פרוג כבד

Gil Keltch

New member
פרוג כבד

בהמשך לדיון שהתפתח כאן על הרכבי מטאל עם יציאות מתקדמות אני רוצה לבוא לרגע מזוית הפוכה ולהמליץ על מספר הרכבי פרוג ששילבו אלמנטים בולטים של הארד-רוק ומטאל כחלק אינטגרלי מיצירתם אחד מהסאב-ז'אנרים הרבים של הפרוג בתחילת דרכו הוגדר כהבי-פרוגרסיב או פרוגרסיב הארד-רוק מדובר בעיקר בהרכבים בריטים מוקדמים שלא חששו להעשיר את הסאונד שלהם בדיסטורשן פראי מספר דוגמאות מומלצות הם ההרכבים הבאים: BODKIN הרכב סקוטי רועש ומוצלח עם קטעים מורכבים ושירה חזקה ורגשנית FUZZY DUCK הרכב פרוג בריטי מוקדם עם גיטרות חזקות HIGH TIDE הרכב פרוג-פסייח מדהים שמשלב גיטרת פאז פסיכדלית כבדה עם כינור חשמלי ויוצר תוך כדי כך צליל מדהים וייחודי, מומלץ מאוד! INDIAN SUMMER הרכב שנע מכבדות לג'אזיות וממורכבות לפשטות JODY GRIND שלישיה בריטית מוקדמת שמשלבת סאונד כבד ומסיבי עם צ'מבלו ואורגן MAY BLITZ מעין הרכב פרוטו-מטאל עם כמה נטיות פרוגיות וכמה ג'אמים אקוסטים-פסיכדלים נהדרים MESSAGE הרכב בריטי/סקוטי שחי ופעל בגרמניה במקביל לNEKTAR הוציא שני אלבומים ראשונים מוצלחים וכמה פחות מומלצים WRITING ON THE WALL עוד הרכב סקוטי מוצלח שהוציא אלבום ראשון כבד ומצויין ומספר אלבומים עם חומר ארכיוני אותם לא יצא לי לשמוע במקביל לגל הבריטי פעלו גם באיטליה מספר הרכבים ששילבו בצורה יוצאת דופן פרוג סימפוני לירי עם אלמנטים כבדים, הבולטים מבינהם היו IL ROVESCIO DELLA MEGDAGLIA, L'UOVO DI COLOMBO, FLEA וכמובן מוזיאו רוזנבאך האגדיים אבל הגל הבולט ביותר לטעמי יצא מספרד בה פעלו בסוף שנות ה70 שפע של הרכבי הארד-רוק מתקדם כגון LENO, CHUCHARDA, ESXUISIDA SNIFF וכו' מהגל הזה בלטו בעיקר ההרכבים ASFALTO וBLOQUE הרכב ספרדי ידוע יחסית אחר היה NU ששילבו מטאל נוסח בלאק סבת' עם חלילים ג'טרו טאליים, כינור ושפע של מלוטרונים מומלצים מאוד שני האלבומים הראשונים והמצויינים שלהם CUENTOS DE AYER Y DE HOY מ78 וA GOLPE DE LATIGO

עמית ע

New member
שבדים עצבנים

יופי של סקירה, גיל. בדיוק השבוע התוודעתי לקיומה של להקת Trettioariga Kriget השבדית. בן אהרוני כתב על האלבום השני שלהם ביקורת פרטנית ב-"נענע". אני דווקא התלהבתי מן האלבום הראשון, סלף טייטלד, מ-74. שתי גיטרות, בס ותופים, קצת מלוטרון לתיבול פה ושם. שירה בסגנון הדרמטי של להקות ההבי-מטאל הבריטיות מאותם שנים, אבל ההלחנה מושפעת הרבה יותר מקרימזון של סקיצויד מן ולארק'ס. ללהקה היה יותר חשוב להעביר מסרים פוליטיים למאזינים השבדים שלהם, ולכן בחרו לשיר בשפת אמם. עוד סיבה טובה ללמוד שבדית (חוץ מהסיבה הטריוויאלית.... שבדיוֹת!!!
).

Gil Keltch

New member
טרטיואריגה בת זונה של להקה...

גיטרות מופתיות האלבום השני הוא מצויין, את הראשון לא הספקתי לשמוע קיים גם אוסף מצויין של רייריטיז בשם WAR MEMORIES שניתן להשיג בווי-סייד ב10 דולר והוא גם מומלץ ביותר באותו עניין קיימים מספר הרכבים שבדים עם סאונד פרוג כבד חלקם מעניינים יותר חלקם פחות בינהם BLAKULA, SAGA, PANTA REI כמו כן קיים הרכב נורבגי בשם HOST שמהולל ע"י רבים וטובים, אני אישית לא נפלתי מהם

jonbirion

New member
indian summer

גיל מקשיב לאחרונה לנ"ל ומאד נהנה. מתאים לקיץ מומלץ יונתן

למעלה