פרוייקט מושגים

פרוייקט מושגים

נטאורופתיה רפואה משלימה רב תחומית. דגש על גוף-נפש (ומעטים אפילו: גוף-נפש-רוח) הנטורופת דומה במידת מה לרופא הכפר של פעם (שעשה הכל...) בדרך כלל, לנטורופתים יש רקע מקיף ביותר על הרפואה המערבית (יחסית לרפואה משלימה) רוב הנטורופתים בארץ מתמקדים ב- תזונה, רפלקסולוגיה שמנים ופרחי באך אבל הם בדרך כלל בעלי רקע נוסף בקריסטלים, הילינג ומקצועות נוספים. כמו גם ידע בסיסי ברפואה סינית ובהומיאופתיה. יש שלמדו גם הומיאופתיה או רפואה סינית (מלא) ונוטים אל אלו. יש מעט מאוד נטורופתים שמתמקדים בפאן הנפשי לרוב הנטורופתים אין ידע בטיפולים בתנועה. תוספי מזון מרכיבי מזון שניתנים בצורה מלאכותית בכדורים, קפסולות, נוזל או אבקה, במטרה להעשיר את נוכחותם בדם / בגוף המטופל. מהם מרכיבי המזון הניתנים כתוספים? ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו (חלבון), שומנים בריאים, צמחי מרפא, סיבים זהו להתחלה

שמש א

New member
ועוד מושג - טווינה

טווינה (tuina) הטווינה הינה שיטת טיפול סינית הנהוגה בסין מזה אלפי שנים וידועה כיום בתור הפיסיותרפיה הסינית. זו שיטת טיפול המבוססת על עקרונות האבחנה והטיפול של הרפואה הסינית המסורתית. שיטת טיפול אנרגטית, דינאמית וחזקה העושה שימוש במגוון רחב של טכניקות מגע על גבי העור, השרירים והרקמות. המגע מתבצע לאורך ערוצי האנרגיה השונים בגוף (מרידיאנים) ובנקודות דיקור כשמטרתו לגרום ל- QI לזרום בצורה חלקה, בכיוונו הנכון. איזון זרימת ה- QI בערוצי האנרגיה יביא לתפקוד תקין של מערכות הגוף השונות. הטיפול בטווינה משלב שימוש בשמנים לעיסוי מקומי. בעזרת טווינה ניתן לטפל במגוון רחב של בעיות אורטופדיות ובמחלות פנימיות בילדים ומבוגרים כאחד.
בעיות אורטופדיות: בעיות גב: כאבי גב עליון/אמצעי/תחתון, בלט/פריצת דיסק, סכיאטיקה, מתיחה חריפה של הגב התחתון. בעיות צוואר: טראומה, מצב כרוני. בעיות כתף: הגבלת תנועה, כתף קפואה, דלקת, Tennis Elbow. בעיות פרק/גידי כף היד: דלקת, טראומה, מתיחה, שחיקה. בעיות ברך: Osteoarthritis, Rheumatoid Arthritis, קרע של המניסקוס, פגיעה ברצועות הצולבות/הקולטראליות, דלקת בגיד הפיקה, בעיות במנגנון הפיקה. בעיות קרסול: Osteoarthritis, Rheumatoid Arthritis, עבר של שבר או קרע ברצועות/גיד אכילס, נקע בקרסול.
מחלות פנימיות: יתר לחץ דם בעיות נפש: מתח, חרדה, דיכאון אי שקט כאבי מחזור בעיות עיכול: עצירות, שלשול, תסמונת המעי הרגיז Post C.V.A (לאחר שבועיים) שיתוק של עצב הפנים (פציאליס/Bells Palsy) כאבי ראש אסתמה סוכרת

אני אצל הוריי, וחפציי במכולה בצפון

אחרי עוד כמה ימים של התאוששות (מחכה לשוך הסערה שהבטיחו החל ממחר...), אתחיל שוב לחפש לנו בית
בינתיים, אני על המחשב של אבא שלי - ככה לפעמים תודה ששאלת,

למעלה