פרוג ישראלי

שומע..

על המאמר-קראתי אותו בעבר,חזרתי ועברתי עליו,אני בהחלט מסכים עם רובו למען האמת התרשמתי גם מהעובדה שאורי ברייטמן,להלן "הסמכות",קרא אותו והגיב עליו... ובקשר לשם התואר פרוג ישראלי,אני חושב שבהחלט יש עילה מוצדקת לקרוא לחלק מהרוק המתקדם שנעשה בארץ פרוג ישראלי(כשם שקנטרברי העניקה את שמה לסצינה שלמה). הדוגמה הכי בולטת בעיניי היא "קטע שמי" של שם-טוב לוי בקצת אחרת,תמהיל מדויק ונבון של רוק מתקדם עם השפעות "ישראליות",למרבה הצער לא רבים האומנים שהשכילו ליצור שילוב כה נכון ןמדויק. ולא על שום היווצרותו בארץ,נקרא הפרוג-פרוג ישראלי,אלא על שום היווצרותו ע"י אומנים ישראלים. ומה הקשר שלו לארץ אתה שואל? ובכן,אני לא חושב שבאיזה שהוא מקום בעולם יש לרוק המתקדם אחיזה של ממש להתרחשויות האזוריות,למעט תקופת הזריחה הקצרה שלו,אנשים ניגשו אל הרוק המתקדם כאינדבדואלים בעלי פתיחות מוזיקלית מסוימת שחיפשו משהו קצת אחר,ללא קשר כל שהוא למדינה בה חיו,או לתרבות הסובבת אותם. {harold the barrel נשמע כמו קטע שמונטי פייתון כתבו,פרנק זאפה זצ"ל הלחין וג´נסיס מבצעים... }

אם כך, אתה אמור להיות מרוצה

לפי הקריטריונים שאתה מציב לעצמך בהכתרת ´רוק מתקדם ישראלי´, יש לרוק המתקדם הישראלי הסטוריה מאוד מעניינת והווה מאוד עשיר ומבטיח. יש לך סיבה להיות שמח

מוכרחים להיות שמייח../images/Emo98.gif

אני חושב או לפחות מקווה שאי היקלטותו של הרוק המתקדם בקהל הישראלי נובעת מחוסר מודעות, אני מאמין שיש בארצנו קהל גדול ואיכותי שיודע ומבין מה זו מוזיקה טובה אבל הבעיה העיקרית היא שכמעט ואין לו דרכים בהן יוכל להיחשף אליה, מהתסמונת הזו לא סובל רק הרוק המתקדם(אם כי הוא המקופח הראשי)אלא כל סגנון שחורג כחוט השערה מהמיינסטרים,שתחנות הרדיו והטלוויזיה מכתיבות לנו. אני לא יודע מה קדם למה ,אבל לאחרונה חלה פריחה מסוימת של הרוק המתקדם בתחנות רדיו מסוימות,וניתן להבחין במס´ הולך ועולה של חובבי הסגנון. התופעה עדיין באיבה,אבל זו מגמה חיובית שאני מקדם בברכה. ואכן יש לי סיבה לשמוח

RamiSun

New member
אני חושב שהבעיה עמוקה יותר

והיא נעוצה בצבא. שהופך הרבה מהאנשים לכיוון המיינסטרים בארץ רק נערים (חלק מהם) שומעים מוזיקה טובה ומהר מאוד המציאות הישראלית מנחיתה אותם לעבר הפשוט וההמוני.

להקה מצוינת,אבל

תמוז בהחלט להקה איכותית,בהנהגתו של שלום חנוך,המלך שבמלכים,אבל פרט לקריצות מסוימות,בעיקר ברצועה הראשונה,אינני סבור כי ניתן להכלילם תחת ההגדרה של רוק מתקדם,אם תתעקש להשוותם ללהקה מקבילה בחו"ל אני מאמין שהם מושפעים בעיקר מלד זפלין,שגם הם מצוינים אבל עוד פעם,לא רוק מתקדם

Gil Keltch

New member
עוד מאמר בנושא פרוג ישראלי

לכל המתעניינים בנושא: http://www.miorecords.com/IsraelProg.html

אלבומי קונספט ישראלים

(קודם כל קיראו מה שיקי כתב... מעשיר,מחכים ואיכותי! ) חשבתי וחשבתי ובסוף קפץ לראשי האלבום כוכב האהבה של ארקדי דוכין, אומנם לא מדובר בפרוג מובהק,אבל הקונספט נחמד ,מעין עיבוד חופשי לנסיך הקטן,ופה ושם ישנם עיבודים קלאסיים ,עליהם אחראי שם-טוב לוי,ישנו גם האלבום רדיו בלה בלה,גם עליו אחראי דוכין,אבל למרות הקונספט המצוין שלו, תכנית רדיו בה יש ארבעה מגישים השונים באופים,אינני סבור כי ניתן להכלילו תחת ההגדרה של אלבום פרוג. אז אם מישהו מצליח לחשוב על אלבום שעונה גם להגדרה של פרוג גם לקונספט וגם ישראלי ,הוא יותר ממוזמן להעלות את שמו כאן. נ.ב-החברים של נטאשה עושים הופעת איחוד חד פעמית בים המלח,בערך בעוד חודש

למעלה