פרדוקס...

SayNoMore

New member
פרדוקס...

פעם בסיום מבחן אישיותי (למרות שלא גמגמתי כלל) התייעצתי עם הפסיכולוג (שהופתע לגלות זאת
) "למה לדעתו אני לא משקיע את כל האנרגיה שלי במטרה לעקור את הגמגום בעזרת תרגול מתמיד של הטכניקה בה אני מאמין?" הפסיכולוג בהכירו אותי זרק תשובה לכאורה קלה פשוטה ומעצבנת: "אולי עמוק בפנים אתה יודע שהגמגום משרת אותך... ולכן אתה לא באמת רוצה להיפטר ממנו?". אולי כדאי לכל אחד מכם לא לענות מייד ב-"לא נכון" ולקחת זאת כחומר למחשבה. שכן אם למרות כל הידוע לכם בחרתם במודע!!! לא לעשות דבר כדי להיפטר מהגמגום שכה מפריע לכם ובמקביל תגיעו לאחר מחשבה כנה שהתשובה לשאלה היא באמת "לא נכון", תידרשו לתת לעצמכם הסבר אחר לאדישות שלכם. גם אני אשמח לשמוע את ההסבר לפרדוקס הזה
רם

b e ll

New member
רם, אתה נלחם בתחנות רוח.

התשובות לשאלות שלך הן נורא פשוטות - הגימגום נותן לגיטימציה להכשל שוב ושוב. הרבה יותר קל לומר "זה לא אני שנכשלתי, זה רק בגלל הגימגום. אלמלא הגימגום הזה הייתי מלך העולם!" באמת? ללא הגימגום אנשים היו נאלצים לתת קבלות ממשיות מדוע הם לא הצליחו - יותר קל להאשים את הגימגום. יותר קל לא לתרגל את הטכניקה ולא להתמודד עם האני הפנימי וכך לתרץ את הכשלון. הרי כמעט כל שיטה שתתרגל אותה בתנאים נכונים תעבוד ותצליח לשפר את השטף לאורך זמן. כל שיטה פסיכולוגית תצליח להעלות את הבטחון העצמי אם מתרגלים את החיזוקים החיוביים מספיק זמן. כנראה זו הסיבה שיהודה פוליקר או רונאל פישר לא מוכנים להגיע לאמב"י ולפורום הזה. מה יש להם לספר לחברי אמב"י או כאן בפורום שלא יודעים? עוד בטעות יכולים ללכלך עליהם ולבוז להם על הצלחותיהם.

sprk78

New member
אז ככה

כעקרון חשבתי על מה שכתבה קודמתי לפני שהיא כתבה פה. חשבתי על זה רבות והגעתי למסקנה אחת: הגימגום יותר הרע לי מאשר הועיל לי-> מכאן הגעתי למסקנה אחרת שאני חייב ללכת לטיפול מקיף לכן הלכתי ל CTI של ברברה דם. תירגלתי ותירגלתי באמת הקדשתי את כל כולי למטרה זאת. לאחר מכן שהשטף ירד הזנחתי את השיטה ואז בחופש בתחילת תוארי חזרתי שוב על הקורס הקדשתי כ 10 שעות ביום ושוב לא הועיל. הגעתי למסקנה אחת שהקורס הזה לא מועיל בכלל. אני מוכן לתת קבלות ממשיות בכל עת "מדוע לא הצלחתי" אני מוכן להתמודד עם השאלה בכל עת מדוע לא הצלחתי או כן הצלחתי. הגימגום הזה זה פשוט נטל רציני, לא יודע איך זה אצלכם, אבל אם אני צריך להתקשר לחברות כ''א, ראיונות וכד' אני ממש משכנע את עצמי לעשות כן כי אין ברירה ואם אני לא אתקשר לא יהיה אף אחד שיתקשר במקומי. חוץ מזה אני סמוך ובטוח שאילולי הגימגום הייתי מצליח יותר, זה לא רק אני חושב כך אלא כל הסובבים אותי. בעקבות הגימגום גם אוצר המילים שלי נפגם: אני מחליף מילים מסויימות באחרות שיהיה יותר קל להגות את המילים. אני עוזר לאנשים כל חיי הייתי יכול לעזור יותר והייתי לעבוד בכל מיני עבודות שאפילו אני לא שוקל ומי יודע אולי גם הייתי מחליף תואר.

b e ll

New member
ומה עכשיו?

