פרוגרסיב מטל???

BANILAS

New member
פרוגרסיב מטל???

אני דלוק על דרים ט'אטר והייתי שמח אם מישהו פה יכיר לי עוד להקה בסגנון שלהם. תודה. (אם יש דברים כאלה בכלל...)

BANILAS

New member
תעשה לי טובה

תכתוב לי בבקשה את השם של הלהקה הזאת ואת שם האלבום זה שנראה עם אגרוף של יד עם טבעות ?

שם הלהקה הוא Queensrÿche

אבל אני לא מכיר אותה. שמעתי אלבום אחד שלה שהשאלתי מהספריה בקורלוויל, איווה, כאשר גרתי שם, והוא לא היה מעניין דיו עבורי.

BANILAS

New member
לא הכרתי

זה יותר עממי אם אפשר להגיד כך את יודע חסר לי הדיסטורשיין .
מי התכוונת שהשפיע על התחום דרים ט'אטר או רש?

רש התחילו בשנות ה- 70

דרים תיאטר בשנות ה- 80. וגם כתבתי שדרים תיאטר התאמנו על חומר של רש (זה לפי מה שפורטנוי אמר באחת ההקלטות, ככול הנראה ב- DVD שמצורף לאוקטבריום, עד כמה שאני זוכר).
מכאן שההשפעה היא של רש על דרים.

BANILAS

New member
את בהחלט חובבת מוסיקה

סחטן על הרשימה באמת בסגנון דרים ט'אטר בשמיעה ראשונית ומהירה. נשמע מבטיח.. נקווה.. תודה.

mottihi

New member
המקור האמתי

תבדוק את המקור האמיתי לז'אנר הזה -
להקות כמו , Curved Air, Black Sabbath, Mountain
הכל התחיל בשנות ה - 70

progressive metal

הוא קונבינציה או שילוב בין שני ז'אנרים גדולים progressive rock ו metal.
מקובל לומר שהשפעות המטאל באו מ Black Sabbath, Iron Maiden, Judas priest.
והשפעות הפרוגרסיב באו מ Genesis, Yes, ELP.
לפעמים מציינים גם את Rush בגלל האלמנטים הפרוגרסיבים.
ויש אפילו שטענו ש King Crimson תרם לפרוגרסיב-מטאל כי הבחינו כבר בסאונד קצת מטאלי בשירים כגון
21st Century Schizoid Man
The Great Deceiver
One More Red Nightmare

המשך ...

כסגנון בפני עצמו הוא התפתח באמצע שנות ה-80. שלוש להקות חשובות Dream Theater, Queensryche, Fates Warning היו המובילות.
ולמרות השתייכותן לאותו ז'אנר הסטייל והסאונד שלהן היה שונה ולכל אחת הייחודיות שלה.
עקבות כל להקה בנפרד הופיעו להקהות אחרות אשר ניגנו באותו סגנון כמו ''להקת האם''.

המשך ...

למשל , Tool, Opeth, Pain Of Salvation, Kings X, Liquid Tension Experiment, Nightwish, Rhadsody, Shadow Gallary, Meshuggah

הלכו יותר לכיוון Queensryche או Fates Warning ולא לכיוון Dream Theater.

המשך...

ל Dream Theater הייתה קבוצת להקות עם צליל דומה להם שציינתי כבר בתשובתי לפותח הדיון.
ול Queensryche ו ל Fates Warning אותו דבר.

Liquid Tension Experiment

למיטב ידיעתי הם היו פרויקט צדדי של דרים תיאטר. אם אני זוכר נכון, חוץ מנגן הבאס טוני לוין כל יתר החברים היו בדרים תיאטר או עתידים היו להצטרף לדרים תיאטר.

למעלה