גם אני אנסה לתת עוד כמה מילים...
...רק לזרוק קישורים זה לא מקצועי, אני יודע...
אין לי סבלנות לסקור בהרחבה, הספר שאריאל המליץ בהחלט יעשה את העבודה, אבל בכל זאת:
Food Brain הם ההרכב הוותיק ביותר מההמלצות שלי. הוציאו אלבום אחד בשם Social Gathering ב-1970.
ג'אמים פרוגרסיביים עם השפעות של פסיכאדליה ו-free jazz. אלבום נסיוני בחלקו ומעניין מאוד. (נמצא ברשימה של NWW אם זה מעניין מישהו)
ההרכב נחשב לסופר-גרופ משום שניגנו בו הגיטריסט Shinki Chen (שהגיע מהרכב פסיכאדלי שאני לא מכיר בשם Powerhouse) והקלידן Hiro Yanagida (שהגיע מהרכב פסיכאדלי בשם Apryl Fool)
השניים הם מהחשובים בסצנה היפנית של תחילת שנות ה-70.
ההרכב לדעתי התפרק באותה שנה.
שינקי הוציא מס' אלבומי סולו ושיתף פעולה עם הרכבים יפנים שעשו בלוז/הארד רוק ואותי באופן אישי הרבה פחות מעניינים
יאנאגידה לעומת זאת הוציא מס' אלבומי סולו שאת השניים הראשונים, milk time מ-1970 ו-Hiro Yanagida (העטיפה עם הציור של הילדה) מ-1971, יש לי ואני מאוד אוהב.
Yanagida היה פעיל מאוד באותן שנים והיה חבר בשני הרכבים מומלצים נוספים שקישרתי:
Love Live Life + 1 ו- Masahiko Satoh & the Sound Breakers
שני ההרכבים הוציאו כל אחד אלבום אחד ב-1971
Amalgamation של Satoh מומלץ יותר לדעתי, אלבום נסיוני ומיוחד. 2 קטעים ארוכים.
Love will make a better you של LLL הוא יותר "סטנדרטי" (בדרכו הפסיכית) - מכיל שירה, יותר "רוק" ופחות ג'אז/אוונגארד. יש אפילו איזה filler או שניים מעצבנים באמצע אבל סה"כ אחלה.
אחד מ"שוברי הצליל" של Satoh היה הגיטריסט המצוין Kimio Mizutani.
הנ"ל הוציא אלבום באותה שנה (1971 הייתה שנה פעילה מאוד בפרוג היפני) בשם A Path Through Haze אבל הוא ידוע יותר כגיטריסט של הפרויקט המפורסם People. על אלבומם המופלא Ceremony:Buddah Meet Rock אריאל קצת הרחיב, אני אוסיף שזה היה נסיון לשלב בין פלישת המוסיקה המערבית ליפן לבין המוסיקה המסורתית היפנית. האלבום מכיל קטע שלם של תפילה ביפנית. פרויקט מקורי ומעניין. האלבום יצא, כמה מפתיע, ב-1971.
אמנים נוספים שקישרתי הם ה-Taj Mahal Travellers, הרכב היפי נודד, במיטב המסורת של ההיפים באירופה ובארה"ב. לא בדיוק מוסיקאים מקצועיים, הנ"ל הוציאו אלבום כפול באוגוסט 1974 שבמקוריות רבה נקרא אוגוסט 1974 - 4 קטעים של Free improvisations שממש לא מתאימים לכל אוזן...
ומכשף הסטודיו המוטרף Magical Power Mako שאני ממליץ על שני האלבומים הראשונים שלו - Magical Power מ-73 או 74 ו-Super Record (שהוא נגיש, מוסיקלי ומומלץ יותר) מ-74 או 75...לא זוכר...
הלייבל הישראלי MIO ז"ל הוציאו קופסא מעניינת של מאקו המכילה 5 דיסקים של הקלטות סטודיו הנעות בין הדבר הטוב ביותר ששמעתם לדבר הגרוע ביותר ששמעתם מימייכם
כל האלבומים הנ"ל יצאו על דיסקים באופן רשמי ביפן בשנות ה-90, נפלו OOP ומאז מבוטלגים לצערי ע"י כנופיות Phoenix ו-Erebus מבית Radioactive.
מי שעדיין אוסף דיסקים - התאמצו קצת יותר ונסו להשיג את ההוצאות המקוריות. זה שווה.