אני מסכימה איתך שהגימגום בעל פוטנציאל לדפוק לנו את החיים. הנה עכשיו אתה יודע ומודע לגימגום שמפריע לך בקבלת ההחלטות, מה תעשה מעכשיו? האם באופן מודע תמשיך ללכת בכיוון של ויתור לגימגום שלך? ראיתם את ספורטאי אולימפיאדת הנכים? כמה נצחון הנפש על הגוף הוא עילאי. למה לא לקחת מהם דוגמא? מהם וגם מרונאל פישר או יהודה פוליקר? זה לא בא בהחלטה של מעכשיו לעכשיו, אבל זו בהחלט תולדה של החלטה על דרך מסויימת. זו חתירה ומלחמה יומיומית - ונצחונות קטנטנים כל יום מחדש.

sprk78

New member
כנראה שלא הבנת אותי כהלכה

אני אוהב מאוד את מה שלמדתי. אך מעניין אותי האם החיים היו מובילים אותי למקצוע אחר אילולי הייתי מגמגם.

SayNoMore

New member
Bell, חבל, (אבל לא מפתיע),

שמכל חברי הפורום האדישים אליהם הפניתי את הפרדוקס (במטרה לעזור כשווה בין שווים כמובן) דווקא את ענית לי למרות שברור כי עבורך הפרדוקס אינו תקף. העליתי את הפרדוקס כהמשך לתשובתי לשושי (ראי בשרשור: "תודה שושי, אבל..") בהתייחסי לאדישות התמוהה של חברי הפורום ליוזמות אקטיביות שהצעתי. בניגוד אליך ואלי, רוב חברי הפורום מוכיחים בטענתם שכל שיטות הטיפול חסרות תוחלת בטווח הרחוק ובעקר באדישותם ליוזמות אקטיביות , שהם לא מאמינים במה שכתבת :" ... הרי כמעט כל שיטה שתתרגל אותה בתנאים נכונים תעבוד ותצליח לשפר את השטף לאורך זמן. כל שיטה פסיכולוגית תצליח להעלות את הבטחון העצמי אם מתרגלים את החיזוקים החיוביים מספיק זמן". לכן תביני שאיני דו קישוט היות ואישית, פתרתי את הפרדוקס שלי מזמן! * בשלב ראשון פשוט הודיתי כלפי פנים וחוץ בחולשותיי (... בושה ופחד מחשיפה או משינוי דפוס הדיבור וגם עצלנות בסיסית וחוסר כוח רצון להתמיד בשינוי הרגל רע ועוד ....) * בשלב שני חיפשתי מצאתי והתאמתי טכניקה עבורי ולקחתי אחריות אקטיבית לשיפור הדיבור בזכות שני צעדים אלו איבד הפרדוקס זכות קיום בחיי, שכן אין עוד קונפליקט בין מחשבותיי ומעשי!!! בניגוד לרבים בפורום כפי שאני מתרשם לצערי. התוצאה- היום אני מסוגל לנהל שיחות ארוכות מאד במסגרות שונות בקרב חברים מוכרים או אנשים זרים כולל באמצעות הטלפון, ללא גמגום כלל!! ובעקר בחופש מחשבתי מלא, פיסי ונפשי ללא תרגילי התחמקות והטעיה. עדיין חולשתי העיקרית היא כנואם בפני פורום וזאת בשל העדר תרגול, אותו קיוויתי למצוא בפורום והתאכזבתי. בל - בהצלחה בקומונה. אני מזדהה איתך ואשמח לדבר אתך טלפונית. בחרת בשם מגניב - אחד המקומות היפים לצלילה בסיני זה ה-Bell הפעמון - פיר אנכי בקוטר כ-1 מ' ובעומק כ-20 מ' עם יציאה באמצע ולמטה, צפונית מעט ל-Blue Hole . הכניסה אליו מתבצעת בקפיצת צעד אחד מריף החוף פנימה למי הפיר. ויטלי בקשר לעקיצתך, תבדוק שוב בתכתובות, לצערי התרשמתי שאין היענות רצינית ונכונות אמיתית להתחייב ליוזמות שהעליתי. לא במרכז לא בצפון ולא בדרום. חבל אבל זו המציאות. כנראה הדרישות שלך ושלי שונות (לגיטימי) ולכן התרשמת אחרת ואני איחלתי לכם בהצלחה. בלי ציניות עוקצנית. רם

shoshyyy

New member
רם ...

