניסה בוודאותלפתור את הבעיה ע"י כיוון של הידית

eazrieli

New member
OK

שתי החיפושיות שברשותי היו פעם חצי אוטומטיות (גרמניה, 1302) בשנהם אין הערכת מוט הילוכים (שטנגה). בכל מקרה כמו שציינתה כנראה זה ב 1303 למרות שכמיתב ידיעתי השאסי של ה 1303 ו 1302 זהים. בכל מקרה חדשתה לי היום ערן

יכול להיות שכשעשו את ההסבה עשו אותה כמו

שצריך והחליפו לך גם את השטנגות. ולא עשו קומבינות עם הקופלונג.

alif

New member
תודה על התשובות

בשבת כנראה - אם אמצא מספיק זמן העבוד על הרכב ואז אחזור בכל מקרה תודה על העזרה אם לא אסתדר האם יש איזה מוסך נורמאלי שניתן לגשת אליו באיזור חדרה ? שמעתי על משהו בבאקה שמתמחה בחיפושיות - מכירים ?

adik

New member
מוסך בפרדס חנה

בחור בשם ואליד נמצא רחוב אחד מאחורי אגד פרדס חנה הישן אם אתה מגיע מכיוון חדרה אז בצומת מחנה שמונים שמאלה בכיכר השניה ימינה ובכיכר הראשונה שמאלה אחרי חמישים מטר נמצא מצד שמאל אתה תראה בודי של חיפושית בצבע צהוב מונח לו שם במוסך תדע שזה זה.

alif

New member
מוסך

לצערי ואליד לאחר יום שלם שהרכב עמד אצלו לא מצא פיתרון הם חברה נחמדים ביחוד הבן שחובב חיפושיות אך הם לא בדיוק הצליחו במקרה הזה

alif

New member
הפניה

הפנה למשהו מבאקה אלא שאני רוצה להיות בטוח שזה יהיה האדם הנכון להגיע אליו

adik

New member
אפשר להחליף בין החלק האחורי של הגיר באחר?

בגלל התושבות ?או שהם שונים?

adik

New member
תגיד הבאגי שלך בצבע אדום עם נילונים על הכסאות

?

ben etzion

New member
אני מטפל אצל ההוא מבאקה

בחור בשם קושי אני יכול להגיד עליו שכל בעייה אני הולך אליו בחור מקצוען מבין כאילו הוא נולד בחיפושית שתגיע אליו תראה לפחות 5 חיפושיות חונות

alif

New member
הבעי נפתרה

לבחו מבקה קוראים רפעת הוא מצא את הבעיה די מהר -כיונים של המוט עצמו כמ גם בעיה בכיונן ש הלב שמחובר לגיר הביה נפתרה לאחרכיונון וליטוש הפלטה בכל מקרה השרות היה מרוהמחיר 80 ש"ח - נרה בסדר לאדיק התשבה חיובית בכל מקרה תודה לכל העוזרים והעונים עד הפעם הבאה ממשיכים בפרויקט

adik

New member
ויש לך רכב מדהים שיחקת אותה

ראיתי אותך בפרדס חנה וגם בים היום ויש לך רכב מדהים שיחקת אותה.

למעלה