פרוגינובה

אושר1237

New member
פרוגינובה

היי בנות,
קיבלתי הנחייה ליטול 3 פרוגינובה ביום לעיבור הרירית כהכנה להחזרת מוקפאים.
האם התרופה הזאת בטוחה לאנדואיות? כל מה שקשור לרירית הרחם מפחיד אותי עכשיו ותרופה זו נועדה לעבות אותה למרות שהיא מתעבה לבד בלי שום בעיות ובביוץ מגיעה ל10 מ"מ בלי הורמונים בכללללל

זואילי

New member
האם דיסקסת את זה עם רופא הפריון?

הכדורים הם אסטרוגן.
ואם תקראי את עלון התרופה... אההמממ.... לפחות על אסטרופם (תרופה דומה) אפילו מוזכר אנדו בעלון.
עכשיו השאלה היא פשוט לבחון איך תגיבי לנטילה.
יכול מאוד להיות שהכל יהיה סבבה.
ואם לא... אז בואי נגיד שתוך כדי נטילה את ממש לא תפסיקי...

אז - צריך לדבר על זה *מראש* עם הרופא. להראות לו ניירת קודמת של מעקבים בהם הרירית צמחה יפה באופן טבעי.
בואי נגיד שגם אם עושים סבב דמה (קורה הרבה לפני החזרות בתרומת ביצית) - במקרה ה"גרוע" בו הרירית לא מספיק טובה בנאטורלי אז מוותרים על החזרה. ואז כאנדואית שילמת "רק" מחיר עוד ווסת לשווא.

זה מאוד תלוי בגישת רופא, גם בלי קשר לאנדו. יש רופאים רבים שדוגלים בהחזרות מוקפאים על בסיס טבעי. אבל כל זה בהנחה שאכן הביוץ תקין והרירית עומדת בציפיות.
כשיש אנדו ברקע, אז צריך להזכיר/להאיר את עיניו של הרופא.

אם הפרוגינובה היא מאסט בגלל גוף ספציפי ורופא ספציפי - אז זה מה יש. והאנדו בכלל לא אישיו.
אם זה לא מאסט אז אפשר גם בלי.
אבל זה משא ומתן מול הרופא. (ותמיד עם ניירת מגבה של סבבים קודמים).

יכולה לספר לך על עצמי - היה לי סבב עם אסטרופם. אני אישית נחרדתי מהמחשבה של לבלוע במודע ובמתכוון אסטרוגנים.
תוסיפי לזה - כאב לי נורא.
אבל הגוף שלי ממילא היה אז במצב גרוע מאוד מאוד. אז אני מקרה קיצון.
דבר נוסף - זה גרם לי לדפיקות לב מואצות. מה שמאוד הלחיץ את הרופא. נשלחתי לקרדיולוג. אפילו התחברתי למכשיר מיוחד שבדק לי דופק. בקיצור - אני הגבתי מכל בחינה שהיא - בצורה קיצונית לרע. תופעת הלוואי הזאת (שגם רופא הפריון לא ידע עליה - היא לא שכיחה. לכן שוב - אני דוגמא לא טובה בכלל חחח).
אבל - המשכתי את הטיפול עד הסוף למרות כל המחירים הנ"ל.
זה היה הסבב היחיד שלי עם אסטרוגנים...
לא אני ולא הרופא חשבנו שיש מצב שאעשה את זה שוב.

כשעשיתי החזרות מוקפאים של תרומת ביצית - ומכיוון שאכן הגוף שלי הוכיח בניית רירית מצויינת ללא שום התערבות
הורמונלית - הסבבים היו טבעיים לגמרי בהסכמתו של הרופא. רק משופעים במעקבים ברמה מאוד תכופה. כדי לא לפספס את הביוץ.
רק אחרי ההחזרה קיבלתי את התמיכה ה"רגילה" שלי.
אבל בלי אסטרוגנים בשום שלב.

לכן - אם קיבלת הנחייה מרופא תפעלי רק על פיה.

אבל את כל המגילה כתבתי כדי שגם אחרות ידעו - שעל כל הנחייה אפשר לבוא באותו רגע בקושיות ובדיונים לרופא ואז להגיע לתשובות.

