פרוגסטרון גבוה

רונה1210

New member
פרוגסטרון גבוה

נמאס לי, אני כבר אחרי שני סבבים עם זריקות שהופסקו באמצע בגלל פרוגסטרון גבוה.
הסבב הראשון: גונל במינון של 50 ליום, התחלתי זריקות ביום 5, ביום 10 הגעתי למעקב זקיקים קטנים, הכי גדול 9, בצהריים הגיעו התוצאות של בדיקת הדם- פרוגסטרון 2.5 עוד טיפה גבולי, התקשרו מהמרפאה וביקשו שאבוא לבדיקה מחשש שהטכנאית פספסה איזה זקיק גדול יותר.. הגעתי ולא היה שם שום זקיק גדול.. אמרו להמשיך בזריקות בכל זאת ולהגיע למעקב אחרי יומיים, כשהגעתי למעקב כבר הפרוגסטרון היה 7.09 מה שמעיד שהיה ביוץ.. נסגר הסבב. בשיחה עם הרופא של הפקת לקחים מהסבב הוא אמר שכנראה בייצתי להם מוקדם והוסיף לי אורגלוטרן מהיום ה-7, העלה מינון גונל ל-75 והחלטנו להתחיל בזריקות ביום 3 ולא ביום 5.
הסבב השני: התחלתי זריקות של גונל במינון של 75 ביום 3 למחזור ומהיום ה-7 גם אורגלוטרן, הגעתי למעקב ביום 8 והיו רק זקיקים קטנטנים אפילו לא מדדו אותם. בצהריים האחות התקשרה לבשר ששוב הפרוגסטרון גבוה (6.82) ושוב סוגריים את הסבב.
קרה למישהי מצב כזה? איך מטפלים?? מציינת שהפרופיל ההורמונלי הפרוגסטרון שלי ביום 3 למחזור היה 0.96. האחות אמרה שהם חושבים שיש לי בעיה אחרת, מעבר לשחלות ה פוליציסטיות שלי ובגלל זה עד עכשיו לא נכנסתי להריון. משהו שקשור לחוסר אנזימטי? יש לי פגישה עם הרופא ביום שלישי אבל אני בינתיים מנסה לחפש על זה מידע ולא מוצאת וחשוב לי להגיע מוכנה עם כל השאלות לפגישה הזו. אשמח אם למישהי יש טיפת מידע בנושא אני אשמח ממש לעזרתכן. אני פשוט כל כך אבודה ממצב שידעו מה הבעיה חזרנו מליון צעדים אחורה ושוב כל הבדיקות והסרטים.. ממש מבואסת

dana1144

New member
היי

היי רונה,
מצטערת לשמוע על מה שעברת נורא נורא מאכזב. יתכן והם חושדים שיש לך מה שנקרא hydroxylase deficiency 21. או בעברית היפרפלזיה מולדת של האדרנל. זה לעיתים נותן מצב של פרוגסטרון מוגבר. זה לא אומר שזה באמת נכון אבל רק נותנת לך מידע על החסר האינזימתי הזה כדי שתגיעי מוכנה ותקראי קצת. האם עשו לך מתישהו בבדיקת הפרופיל ההורמונלי בדיקה שנקראת 17 הידרוקסי פרוגסטרון? תבדקי את זה אם יש לך תשובה של בדיקה כזאת

רונה1210

New member
היי תודה על התגובה

אני אבדוק אם עשיתי את הבדיקה הזו. את יודעת מה הטיפול בדרכ במצב כזה? גם לך יש את הבעיה הזו? יש לזה פתרון? אני ממש לחוצה מזה. אם את מכירה רופא מומלץ שמתמחה בבעיה הזו אשמח להמלצה.
תודה!!

גם לי היו סבבים של פרוג' גבוה

ואחרי פעמיים של פספוס סבב בגלל זה, הבינו שאצלי הפרוג' גבוה ומהתחלה נתנו לי דקסמטזון וכך הפרוג' נשאר פחות מ 2 למשך כל הפרוטוקול
תתייעצי אם אפשר לתת לך את הכדור הזה. לי עזר מאוד (כולל הריונות)

למעלה