אני שונה ממך, אני בחרתי את הדרך להצחלה ביחד עם הגמגום שלי. זה לא אומר שהיא לא נכונה . (הבהרה) אתה כל הזמןחוזר ואומר : ההיענות הייתה חלשה , אם לא שמת לב הייתה היענות, כל אחד בדרך שלו, כל אחד מתי שהוא מוכן. אני שמחה שאתה מוכן לקחת את החיים שלך בידיים, עברת הרבה בשביל להגיע לזה , יש אנשים שעוד לא שם, ולמה אתה מכפיש אותם ?? כל מה שהבנתי ממה שרשמת זה : אני אני אני אני אני אני אני אני הבנו שאתה כל כך שולט בדיבור כאשר אתה לא נואם (מחיאות כפיים) הבנו שיש לך את האומץ ואת היוזמה ואת הכוח (מחיאות כפיים) אתה כל הזמן משווה . מה נכון , מה לא נכון , איך צריך ואיך לא צריך. די תעזוב. הצעת הצעה , (אני חושבת שהייתה היענות יפה ) , וצריכים להמשיך עם זה . אבל יש לי הרגשה שאתה תוקף , תוקף את הפורום. לכל אחד יש את הקצב שלו, דרך שלו, הדרך שלי היא להשלים עם הגמגום , ולגמגם בכייף , ושהגמגום לא יעצור אותי בכלום!!!! לא במקצוע, אהבה , הגשמה . ויש היענות בצפון , למה אתה פוסל ? כי לא נוח לך ?

shuky63

New member
רם,למה אנחנו לא מתמודדים בגלל

שאנחנו לא רוצים לעשות מה שאתה מציע לנו?מי אמר שאתה צודק.אם לבל עוד יש קייס בהמלצה שלה על הדסה כי היא מדברת בשטף.הרי לך אין שום קייס.אתה לא מדבר יותר בשטף מאף אחד מאיתנו אז למה אתה חושב שזה שאנחנו לא רוצים לעשות מה שאתה אומר מראה על חוסר התמודדות שלנו? חוץ מזה נראה לי שאתה מפחד להתמודד. קודם אמרת שאתה מבטל את היוזמה שלך בגלל התגובה של רוני(מה ענין מחט לתחת?) אחר כך כשיש לך לפחות 3 אנשים שמוכנים לבוא כל שבוע למוצקין אתה שוב מותר. למה? תחשוב אולי למה אתה לא רוצה להפסיק לגמגם!

R O N Y1

New member
מעניין..הודעה שכתבתי לפני שבועיים

לרם.."""רגע רגע זה אתה שכתבת בחודש הראשון של הפורום במרץ 2003 כתבת הרבה. ירדת על כולנו אז שאנחנו סתם מתבכיינים ומקטרים אבל לא עושים ת´כלס(זו המילה האהובה עליך)כדי לצאת מהגימגום.ואז פשוט נעלמת מהפורום עד אתמול."""וצדקתי רם אתה לא יותר טוב מאיתנו אין לך שטף כמו שאתה חושב!! ותפסיק לרדת על כולם בפורום מה ניראה שכייף לנו עם הגימגום מה ניראה לך שאנחנו שמחים להיות מגמגמים! אני לא מבין מי נתן לך את הזכות לרדת ולהשפיל כאן את כולם! אתה לא חושב שעברנו הרבה השפלות וסבל בחיים ועכשיו אתה מגיע כמו תרנגול ומשויץ בשטף שאין לו!! הציעו לך בהתחלה מיפגש במוצקין מה קרה רעדו לך הברכיים אין שם אלף שקל.... אולי חשבת למה אף אחד לא בחר בך כנואם המצטיין באותו ערב?אני זוכר את הפרצוף ההמום שלך.. אולי חשבת למה סהר ועידו זכו??אני יגיד לך למה אתה לא באת לנאום באת להשויץ וסהר ועידו נאמו בכנות ומהלב ..תחשוב על זה... הפורום נועד לתת כתף חמה לחברה מגמגמים האנשים פה שופכים את הלב אנשים פה כותבים מהלב ולא כמוך מהתחת.. עוד אחד שבא ליתפוס תחת על מגמגמים.... רוני

