פרוטאין

david182

New member
פרוטאין

אני בן 26 שמתאמן בספורט(לא משקולות), מצב רפואי תקין, מבנה גם בריא, משקל בסביבות ה- 75 גובה 1.80. ברצוני לחזק(להגדיל את מסת העצם בידים בכדי לקבל תוספת כוח וכתוצאה מכך גם להפחית את הסיכוי להיפצע). מעולם לא שתיתי בשייקים וכדורים למיניהן. חשבתי אולי להתחיל לשתות שייקים של פרוטאין לשם השגת מטרה זו. שאלותי הן: א. האם בגילי יש בכלל אפשרות להגדיל את מסת העצם או שבגיל זה הגוף כבר מפסיק לגדול. ב. האם שתית פרוטאין תעזור לי להשיג את מבוקשי. ג. האם יש דרכים אחרות יותר טובות. ד. האם יש תופעות לוואי או סיכונים.

לגבי העלאת מסת העצם ופרוטאינים

היי דויד בגיל 26 הסיכוי להגדיל מסת עצם באמצעים תזונתיים הוא נמוך. באמצעים תרופתיים אמנם אפשר אך זה לא מומלץ אם אין צורך רפואי ממשי. רוב הפתרונות התזונתיים יוכלו לשפר לך את מסת השריר וגם את הניצולת שלו. ןלהלן פירוט חלקי:
ח´ אמינו: מומלץ על תוספת של חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAA או אבקת חלבון מי-גבינה). אלו בונות כ-30% ממסת השריר ויש להן נטיה להתדלדל עקב מאמץ. תוספת שלהם תפחית התעייפות מהירה של השריר ותעלה את מסת השריר.
אבץ ומגנזיום: מגבירים את כח הסיבולת של השריר ע"י עיקוב יצירת ח´ לקטית בשריר לאחר מאמץ.
קריאטין: מגביר יצור אינרגיה בשריר ומאפשר ביצוע מאמצים לאורך זמן, או לקצר את הזמן בין מאמץ אחד למישנהו. מעלה את נפח השריר וגורם ליצור "אקטין" שהוא עוד אחד מהחלבונים הבונים את השריר. כך לקריאטין יש גם אפקט של בניה וגם אפקט של חיזוק. אם תהיה מעוניין בפירוט נוסף, אל תהסס לשאול
בהצלחה ישראל

david182

New member
המשך

תודה על התשובה. אני מתאמן באומנות לחימה כבר מספר רב של שנים. אני לוקח ויטמינים בשנה האחרונים כרגע VM2000(בעבר צנטרום) חודשיים כן חודשיים לא. הומלץ לי לקחת סידן ציטראט במינון של 1000-1200 מ"ג (אינני צורך מוצרי חלב כלל מגיל צעיר, למעט אולי גלידות). וכמו כן כמוסת כונדרואטין סולפאט בשילוב עם גוקוזאמין סולפאט כדור ליום, בכדי לחזק מעט את העצמות ובכדי לשמור על המפרקים. לעיתים רחוקות אני סובל מכאבים בברך לאחר מאמץ רב ואני משתמש בגרב שנילבשת על הברך, אך בדרך כלל ביום יום אין לי שום בעיה ושום כאב. מכיוון שאנו עובדים אצלנו על בריחים ונעילות אזיי לעיתים אני סובל מכאבים בפרק כך היד לכן אני משתדל לשמור עליה ולא לעבוד על אזורים אלו בצורה חדה אלא בצורה מתונה עד כמה שניתן. האם דרך זה היא שיטה טובה אם לא להגדיל את מסת העצם אז לפחות לשמר אותה ולשמר את המפרקים בכדי למזער נזקים בגיל מבוגר יותר. האם ישנם דרכים אחרות או דברים בנוסף לדברים אלה שניתן לעשות ? בסך הכול אני מתפקד מצוין, לא סובל מכאבים בדרך כלל ביום יום, משקל גובה תקינים. בתודה מראש

הטיפול שאתה מקבל הוא...

בהחלט בסדר גמור, ואין סיבה או צורך להוסיף משהו נוסף. מולטיויטמין - להשלמה תזונתית כללית סידן ציטראט - בכדי לספק סידן לבנית עצמות. חוץ מזה שהמינון אפילו גבוהה. גלוקוזמין + כונדרואיטין - מטפל בכאבי מפרקים ומונע שחיקת סחוס. כאמור, טיפול מקיף ומספק. בהצלחה באימוניך ישראל

למעלה