פרוות חורף ואור יום

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
פרוות חורף ואור יום

למיטב זכרוני, הסוסים מתחילים לגדל את פרוות החורף שלהם כאשר היום מתחיל להתקצר.
בארצנו הקטנה, כשהיום מתקצר, עדיין חם.
שמעתי על מקומות שמשאירים תאורה לסוסים על מנת "להאריך" להם את שעות האור.
האם למישהו יש נסיון עם זה? האם זה עוזר? האם צריך תאורה מיוחדת?

kenz

New member
לא שמעתי על זה

הסוס שלי התחיל לגדל פרווה באמצע אוגוסט כשהיום התחיל להתקצר.
קיבינימט

jgut

New member
דומיה עשתה זאת שנה שעברה

השנה היא חיכתה קצת. שניהם עכשיו פרוותיים, אבל לא בצורה נוראית כמו שהיא היתה אשתקד.
אני לא רוצה לגלח אותם. חם מידי בשביל לשים להם קובן. הקובן הדק ניראה לי דק מידי. הטמפרטורה כל הזמן משתנה, ואני לא יכולה להחליף להם קובנים שלוש פעמים בלילה.
יש לי את המברשת שמורידה פרוות חורף. אני מחכה שאפשר יהיה לשים להם קובן כדי להשתמש בה.

kenz

New member
מברשת שמורידה פרוות חורף ?

הסבירי פרטי ונמקי :)

הורסמאן

New member
זה עוזר מאוד

האור זה המשתנה שגורם לפרווה להתחלף,
הקור זה המשתנה שמכתיב את אורך השיער.
(כשהאורך שונה אצל גזעים שונים).
במקרה שלך, זה לא ממש משנה מתי הפרווה תתחלף. אבל כדאי קובן בשביל לשמור את הפרווה קצרה.

jgut

New member
לא הבנתי

למה זה לא משנה מתי הפרווה תתחלף?
ואיך מסתדרים עם קובן כשבערב ובבוקר חם, בלילה רק קריר מעט.
את הקובן עצמו אני שמה כשמתחיל להיות קר.

הורסמאן

New member
כי הפרווה תתחלף

וממילא תצטרכי להסתדר איתה (גילוח או לא) בשלב כלשהו.

אם אני אתן לך דוגמה מסוסי מרוץ באנגליה, אז מרוץ הפלט האחרון על עשב של העונה, רץ ב 10 בנובמבר. אם אני רוצה להריץ סוס בתקופה הזאת, ןלאחריה להוציא אותו לפגרה, אז אני לא מאוד רוצה לגלח אותו. הוא יזדקק לפרווה בזמו הפגרה. אבל אם אני מתכונן להמשיך להריץ אותו בחורף (על מסלולים שאינם עשב), אז לא כל כך משנה מתי אני מגלח אותו, אני ממילא אצטרך לעבור עליו פעמיים במשך העונה.

jgut

New member
אה, ניראה לי שהפעם הבנתי

כלומר אני אזדקק בכל מקרה לקובן בשלב כלשהו, אך אוכל לדחות זאת במידה ויהיה יותר שעות אור. הבנתי נכון?

הורסמאן

New member
כן המממממ

אם את רוכבת על הסוס/ה הוא או היא יצטרכו קובן, (אלא אם את אורגנית). אם את עובדת איתם ויש להם שיער קצת ארוך יותר מערבים ישראלים, תצטרכי גם לגלח אותם. המתי (כמו שהבנת) לא כל כך משנה. כי אין לך לו'ז של תחרויות או הופעות...

jgut

New member
תודה על התשובה

כמו שכתבתי, כל חורף אני שמה להם קובן. הבעיה שבשנים האחרונות אין לנו ממש חורף. כלומר לא מספיק קר. אני חוששת שאם אני אשים להם קובן עכשיו, יהיה להם חם מידי.

חשבתי שבעזרת האור אני אוכל לדחות את גדילת הפרווה, עד שיהיה מספיק קר כדי לשים קובן.

Half Halt

New member
אני חושב, אם להשליך על חיות אחרות

שהיית יכולה בתאוריה למנוע את השלב הזה של הצמחת פרוות חורף, אבל זה הרבה או קצת יותר מורכב מלהשאיר את האורות באורווה דולקים יותר זמן...
הגוף צריך ממש לא להיות מודע לשעות החשכה. את מגדלת אותם באורווה סגורה?

jgut

New member
האורווה פתוחה יחסית.

גם ניראה לי שקצת פספסתי השנה את המועד, בשביל למנוע את הצמיחה.
הכי הרבה הם יהיו פרוותים החורף,לפחות עד שיהיו עם קובנים. אנחנו בפגרה במהלך החורף.
מניסיון עבר כשאני שמה להם קובן, חלק מהפרווה נושר וחלק ממנו יורד בקלות עם המברשת. אני לא רוצה להוריד להם פרווה בלי שאוכל לשים קובן.