SayNoMore

New member
תתביישו, כמה נמוך אפשר לרדת

רק ירד הרף (בגלל ששושי ובעקבותיה שוקי מנהל הפורום! נסחפו לצערי להטחת האשמות אישיות שהן לא רק חסרות שחר אלה גם נאמרות בשפה בוטה) והופ מי צץ מחדש רוני סופרסטאר, המדען שגילה את פונקציית חיפוש מתקדם, וכעת זהה שעת כושר לעשות את הדבר היחידי שהוא יודע לעשות הכי טוב מכולם, להטיח רפש בשפה עילגת ולנהל משחקי כבוד. תמיד כתבתי בנימוס, בגובה עיניים כשווה בין שווים, מתוך כוונה לעזור לכולנו ובהבהרה שכולנו באותה סירה (בדקו שוב את כל כתבי). בלי שום קשר אם מסתבר שפגעתי, סליחה, ובעקר כמובן שלא זו הייתה כוונתי. וכן, כשהותקפתי, לא פעם, הגבתי בצדק באותה עוצמה כדי למנוע הידרדרות. מעולם לא השוויתי את רמת הגמגום שלי למישהו מכם. פשוט ציינתי עובדה נכונה אבסולוטית במטרה להבהיר שאין מדובר בתזה תיאורטית בלבד וכי לי זה עזר בפועל. כל אחד מכם מוזמן לצלצל אליי טלפונית ולהיווכח. מטרתי הייתה לכנס קבוצה פעילה ולא להיות זאב בודד. לגבי גיבוב השטויות שציין רוני לגבי שחצנותי על השטף... נואם מצטיין .... ומבט המום ועוד... : * לך רוני - תתבגר ומהר. הבנתי שאתה נשוי עם ילדים, אני מקווה לטובתך שהם לא יזכו לקרוא את שכתבת. ובעקר, חשבתי ש- Rony1 יעלם ויתגלה Rony2 טוב יותר, חבל. כנראה טעיתי ולא קיים כזה. * ולכם חברי הפורום - להלן ציטוט שלי מתוך הנאום שהקראתי בערב הייד פארק ממנו ברור שלדעתי לא צריך לתת ציון לפי שטף וכדו' ויתרה מזה ברורה הפתיחות שלי לכל סוגי הטיפול והטכניקות והגישות. "... גמגום עבורי הוא העדר החופש לאמור מה שאני רוצה מתי שאני רוצה ובאופן שאני רוצה. אני מבקש שתשפטו את הנואמים לפי קריטריונים אחרים. לא שטף, כריזמה, עוצמה חוש הומור קשר עין ורמת הקשב בקרב הקהל, שכן כל אלו חשובים ככל שיהיו אינם רלוונטים אם המגמגם הממוצע בוחר לשתוק במרבית המקרים. זה כמו לשפוט איכות חיים במדינה שאזרחיה נתונים בסכנת חיים. על כן אבקשכם לשפוט לפי רמת הדבקות והנחישות שהפגין כל דובר בדרך בה בחר להיאבק בגמגום וביכולתו דווקא ברגעים הקשים להיאחז בכלים שבחר ולהימנע מכניעה לפחד המשתק והיסחפות אחר הדחף לשחרר מילים החוצה באופן לא מבוקר. לדעתי רק בשלב הבא לאחר שנצליח להרכיב פנל רחב מספיק של נואמים שהפחד אינו מהווה גורם מרתיע עבורם, נוכל לשמחתי לערוך תחרות מתקדמת יותר בה נשפוט לפי הקריטריונים המקובלים. ולראייה לחיזוק דברי בחנו כמה זמן חלף עד שערב כזה רקם עור וגידים.... " בקיצור – עבורי העובדה שלא דבקתי בטכניקה מהווה כשלון גם אם במקרה דברתי שוטף לגמרי שכן זה מקבע הרגל ישן רע שיש לעקרו, מהווה הוכחה לכניעה ללחץ המדומה לשחרר מסר החוצה בכל מחיר וכמובן לא מעיד על חופש פיסי ומחשבתי. ולהזכירכם כבר באמצע דברי זיהיתי זאת והענקתי לעצמי ובצדק ציון נכשל 0. למרות שדווקא אתם להזכירכם דרגתם אותי גבוה הרבה יותר אלה שלדעתי המשוב לא שקף את המציאות. הבנתי שאין שיתוף פעולה (לפחות אל תסלפו עובדות) ולכן כפי שכבר כתבתי אמשיך בחיפוש במחוזות אחרים אך תמיד אשמח להצטרף לכל יוזמה דומה. שלום ותודה על הדגים. רם

