פרוייקט חממה

סן תאי

New member
פרוייקט חממה

להשריש..להזריע..לסייע בהעתקות חרום - לכל המטרות הנ"ל מומלץ ולעיתים הכרחי לספק תנאי חממה. אז נמאס מהאילתורים והחלטתי להקים חממה קטנה. אחרי כמה סקיצות,פרוט ורכישת החומרים הדרושים - יצאנו לדרך.

סן תאי

New member
תם ולא נשלם

נותר עוד לחבר למערכת ההשקייה האוטומטית ולהתחיל בעבודה האמיתית..

minigan

New member
חלון

שלום שגיא. מנסיוני הטמפרטורה בחממה בקיץ הישראלי מגיעה לשיאים מפתיעים. כדאי לשלב חלון (קרוב לתיקרה) לשחרור האויר החם הכלוא בחממה. מומלץ לרשת את החלון למניעת חדירת חרקים. בהצלחה. יוסי

סן תאי

New member
תודה יוסי

באמת תהיתי אם יהיה צורך בחלון לוויסות החום, דברייך מאוששים את מחשובתיי ואטפל בזה בהקדם.

רעיון מקסים ונראה יחסית פשוט-כמה שא

האם החיבור בין העצים נעשה במסמרים או בברגי עץ? האם מומלץ לקנות עץ של 10 סנטימטר ולחתוך לבד או להזמין בנגריה מוטות חתוכים לפי מידה? מה דעתך להשתמש במשטחי עץ "סנדות" כריצפה במיוחד לתקופת החורף?

dharani

New member
לכל הנגרים

יש ליקנות עץ שעבר טיפול כלומר עץ שהתבילו אותו במלח ,לישמור נגד ריקבון כך יחזיק העץ הרבה שנים לעץ יש גון ירקרק אחרי הטיפול אין לימרוח בקבלינאום הוא שמנים ,זה יאכל את יריעות הפלאתילן

סן תאי

New member
הביצוע פשוט

החיבור בין העצים בוצע עם ברגי עץ ולמרות זאת מכיוון שמדובר בעץ אורן שהוא רך יחסית מומלץ להקדים להברגה קידוח של חור מעבר או לחילופין להשתמש בברגים עם ראש קודח על מנת למנוע היסדקות של העץ. השתמשתי בלוחות עץ של 10 ס"מ באמת, את הלוחות רכשתי במוטות של 4.5 מ' וחתכתי למידות לבד באמצעות משור חשמלי אנכי (ג'יגסו) -קל ופשוט. מאחר ומיקמתי את החממה על גבי משטח אבן משתלבת מנוקז היטב לא מצאתי צורך להגביה מעבר לכך - אבל יבוא החורף ונראה.

אני בדרך לבניה של אחת

שגיא יופי של חממה, בהצלחה בחורף! כשנתארגן לשיפוץ הבית אני יפרק את שלד הברזל של המרפסת האחורית שלי וישפץ מעט ואני בדרך לבניית חממה דומה, רק בגדול עם ניקוז לכיוון אחד (צורת גג) אני ממש חושה שזה הרבה יותר נוח!

שאלה((???))

בקשר ליריעות הפלאתילן, מאיפה אפשר לקנות??? (הום-סנטר)??? ואיך חיברת אותם??? אני עובד בחממה והניילון הזה נקרע די בקלות... האם חיברת אותו עם לייסטים מעץ כאלה ירוקים כמו שנאמר??? או שהדבקת??? יום טוב לכולם! תודה...

סן תאי

New member
תשובה

האמת היא שהיה לי בבית גליל גדול של פואליתילן עבה - מצויין בדיוק למטרה זו, אבל ניתן לרכוש בכל חנות אספקה טכנית. את החיבור לגוף החממה ביצעתי באמצעות ברגים קטנים ודי צפופים עם ראש עגול בעל קוטר גדול על מנת ששטח הפנים שלו יאחוז את הניילון היטב. העובדה שמעליו בצמוד פרוסה רשת ההצללה עוזרת לשמור על הניילון מהודק למקומו היטב.

סן תאי

New member
הרוח בניילון

ראשית בחממה ממוקמת במקום די מוגן מפני רוחות, שנית כמו שכבר ציינתי רשת ההצללה מתוחה ע"ג הניילון ושומרת עליו, אני לא צופה בעיות, אבל נראה בהמשך...מבטיח לעדכן

למעלה