Half Halt

New member
נשמע הגיוני לתת להם להתפרוו קצת...

ואם האורווה לא סגורה לחלוטין את גם ככה לא תוכלי להשפיע על הצמיחה (לדעתי).
הם צריכים לחיות במקום שאשכרה לא ירגישו מתי השמש שוקעת/זורחת, כמו לול אפל ואכזרי או כמו המקום ששירתתי בו בצבא ;)

jgut

New member
אני מקווה שהם לא כמו אותם עופות מסכנים :(

או חיילים מסכנים...

barter

New member
פרוות קיץ

בשביל לגרום לסוס לא לגדל פרוות חורף צריך "לרמות" את המערכת לחשוב שאנחנו עוד בקיץ.
16 שעות של אור ביום יסדרו את העניין.
כמובן שיש עניין עם כמות האור, זה דורש חישוב נכון של כמות אור בתא, עדיפות לאורווה סגורה בזמן התאורה על מנת שהיא תתפוס נפח נכון.
וקובנים, לכל מי שאובססיבי בעניין - לא יגרמו לסוס שלכם לא לפתח את פרוות החורף, במקרה הטוב זה יגרום לכם להרגיש כאילו אתם עושים משהו חיובי. כשהאמת היא , שהם יכולים להתמודד עם פרוות קיץ עד 0 מעלות.
מצורף המחקר ממחלקת מדעי בעלי החיים, אוניברסטית A&M טקסס, שמסביר את הנושא.

מר טווס

New member
שאלות כלליות....

למה צריך להוריד לסוסים את פרוות החורף? היא מפריעה במשהו?

וגם - הקור בישראל מפריע לסוסים? הרי זו חיה שאמורה לשוטט בטבע, רוב הגזעים באו מאירופה וארה"ב שם הקור גדול בהרבה מכאן. הם בכלל סובלים מהקור כאן וצריכים את הקובן?

jgut

New member
למיטב הבנתי

לא חייבים להוריד לסוס את פרוות החורף. כלומר סוס יכול להסתדר טוב מאוד עם פרוות החורף. בטבע אין להם בעיות בנושא, כי הגוף שלהם מתאים את עצמו לאקלים הקיים.

מתי בוחרים כן להוריד את פרוות החורף? לדוגמא כשסוס עובד בספורט ומזיע. בגלל הפרווה העבה, היא סופגת את הזיעה ולוקח לסוס יותר זמן להתייבש. לכן הוא עלול להתקרר בזמן הזה.
בנוסף יש את העניין האסטתי.

את הקובן שמים כשאין פרוות חורף (או כדי למנוע ממנה להתארך) ושלא יהיה לסוס קר. כלומר אם הורידו לסוס את פרוות החורף, אז צריך לשים לו קובן.

אצלנו יש פער גדול בין החום במשך היום לבין הקור בלילה. נכון שלא קר כמו באירופה, אבל הסוסים שלנו התרגלו לתנאים פה בארץ ומבחינתם הקור של החורף הוא קר. אני לא רוצה לחשוב מה קורה לסוס שנשלח מהחורף פה לחורף באירופה, ללא הכנה מתאימה.

אני לא יודעת מה הסיבות שאחרים בוחרים לשים קובן ולגלח את הסוסים. אני יודעת מה הסיבות שלי:
1. בערב אחרי הרכיבה, קר מידי לשטוף את הסוסים. כשיש להם פרוות חורף הם נישארים יותר מלוכלכים עם זיעה מאשר כשאין לה פרווה כזו.
2. ביום חם והם מזיעים עם הפרוות חורף. לכן הורדה שלה מהווה פתרון טוב מבחינתי. בערב אני שמה קובן ואז לא קר להם.
3. סיבות אסטטיות. הפרווה ניראית יותר בריאה ומבריקה כשהיא קצרה. גם יותר קל לראות פצעים ואת מצב הסוס בלעדיה.

אגב, אני בדרך כלל לא מגלחת אותם. אני שמה קובן ומורידה בעזרת מברשת את הפרווה המוגזמת בלבד. גילחתי פעם אחת את הסוסה שלי כי היא גידלה באוגוסט וממש סבלה מהחום.

הורסמאן

New member

ולהוסיף שלא רק שהם לא מתיבשים עם פרוות חורף, אלא מזיעים המון, ואם הסוס עובד באופן ממשי לא ישאר ממנו כלום כתוצאה מ"הסאונה".

בארץ, סוסים מקומים לא מגדלים שיער מאוד ארוך ואם לא עובדים איתם בצורה ממשית, אפשר לא לגלח.

למעלה