פרדניזון ושות'

פרדניזון ושות'

אני מקבלת קצת יותר מ-1 מ"ג פרדניזון על כל ק"ג ממשקל גופי כבר 5 חודשים. האם זה נחשב למינון נמוך? לפני כן נטלתי במשך 4 חודשים פרדניזון במינון יותר גבוה. אני רוצה לציין שהטיפול התרופתי ("סלט שלם" + תוספי מזון + התעמלות ככל שאפשר) שיפר מאוד את מצב הדלקת (RA) אבל אני חרדה מתופעות הלוואי. אני מבינה שבצרוף של תרופות משולבות יש אפקט שמגביר יעילותה של כל תרופה. אבל אני חרדה מפני תופעות הלוואי. למשל: אני לא מפסיקה להעלות במשקל מאז שהמחלה פרצה - למרות שהתבקשתי להוריד במשקל ע"מ להקל על הפרקים. האם החלפת טיפול נעשית רק כאשר הטיפול הקודם לא עוזר? האם לא כדאי להחליף תרופות כדי למנוע מהגוף להתמכר לפרמקולוגיה מסויימת?

פרדניזון

אני מבינה מדבריך שאת סובלת מ RA- מינון של 1 מג\קג נחשב בהחלט לגבוה ורוב חולי RA אינם זקוקים למינון כזה גבוה- מינון של 15 או 20 מג ליום משיג תוצאנ דומה עם הרבה פחות תופעות לוואי. במקביל, אם האבחנה וודאית, אין להסתפק בטיפול בפרדניזון אלא יש צורך בטיפול נוסף כגון מטוטרקסט או אחר- מתחילים את הטיפולים במקביל על מנת שיהיה אפשר לרדת במינון הפרדניזון בהמשך יש להניח שהעליה במשקל הנה על רקע הטיפול הממושך בפרדניזון

סליחה, טעיתי

התכוונתי לקצת יותר מ-1 מ"ג ל-10 ק"ג גוף... האם תשובתך עדיין מתאימה?

למעלה