יאללה, נו
1. Transatlantic - Smpte החלטתי שהקטע שלי היום יהיה אלבומים שכנראה שלא יעברו את אחוז החסימה. מה קרה, אסור לי? טראנסאטלנטיק נוסדה כמין "סופרגרופ", עם מייק פורטנוי,(מתופף דרים ת'יאטר) סטיב מורס (סולן ספוק'ס בירד), פיט טרוובס (בסיסט מריליון) ורוין סטולט (גיטריסט הפלאואר קינגס). ההרכב מנגן רוק מתקדם מאד רטרואי, והוא מין שילוב של הרבה מהלהקות הגדולות של הרוק המתקדם בתוך משהו שעדיין נשמע חדש ולא "ישן" או ארכאי. 2. King Crimson - Discipline האלבום המהפכני ביותר שהלהקה הזאת הוציאה, ואולי האלבום המיוחד ביותר שיצא מז'אנר הרוק המתקדם. האלבום מלא במתח אינסופי שלעולם לא נפתר, חזרות ארוכות על תבניות קצביות מורכבות והרמוניות לא מערביות (מאד מזכירות מוזיקה מהמזרח הרחוק לפעמים). אני חושב שזה אחד האלבומים היחידים ברוק המתקדם בהם היתה השפעה כ"כ חזרה של סגנון המינימליזם. 3. Jethro Tull - A Passion Play יצירת המופת של איאן אנדרסון וחבריו. מלודיות עוצמתיות ופיתוחים ארוכים ומעניינים, וגם עיבודים מאד לא שגרתיים. הקלרינט של איאן אנדרסון נותן אפילו תחושה קצת "יהודית" לחלק מהקטעים בצד השני של האלבום. 4. Yes - Relayer אלבום אגרסיבי ורצחני במיוחד (יחסית ליס, כמובן), אבל באותה מידה גם מלא בנושאים הכי טובים שאי פעם יצאו מהגיטרה של האו והקול של ג'ון אנדרסון. 5. Camel - Snow Goose "מוזיקה תכניתית", היו מקטלגים את האלבום הזה, אם היה מבוצע רק ע"י כלים קלאסיים. אלבום מאד עגול ושלם, עם בניה מוצחת והלחנה מוקפדת ויפה. העיבודים מאד מינימליים, ודווקא הכביכול-ריקנות היא זאת שהופכת גם את ההקשבה ה1000 לאלבום למרתקת. 6. Jethro Tull - Thick As a Brick ההתנסות הראשונה של ג'תרו טאל בכתיבת קטע לאורך אלבום שלם, ולעומת הרבה להקות רוק מתקדם אחרות שהתנסו ברעיון הזה, דווקא המבנה כאן משחק תפקיד מאד חשוב. הלהקה הצליחה לכתוב קטע ארוך שנשמע מאד "הגיוני" ובנוי היטב, ואפילו מצליח להתמודד עם נושאים ארוכים לאורך הרבה זמן. למרות שמבחינה הרמונית האלבום מאד פשוט, המלודיות מאד מושקעות, וחלקן אפילו מהטובות ששמעתי ברוק המתקדם. 7. ELP - Tarkus אז נכון שרק חצי מהאלבום הוא באמת מדהים, אבל האפקט שמשאירה היצירה בצד הראשון של האלבום מספיק חזקה כדי לחפות על הכל. 8. Gentle Giant - Octopus האמת שזה לא באופן מובהק האלבום הכי טוב של הלהקה הזאת, אבל קשה להחליט איזה הוא באמת הכי טוב. האלבום הזה מחזיק מעולה תמיד כי אין בו אף קטע חלש (למעט אולי הריף המצחיק בהתחלה של a cry for everyone), והוא מאד רחב ומגוון. 9. Genesis - Selling England By The Pound אין אף אלבום באמת מושלם להרכב הזה, אבל זה האלבום היחיד שמתקרב, אולי כי הקטעים שאינם חלשים (כמעט כל הקטעים, למעשה) פשוט כ"כ טובים... האלבום הזה מאד שונה מאלבומים אחרים של ג'נסיס בכתיבה המאד מדויקת של הקטעים בו, וההשפעה ההולכת וגוברת ממוזיקה עממית בריטית ומוזיקת פולק. King Crimson - Red .10 יאללה, שיהיה, מגיע לו. אלבום מאד אלים ומיוחד, ובהתאם לכל המוזיקה של קרימזון מהשנים האלה, כל הקטעים מבוססים על רעיונות מופשטים ופיתוחים אינטואיטיביים. אין לי כוח לכתוב יותר... אולי אח"כ