פרווה מלוכלכת

Eye Of Ra

New member
פרווה מלוכלכת

שלום!
יש לי חתול פרסי בוגר בן כ-7-8 (כשאימצנו אותו לפני 4 שנים, הוטרינר אמר שהוא לפחות בן 3).
אני יודעת שלחתולים פרסים יש בעיה מוכרת של דלקות ולכלוך בעיניים, ולחתול שלי יש כנראה בעיות של אלרגיות מאוכל, שיוצרות לו כיבים מוגלתיים בפה.
בשנה האחרונה, העברנו אותו לאוכל היפואלרגני, והכיבים קטנו וחלקם נעלמו.
אבל בזמן האחרון, שמנו לב לתופעה חדשה: על אזורים מסויימים בפרווה שלו התחיל להתגבש המון לכלוך, והפרווה הפרסית היפה שלו נראית שחורה. האזורים האלו נמצאים ברגליים הקדמיות והאחוריות, מעט על הזנב ובעיקר על הצוואר והחזה. אלו האזורים העיקריים שראיתי אותו מתנקה בהם, מה שגורם לי להאמין שהבעיה ברוק שלו.
ניסינו לנקות את האזורים האלו בעזרת צמר גפן רטוב ועם שמפו של תינוקות, אבל גם אם הלכלוך יורד (ורובו לא יורד), הוא חוזר יומיים אחרי.

יש תופעה מוזרה נוספת שנתקלנו בה שהתחילה בערך באותו הזמן: למרות שהחתול בוגר, מכיר את הבית ורגיל אליו, הוא פתאום אינו מוכן לאכול, אלא אם יושבים לידו ומלטפים אותו.
כמובן שרוב הזמן ביום איננו נמצאים בבית, וכך יוצא שהחתול אוכל ארוחה גדולה רק בערבים, כשאנחנו מגיעים הביתה.

האם התופעות עשויות להיות קשורות?
ואיך ניתן לטפל בבעיה?
תודה מראש!

מחשבות

שינוי צבע בפרווה יכול לנבוע מליקוק יתר - ואז יש לחשוד בכיוון האלרגי.
שהחלט גם שינוי הרוק יכול להיות הגורם - ואז דלקת חניכיים יכולה בהחלט להתאים, זה גם יכול להסביר את הירידה בתיאבון, ומסתדר יפה עם הכיבים שאת מתארת. האם יש ריח רע מהפה ? האם רואים כיבים ? האם יש אדמומיות מסביב לשיניים ?
יתכן ותזדקקו לטיפול אינטנסיבי יותר בשיניים.

למעלה