אז קחי את הפרוגינובה ותחשבי רק על דבר אחד - מהסבב הזה יהיה הריון!

lim35

New member
פרוגינובה

למיטב ידיעתי, הפרוגינובה נועדה להפריש פרוגסטרון שתומך בקליטת ההריון.
בהפריה חוץ גופית הגוף לא מפריש את ההורמון הזה מכיוון שההריון לא היה טבעי.
לכן אין כל כך ברירה אלא לקחת את הפרוגינובה או כל תמיכה הורמונלית אחרת.
חבל שההריון לא יצליח בגלל חוסר תמיכה.

מחזיקה לך אצבעות...

זואילי

New member
היא דיברה על פרוגינובה להכנת הרירית

טרם החזרת מוקפאים.

לתמיכה יש לעיתים פעמים שנותנים פרוגינובה או אסטרופם אבל לרוב נותנים לתמיכה את הפרוגסטרונים למיניהם (הנרות ומיני התצורות של גסטון בזריקה)

http://www.ivfisrael.co.il/content.asp?pageid=34

דסי31

New member
היי אושר

אני בטיפולי פוריות יותר מ - 3 שנים, ולצערי בכל הסבבים של החזרות (טריים ומוקפאים) שהיו לי, לקחתי אסטרוגן באיזושהיא צורה. אסטרופם, פרוגינובה, מדבקת אבורל - יו ניים איט. בדר"כ שילוב של שניים מהם.
הסיבה שאני תמיד לוקחת היא שהרירית שלי תמיד היתה דקה, אף פעם לא עלתה על 7.5, אבל גם עם רירית כזאת ואפילו נמוכה יותר נקלטתי, אז זה לא תמיד לפי הספר.

בכל מקרה אני יכולה להגיד לך שבסבבים שהאנדו לא היה ידוע (או היה ידוע והתעלמו ממנו לטפשותו של הרופא), הייתי לוקחת כמויות מטורפות ולתקופות ארוכות מאוד. סבב אחד לקחתי 6 אסטרופם ליום במשך 40 יום כי הרירית לא התעבתה! זה היה כמובן רע לי ולאנדו ברמה שלא יכלתי לתאר, ורק בדיעבד כשאני יודעת יותר על המחלה אני יודעת איזה נזק הטיפול הזה עשה לי. אבל מאז שאני מטופלת תחת השגחה של רופא אנדו ורופא פוריות שמבין באנדו, שניהם ממליצים על כמויות מדודות ולא לאורך זמן, מקסימום שבועיים גם אם הרירית לא מגיבה. מצד שני על תמיכה לאחר ההחזרה (שכוללת בדר"כ פרוגסטרון אבל אצלי גם אסטרוגן) לא חושבת שאפשר לוותר, ולכן גם שם אני נאלצת לקחת. אבל - אני דוגמא חיה לכך שאנדואית יכולה לשרוד את זה (בינתיים
), למרות שאני באמת לא יודעת איזה נזק זה בסופו של דבר עושה לגוף שלי, חוץ מאיתותי כאבים שיש לי מידי פעם.

ואחרי שסיפרתי לך את כל זה, לדעתי את בכלל לא צריכה לקחת אסטרוגן לחיזוק הרירית כי... הרירית שלך מצוינת! מה רע ברירית 10 בלי הורמונים בכלל? אני ממליצה לך להתייעץ שוב עם הרופא ולהעלות את החששות שלך לגבי הטיפול, כי נראה לי שאם לא חייבים לקחת אז לא כדאי.

בהצלחה!

אושר1237

New member
אסטרופם

תודה בנות!
הפרוגינובה עשתה לי כאבי ראש נוראיים והעבירו אותי לאסטרופם (וגינלי)
אני מפחדת מהאסטרופם הזה!!! האם במתן וגינלי הוא פחות מסוכן לאנדואיות?

