פרויז אח שלי יקר

• פותח הנושא IBP1
  • פורסם בתאריך

IBP1

New member
פרויז אח שלי יקר

מה דעתך על מה שהולך בסוריה ? יש סיכוי שגם סוריה בדרך יחד עם אירן למהפכה חילונית ?

פרויז1

New member
לדעתי, המשטר בסוריה חילוני לעומת אירן.

המיעוט העלאווי השלט, מקיים מנגנוני שלטון יעילים מכאן שהריסון יהיה יעיל. במדעי המדינה, כשאומרים מנגנוני שלטון יעילים, זה מיד מעורר דאגה! היעילות היא על חשבון חופש הפרט לפחות לפחות כדמדובר במשטרים הערביים. ריסון יעיל פירושו הפעלה יעילה של כח משטרתי וכח צבאי כנגד אוכלוסיה אזרחית. זה כולל יריות הרתעתיות ועד להפעלת חיל האויר כנגד אזרחי אותה מדינה(לוב). היכולת היחידה של אזרחי מדינות אלו להחליף את השלטון היא : אמצעים אלימים. בניגוד למשטר דמוקרטי שהחלפת השלטון נעשית באמצעים בלתי אלימים ויחי ההבדל הקטן. אז מה היה לנו שם? הרוב הסוני מעוניין להחליף את השלטון, והדרך היחידה העומדת לפני רוב זה - א-לי-מות. המיעוט העלאווי השָלֵט ימנע את ההפסד בהפעלת כח כנגד אזרחי סוריה.

IBP1

New member
המיעוט העלוואי אומנם הוא כביכול מוסלמי אך ...

אצלם למשל שותים יין בניגוד גמור למוסלמים שנמנעים משתיית אלכוהול. אבל כשאני מדבר על חילונים אני מדבר על אלה הנאורים שאינם נעוצים באמונות הטפלות הקיימות אצל המאמינים המוסלמים שאצלם עדיין טבוע המונח "גיהאד" .

פרויז1

New member
גם באירן - מדינה שיעית יחידדה בעולם,

אני זוכר מילדותי בשנות ה- 60, היתה חנות למכירת משקאות אלכוהוליים על הכביש הראשי, בבית פינתי. אני מדבר על רחוב "סירוס" מול קופת/בית החולים "כאנונה חייר חאה" משמאל למאפיית הפיתות ה"עיראקיות" - מי שזוכר.

IBP1

New member
אתה יודע מה הפירוש של ישראלי שותה שם וודקה ?

חיזור גורלי....

פרויז1

New member
תתפלא לשמוע את הסיפור הבא :

באותה אירן, מדינת השיעים -בשנת 1963 בו ארע המקרה הבא, 95% מנתיניה היו שיעים. אבי עליו השלום רָכַל בבאזר בטהרן ביו עמיתיו המוסלמים השיעיים. הם היו אדוקים מאוד ! הם אהבו את אבי וכיבדו אותו. הם כיבדו את אבא יותר מאשר את בן דתם השיעי. כאלה היחסים! אותה שנה ערב סדר פסח, כל עמיתיו, יותר מ- 15 איש הוזמנו לביתנו בטהרן וסבו את סדר פסח. הם עמדו על כך שסדר פסח יתנהל כהלכתו כשהם נסבו סביב שולחן הסדר יחד עם כל המשפחה שמנינו 9 נפשות. הם שתו ואכלו מכל הברכות. ובמהלך הסעודה עצמה, שהיתה בשפע, הם שתו מהיינות שאבא הכין בשפע. כמה מהם השתכרו. אחדים אף הגיבו בהקאה. לא רגילים לשתות. בטח שלא בכמויות גדולות או לשוכרה. החוויות ליוו את המשפחה שלנו ואת הסביבה היהודית תקופה ארוכה מאוד. השיעים של אירן סבו בביתו של אסמאעיל (=ישראל) ג'והוד את סדר פסח במלואו, כדת וכדין, אכלו ושתו לשוכרה.

פרויז1

New member
../images/Emo151.gifרומנים :

שאלה: "מדוע ברומניה אין איידס?" תשובה: "משום שאיידס זו מחלה של המאה העשרים והם עדיין חיים במאה התשע-עשרה..." שאלה: "מה כתוב על הקיר בבית כנסת ברומניה?" תשובה: "המתפלל בעיניים עצומות עושה זאת על אחריותו בלבד..." רומני אחד ביקר את חברו ביום כיפור ולהפתעתו גילה כי זה נהנה מעוף צלוי בעל ריח מגרה. אמר הרומני: "מה קרה לך? אתה לא יודע שהיום יום כיפור?" ענה לו החבר: "אני לא חטאתי ולא גנבתי כל השנה, מדוע אני צריך לצום?" חשב הרומני ואמר: "אני לא מוצא שום הגיון בכך ששנה שלמה אתה לא גונב בשביל לאכול יום אחד..." שאלה: "למה פסי הרכבת ברומניה הולכים בזיגזג?" תשובה: "כדי שנהג הקטר יוכל תמיד לוודא שלא גנבו לו את הקרון האחרון..."

פרויז1

New member
../images/Emo6.gifמשפט שלמה :

משפט שלמה המודרני בכפר קטן ברוסיה, בתחילת המאה ה-9, שתי משפחות ניהלו משא ומתן עם הישיבה הגדולה על מנת שיספקו להם שני תלמידים, גדולים בתורה, שיקחו את בנותיהם לנשים. שני הבחורים נבחרו בקפידה ויצאו לדרכם. בדרך, העגלה שלהם הותקפה על ידי הקוזאקים, ואחד הגברים נהרג. כאשר הניצול הגיע לכפר, פרצה קטטה בין שתי האמהות של אותן נערות רווקות. כל אחת אמרה שהוא היה מיועד לבתה. התלמיד עצמו, לא יכל לשפוך אור על הפרשה ולכן הם ניגשו אל הרב המקומי. "חתכו את הילד לשניים", פסק הרב, "ותנו חצי מהבחור לכל נערה". "הו, לא!!", הזדעקה אחת האמהות, "אל תהרגו אותו. הבת שלי תוותר על התביעה". "קדימה, חתכו אותו", צעקה האמא השנייה. הרב קם, הצביע על האישה שדיברה שנייה ואמר: "תנו אותו לאישה הזאת! זו חמות אמיתית!" מקור: עו"ד יוסי שלף(C) בפרסית אומרים : מאדר שווהר (+ חמות)

למעלה