shuky63

New member
אכן פגעת ואני מקבל את סליחתך

אפשר לפתוח דף חדש מבחינתי.אתה מוזמן לבוא להיידפרק הבא של אמבי ולשכנע אותנו בנאומך מדוע שוה לנו לבוא להייד פרק שבועי

SayNoMore

New member
מלכוד 22

למרות שלא הרגשתי שפגעתי במשהו ובטח לא בכוונה, (בניגוד אליכם), התנצלתי, בלי להבין ואני שמח על כך. אבל האמת שרק היום מתשובתך הבנתי את העניין. נוצר מלכוד בו: קיום מפגש שבועי מותנה בשכנוע ואילו לשיטתי, השכנוע סותר תנאי הכרחי לקיום מפגש כזה!!! כך נולד המלכוד: אחרי שכתבתי בצורה הכנה והברורה ביותר לדעתי, ואני מצטט 2 קטעים ביחס לקיום מפגש שבועי: "... שוקי ושושי, לשאלתכם בנוגע לחשיבות העניין, במקום תיאוריה איעזר בפרקטיקה מוכרת לכם. בערב ההייד פארק, לדעתכם - מי הרגיש נוח יותר לנאום, בני שבכל מפגש אמב"י נואם/מנחה/מציג בפני כל הפורום או כל אחד אחר מחברי אמב"י שאינם מורגלים בחשיפה כזו?. בקשו מבני לספר על התרומה הנפשית שגלומה בזה בעיקר לאחר התנסות ארוכת שנים. למרות זאת, ניתן להבין שאין די בכך, פשוט משום שזהו תנאי הכרחי אך לא מספיק. אבל, לאחר שתושג ההתקדמות בהיבט הנפשי, ניתן יהיה לטפל גם בהיבט הטכני וביתר קלות כמובן...." וכן "... למען הסר ספק ואין צורך לפרט אני בעד פעילות הפורום ואמב"י ומאחל להם הצלחה מלאה בכל מכל הלב, אך לצערי שניהם אינם נותנים מענה להתגברות על הפחד שכידוע לכם הוא האויב מספר אחת לגמגום. אדם שבוחר לשבת ביציע אולי יצפה בחדשות המתרחשות אך לעולם לא ייצר חדשות בעצמו. אני כותב זאת בדיעבד רק לאחר שהבנתי כי לפחות כרגע מפגש זה לא ירקום עור וגידים, שכן אין בכוונתי לשכנע מי מכם להגיע!!!" (ההפך ברור שלא) ולא בשל כבוד אישי או התנשאות, אלה פשוט, כל אחד צריך לבוא מרצונו החופשי ומתוך דחף אמיתי ונכונות פנימית להשתנות תוך מחויבות אישית וקבוצתית!!! אל תפגעו אך כנראה רובכם אינם בשלים מספיק להתעמת עם עצמכם. לצערי אינכם מבינים את התרומה האדירה שביכולתכם להשיג בערב מסוג זה או שפשוט הגמגום אינו מטריד אתכם כל כך (וזה טוב, באמת)...." פשוט הנחתי שקראתם את דברי אלו, וטעיתי. או פשוט אף יותר, יתכן שאכן קראתם אך אלו נשכחו מלבכם (טבעי מאד) בים התכתובות של הפורום. כך או כך לא בי האשמה לחוסר ההבנה ועקב כך גם חוסר הצדק בהאשמות משוללות היסוד שהטחתם בי. והכי חשוב, כך אני מסביר לעצמי את הפתעתי להצעתך החוזרת שאבוא לשכנע בקיום מפגש שבועי. אני מקווה שהפעם סירובי לשכנע יובן כראוי ולא יתפרש כהתנשאות וכו'. לסיום - ברור שכולנו שונים זה מזה אבל ניתן להפיק מזה דברים טובים. ואם אתם עדיין חפצים ל"התנצח" לפחות שזה יעשה במדיה שתורמת למאבק בגמגום ולא בכתיבה בפורום. אפילו דיון זה יכול לשמש כסימולציה
טעונה במפגש שבועי (מורכב יותר מהייד פארק). רם.

