פרוג שולתתת!11!

פרוג שולתתת!11!

סוף סוף מצאתי את הקליפ אותו חיפשתי שנים (טוב, מאז שהמציאו את יוטיוב לפחות) - Memories של Earth & Fire.

Barmelai

New member
ענננקקקק!!!1

האמיני או לא, ממש במקרה היום בעבודה שמעתי את זה כבונוס באלבום SONG OF THE MARCHING CHILDREN. השיר שולתת, פרוג הוא לא (ואל תגידי שאני לא מרים יפה להנחתות) והסולנית -
שמישהו יסביר לי פעם אחת איך זה שכל היפות הולכות לפרוג? איך איך... התחרה בארוויזיון נכון? אגב המלצת שמיעה חזקה לאלבום הנ"ל, שבתקליט האורגינל לא היה בו MEMORIES והמלצה דומה לאטלנטיס, האלבום שצמוד אליו גב אל גב.

melancholy man

New member
מיכה?? אתה רוצה לספר משהו לכיתה?

אזהרת סינכרון???
(את הקליפ אראה כשאחזור הביתה....).

לא היה בארוויזיון

אבל היה להיט ענק ב-1973. באשר לקיטלוג
, הם עצמם קראו לעצמם פרוג, אז מי אני שאתווכח
. מצד שני, צפיה בקליפ של השיר הזה - ושל להיטם הנוסף, Maybe Tomorrow, Maybe Tonight - הזכירה לי את ששכחתי מזמן: את הקשר ההדוק בין פרוג לבין רוק כבד. עוד דבר שהצפיה הזכירה לי - אגב הערה שצורפה לאחד הקליפים - היא מקומן של נשים בהרכבים אלו. לאחרונה יצא ספר על הלהקה שבו - כך לפי הדיווח - צוטטו חברי הלהקה כשהם אומרים שהזמרת, ג'רני משהו, לא ידעה בכלל לשיר. מן הסתם היא לוהקה בגלל המראה החיצוני שלה, ו/או בגלל קרבתה לאחד הנגנים האחרים. ואז נזכרתי במריסקה ורס המסכנה, סולנית Shocking Blue שמתה לאחרונה. לשיר היא ידעה, אך בקליפים של הלהקה מהתקופה היא נראית בישנית-עד-מפוחדת, כאילו הדבר האחרון שהיא רוצה לעשות זה לעמוד בקדמת הבמה ולשיר. נשים היו לא יותר מקישוט עבור להקות אלו, שהאתוס שלהם היה גברי לחלוטין. ואז נזכרתי בג'וזי כץ, המסכנה אף היא.

Barmelai

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo12.gifHUH../images/Emo35.gif../images/Emo5.gif../images/Emo193.gif

איזה קשר? הרכבי פרוג רבים נהגו (ניסו) להכניס להיטים לרדיו בשביל הפרנסה. כמו הדוגמה היפה שהבאת. היו כמה הרכבי רוק כבד שעברו לפרוג, היו כמה הרכבים שהחלו כפרוג ועברו לרוק כבד. בחלקם זה יצא נהדר אבל באמת מספרם היה כל כך זניח, שהוא בטל לעומת הרכבי פסיכדליה שעברו לפרוג והרכבי פופ שעברו לפרוג. היו הרכבי ג'אז רוק שעשו פרוג ןהרכבי פיוז'ן ששייכים לפרוג יותר מכל דבר אחר. אבל אם מסתכלים על הקשר בין פרוג לרוק כבד ביחס לקשר בין פרוג לדיסקו אז באמת אפשר לראות את הקשר ההדוק בין פרוג לרוק כבד. ואם נתעלם לרגע מנשים שהיו מעט יותר מקישוט מבוהל בלהקות שלהן, כמו סוניה קריסטינה, אני האסלם, גרייס סליק, אזי התאוריה החביבה על מקומם של הנשים ב"הרכבים הללו" לא רק מחזיקה מים אלא ניצבת לתלפיות.

LEATHER REBEL

New member
בהוצאה שיש לי אין את זה

מסתבר שיש לאלבום השני שלהם כמה וכמה הוצאות CD. איפה כן יש לי את זה? בהוצאת REPERTOIRE על CD של האלבום הראשון.

Barmelai

New member
בלגן גדול בארץ השטוחה

יש הרבה הוצאות של לייבלים שונים משנים שונות, ביניהם גם שני אלבומים על דיסק אחד. MEMORIES שעד היום כנראה מסוגל לקדם מכירה, נכלל פעם בזה ופעם בהוא.

יופי של דבר

ואני אשים את הפיניש, קליפ שהעלתי לyoutube ולפורום לפני תקופה ומסיבה מסויימת לא זכה להתלהבות יתרה בפורום, וגם, כמובן, באותה אסכולה.

Barmelai

New member
מה אתה מדבר זה פאקינג רוקנרול מן

גדול אצ"מ
דרך מרעננת לראות את הסרט בייחוד אחרי עשרות צפיות
מצטרף לשאלה של וולש - WTF?

צודק, אחרי this is my generation

משפט הרוקנרול האולטימטיבי I hate the fuckin' eagles בא משם. ובנוגע לחתימה, סתם עוד קונספירציה שעברה במוחי הפעם על המאמר המפורסם של חיים חפר.

Abbe Faria

New member
הסרט הגדול של כל הזמנים

(כן, גם לפני שראיתי את הגירסה המקוצרת) (כן, אני באמת חושב ככה, לא, אני לא מתבלבל עם רוקי 4) (כן, גם אני חושב שזה עצוב עד מדאיג שעל כל "פאקין" בגירסה המקוצרת, עובר לי בראש המשפט המלא שהפאקין נאמר בקונטקסט שלו)

Jflyaway

New member
בחייעת ציף. כשהיינו צעירים והשיר

המדהים המטריף והפצצתי הזה הושמע ברדיו חדשות לבקרים (והוא הושמע ה מ ו ן !) - אף אחד לא הגדיר את זה כפרוג (טוב נו - חוץ מברמלי שמגדיר כל מה שטוב כפרוג...
)

למעלה