פרוייקט 18EU - תמונות

regex

New member
פרוייקט 18EU - תמונות

שלום לכולם

לאחרונה עבדתי על 2 עותקים של 18EU - אחד לי ואחד ל YMDV.

אתמול סיימתי את אחרוני האריחים והנה התמונות:

regex

New member
חיתוך האריחים בפעולה- עם הכלים שבהם אני משתמש

יש 2כ 200 אריחים!

וכן - זו מזמרה...

biblical

New member
מגניב!

אתה יכול לפרט באיזה חומרים השתמשת, איפה קנית וכמה בערך הכל עלה?

regex

New member
שיטות וחומרים

צריך לציין שאני עובד בענף הדפוס ככה שיש לי גישה למכונות דפוס דיגיטליות ולחומרים שונים.

לוח: הודפס על מכונת B2 על קרטון 400 מיקרון שמזכיר קרטון של קורנפלקס שעבר אח"כ ורניש. זו מכונה בפיתוח אצלנו - ככה שעבורי זה חינם, להערכתי עלות בשוק כ 10 שח.
סמנים קטנים: הודפס על נייר מבריק עבה הודבק על קרטון 1.5ממ עם דבק ספריי T-66 ונחתך עם מקב 5/8". המקב עולה כ 40 שח, הדבק עולה כ 40שח למיכל ושרפתי מיכל שלם לעותק אחד. הקרטון הוא קרטון אפור דחוס שמגיע עם משטחי נייר אז הוא חינם עבורי. התחליף הכי טוב שמצאתי זה כריכות קשות של ספרים ישנים - לא יודע איפה אפשר לקנות.
חוקים: הודפס על נייר מאט A3 קופל ושודך במרכז - אבל אפשר להדפיס גם במדפסת ביתית.
כרטיסיות ומניות: הודפס על דף כרומו 350 גסמ ונחתך בגיליוטינה עם להב גלגלת, אבל אפשר גם בגיליוטינה רגילה או בסכין יפנית. אני מניח שיעלה לך כ 10 שח להדפיס את הכל במכונה מקצועית בבית דפוס.
אריחים: זה היה החלק הקשה ביותר. הודפס על דף מבריק שעבר ורניש מאט בספריי (עלות 15 שח) הודבק על קרטון אפור ואז הודבק על יריעת סקאי דמוי עור (עלות 30 שח בבית השאריות ברחובות). כל הסנדוויץ הזה נחתך לרצועות ע"י סכין גלגלת ידנית (אפשר לקנות בכ 10$ באיביי) ואז שאר החיתוכים במזמרת גינה עם להב שטוח. אפשר להסתפק בסכין יפנית אבל הלחיצה של המזמרה נותנת גימור טוב יותר.

סה"כ עלות לעותק עבורי כ 70 ש"ח, ולמישהו שישלם על הכל אני מעריך כ 100 שח בחומרים ללא הכלים. העבודה היא מאד אינטנסיבית - כ 12 שעות עבודה לעותק, הרוב הגדול לחיתוך המשושים.

גדי

regex

New member
נ.ב.

כל הקלפים והכרטיסיות עברו עיגול פינות בקוצץ פינות.

ymdv

New member
כל הכבוד !

הסיפור הוא שלפני כשבועיים שוחחתי עם גדי, ואמרתי שהתלהבתי מהמשחק כאן (אני בשליחות בחו"ל כרגע), ואשמח ללמד את המשחק בביקורי בארץ, וזאת אם הוא מתחייב עד אז להכין את המשחק.
ידעתי שגדי יפגין רמה גבוהה בעשייה של המשחק, אבל לפי התמונות גדי אף התעלה על עצמו. זה נראה מצויין !
אני שיחקתי בעותק "רישמי", כלומר של חברה שמתמחה בהכנת משחקים אלו, בפועל מדובר בחברה ביתית קטנה שמייצרת כל משחק על פי דרישה, העלות היא סביב המאה דולר לעותק בארה"ב, וזמן המתנה ממוצע הוא 11 חודשים !
העותק של גדי לא נופל ממנו, וכנראה אף טוב יותר!

מצורף קישור לחברה המייצרת.

scraimer

New member
סקיי זה אחלה פיתרון

פותר את בעית גב האריחים באמת - לא נתפס במפת השולחן ומחליק בצורה יפה... מגניב! תודה ששיתפת!
(אגב, זה עבודה מהממת)

למעלה