פרוגילוטון

פרוגילוטון

מישהי מכירה? הרופא רשם לי אחרי שפרוברה לא הביא לי את המחזור.. זה 21 כדורים 11 לבנים ו-10 חומים.. זה בסדר לקחת??

אני לא מבינה משהו:

רופא מומחה לבריאות האישה רשם לך תרופה ואת שואלת בפורום אנונימי אם זה בסדר לקחת?
למה, את חושבת שאני יודעת משהו שהרופא לא יודע?

reggi1

New member
כתבתי לך לפני שבועיים

אני עשיתי טעות ולקחתי 5 ימים 2 כדורים ביום וגם לא קיבלתי

הרופא אמר שצריך לקחת 7 ימים 2 כדורים ביום או 3 כדורים 5 ימים.
את כתבת שגם לקחת רק 10 כדורים.
לדעתי זאת הסיבה שלא קיבלת.
אני מציעה שתבדקי את זה מול הרופא

אני זוכרת

אמרתי לרופא אבל הוא לא הציע להגדיל את המינון. אולי זה בגלל שכרגע כנראה יש לי חוסר איזון מסוים בבלוטת התריס..

Babybini

New member
יקירתי,יש לי עדכון בשבילך

עזבי את הכדורים..

חוסר אחריות!!!

לא הגיוני שמענה בפורום אנונימי מאת מישהי, שעם כל הרצון הטוב, היא לא רופאה של אף אחת פה, יהיה חד ונחרץ 'עזבי את הכדורים'.
יש לך מה לומר ולהחכים את כולנו? בבקשה. כתבי ונשמח לשמוע.
אבל 'עזבי את הכדורים', כשההמשך בפרטי, הוא חוסר אחריות משווע שעלול לסכן את הקוראות שעלולות לשמוע בקולך.

Babybini

New member
הבהרה! ראשית, לא צריך להסחף.. לא פירטתי מעבר

בכוונה כדי לא ליצור מצב של מתן עצה חסרת אחריות. במקרה הנוכחי, התכתבנו עם אילניהה בפרטי לפני כחודש והעדכון הוא בהמשך להתכתבות שלנו.

כמו כן, המענה לא היה חד ונמרץ, צורפה לו קריצה, שמרמזת לכל קורא שיש המשך לעניין.
לדעתי האישית, מישהי שתחליט להפסיק לקחת כדורים לפי משפט בודד בו נאמר "עזבי את הכדורים" היא חסרת אחריות כלפי עצמה (!!).

למען ההבהרה עבור אלו שעלולות בגלל משפט בודד שמגיע ממישהי אנונימית, שאכן כפי שאמרה איילת, לא רופאה להפסיק לקחת כדורים שנתן להן הרופא (?!?!):
לא היתה באמירה זו שום כוונה/ הכוונה או עצה רפואית לכל קוראת אחרת שהיא לא אילניהה.

דווקא זו הבעיה

אם יש לך מה לומר לה במסרים, תגידי במסרים.
אם זה מידע שיכול להיות מעניין לכולנו, עוד יותר טוב.
אבל לכתוב על פני פורום 'עזבי את הכדורים' ולא לתת הסברים, זה ממש בעייתי בעיני.

Babybini

New member
כבר הסברתי מה הייתה הכוונה.

אני בספק שמישהי מסוגלת לקבל החלטה על בסיס משפט בודד.
וכאמור, את מה שהיה לי לומר אמרתי במסרים.

לגבי השיתוף עם שאר הפורום, אני בהחלט מתכוונת לעשות את זה כשיגיע הזמן וארגיש שזה הדבר הנכון לעשות.

חבל שאת נחפזת להגיב

הדברים נכתבו על ידה בהמשך להתכתבות במסרים האישיים ומתוך רצון טוב

לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי לך

אבל הרבה פעמים הסיבה שפרוברה לא עובדת היא שלא נבנתה רירית. פרוגילוטון הוא תכשיר הרומונאלי תחליפי (זה למה הרוקח אמר לך שזה לגיל המעבר, אבל גם פרוברה נותנים בגיל המעבר ,ויש סיבה שהרוקח הוא רוקח ולא רופא מבלי לזלזל) והוא מכיל הן אסטרוגן (הכדורים הראשונים) והן פרוגסטרון ומיועד לדמות מחזור טבעי בו בהתחלה נבנית רירית, לאחר מכן עולה פרוגסטרון ולאחר הפסקת התרופה הוא יורד וכך הרירית שנבנתה קודם לכן נושרת. בשורה התחתונה, תני לרופא שלך לעשות את העבודה שלו - הכדורים שהוא רשם אכן מתאימים למקרה. בהצלחה!

רגע עוד שאלה..

אז מה זה אומר שלא נבנתה רירית? אז לא רק שאין ביוץ גם אין רירית? זה אומר שהמצב שלי גרוע מהממוצע??

אי אפשר להסיק מזה כלום

פשוט קורה מצב שהרירית הייתה דקה ולא נבנתה מחדש, זה לא מצביע על שום דבר לעתיד...

למעלה