זואילי

New member
לא ניסיתי

נטילה וגינלית.
אבל אסטרוגן הוא אסטרוגן.
אולי ספיגה וגינלית תחסוך ממך את כאבי הראש...

liats80

New member
סביר שטוב למניעת כאבי הראש

לאנדו לדעתי זה ממש לא משנה כי מדובר באותו הורמון (אסטרוגן) שאמור לעבוד על אותו הדבר (עיבוי הרירית).
לדעתי שווה להתייעץ שוב ולבדוק מדוע הת תריכה לעבות את הרירית שממילא מגיע לעובי יפה בעצמה (ותמיד אפשר לאכות סלק לעבות אותה עוד טיפה).
בכל אופן, יכולה לומר לך שאני נטלתי אסטרופם פעמיים ביום באחד הטיפולים ולא היתה לי שום בעיה.
בסופו של דבר הכל תלוי בגוף שלך ובתגובה שלו. אי אפשר לדעת.
אז תודאי שזה מחוץ ואם אכן קח אז להקשיב לרופא וגם לגוף שלך ולעדכן את הרופא בכל שינוי בהרגשה. פשוט להיות עם אצבע על הדופק.
מקווה שיעבור בשלום ובקלות.
ליאת.

פז08

New member
מסכימה עם ליאת....

אני הייתי מתייעצת שוב עם הרופא.... אם הרירית שלך מתעבה לבד כל כך יפה, אולי באמת ניתן לבצע את הסבב ללא הורמונים......

אושר1237

New member
תודה בנות, ועד שאלה..

יש לי קצת בעיה עם הנטילה הוגינלית... אני אף פעם לא מצליחה להכניס את זה ונדמה לי שאני משאירה את זה בצוואר קרוב לפתח..
האם זה עדין אפקטיבי? (לא ראיתי ששום דבר יצא) תודה!

אושר1237

New member
אהה ולגבי סבב בלי הורמונים

אמרתי את זה לאחיות והם התייעצו עם הרופא שאמר להם לא להפסיק את ההורמונים לעיבוי... לא ברור למה אזל אלה ההוראות..
אני הרי לא זוכה לקשר עם הרופא (רק בשאיבה והחזרה) וגם לא יודעת מי מהרופאים אחראי לפרוטוקולים שלי
רפואה ציבורית כבר אמרתי..
חבל שאין לי את היכולת הכלכלית לפרטי
תמיד נדמה לי שזה היה חוסף ממני המון עגמת נפש

liats80

New member
היי

לגבי החדרה וגינלית - זה לא צריך להיות מאוד עמוק. איפה שהאצבע מגיעה זה בסדר.
ולגבי הרופא - זו אכן הבעייה ברפואה ציבורית.
אני הייתי מנסה לדבר שוב עם האחיות (הן עובדות עכשיו??) או המזכירות ולבקש שרופא יצור איתך קשר. תשאירי טלפון ותאמרי שאת רוצה להבין את הפרוטוקול שניתן לך.
לפי מה שאני יודעת בדר"כ גם ברפואה ציבורית פוגשים את הרופא לבניית פרוטוקול, אז זה נשמע לי קצת מוזר שלא נפגשת עם אף אחד. מצד שני אין לי נסיון אישי כך שאני באמת לא יודעת.
שיהיה בהצלחה!!

אושר1237

New member
כן... הבנתי את זה גם מפורום פוריות

שיש בתי חולים שרואים רופא גם אם מדובר בציבורי אבל בתל השומר זה כמו מפעל... הם טוענים שאין צורך להיפגש עם רופא כי הוא רואה את הבדיקות ומחליט על המשך טיפול.. הייתה פעם שביקשתי להיפגש עם רופא כדי להבין דברים ואמרו לי שזה בתשלום או טופס 17 מהרופא שמן הסתם אני לא אקבל כי זה אקסטרה ממה שמגיע.
אני מקווה שאני לא אצטרך לעבור בית חולים כי יש לי 16 מוקפאים במעבדה...

liats80

New member
לא בטוח

תנסי לבקש מהרופא שלך (מרופא האנדו או מרופא המשפחה - אם הוא יודע על האנדו) טופס 17 בטענה שאת צריכה שיתאימו לך את הפרוטוקול למצבך ושחשוב לך לדבר עם הרופא ולודא שהוא לוקח את האנדו בחשבון. יכול להיות שהם כן יתנו לך טופס 17. לדעתי שווה לנסות.

זואילי

New member
הגיוני שלא יורו לך להפסיק באמצע

כי לדעתי סבב שמתחיל בהורמונים - לעצור אותו יוציא מאיזון.

למעלה