stkachov

New member
רם

אתה כותב כל כך יפה, כל כך הרבה, אבל אתה לא מתייחס לדברים שמופנים אלייך. גם אני, גם שוקי, גם שושי וגם עוד מישהו נדמה לי, חזרנו ושאלנו אותך...האם תהיה מוכן להגיע למפגש הייד פארק שבועי במוצקין. יש לנו קבוצה, יש לנו מקום, הכל מוכן. אבל משום מה אתה ם משאלתנו זו, שהופנתה אלייך לא פעם ! לתשומת לבך.

shuky63

New member
רם תקשיב מה אתה צריך לעשות

בטכלס כדי לדעת שמבחינתך עשית הכל. קבע יום שעה ומקום,פרסם בפורום לפחות שבוע מראש,בוא לשם וחכה למי שיבוא. תבין אנשים לא מתחיבים למשהו ערטילאי שהם לא יודעים איפה ומתי יהיה. לפני כמה שנים אני האמנתי בצורך קיומה של קבוצת תמיכה לאנשים מגמגמים.אז זה בדיוק מה שעשיתי.הגיעו מספר אנשים למיפגשים והמספר עלה וירד והתמדתי בכך עד שהייתי היחיד שהגיע למיפגש ואז הבנתי שזהו זה. שאני עשיתי מה שחשבתי שנכון לעשות והייתי שלם עם עצמי. אם הייתי מתחיל לבקש אישור מאנשים לקים את המיפגש הראשון הוא לא היה מתקים. לדעתי אם לא תעשה את זה אתה לא באמת רוצה בזה ותחשוב אתה עם עצמך למה

bilbi007

New member
יפה מאד אתה צודק. אבל

כפי שכבר כתבתי, בני סרב לבקשתי המנומסת לשריין חדר בחסות אמב"י בקרן היינריך בל לשבוע שאחרי ערב ההייד פארק הראשון ביום ג שעה 19:30 בנימוק "ככה, ואני לא חייב לך הסברים". נכון אני לא חבר אמב"י, ולא פניתי בשם מי מכם אבל ככל הידוע לי אף אחד אחר לא פנה לבני בעקבות להפעיל לחץ נוסף בכיוון זה. ואולי זה מה שאתם צריכים לעשות! ובנוסף כפי שכבר כתבתי, בקשתי מהחברים הפוטנציאלים לחפש מפגש פרטי: דירה, כיתה בבי"ס, מתנ"ס ... אף אחד מאיתנו לא חזר עם אופציה. בקרן בל אמרו לי שרק עמותות רשאיות לקבל חדר. ולבסוף, אני לא שותף לתפישתך (הלגיטימית) שאבוא (לאן?) לבד ואחכה. כולנו בוגרים ואין סיבה להסתיר כוונה לבוא. פשוט אין היענות (לגיטימי). ולסיום. בהעדר קבוצה אאלץ לחשוב על פתרון יצירתי ונועז יותר ואולי לבסוף נצא כולנו נשכרים מכך. דוגמא קטנה: הצטרפות לקבוצת לימוד של "מספרי סיפורים", נכון דורש תעוזה אך אם מצליח הפוטנציאל בשמיים. בקיצור אני אופטימי ובטח שלם עם עצמי.

shuky63

New member
כל מה שאתה אומר לא מהווה תרוץ

אם אתה באמת רוצה בזה אתה צריך לבוא עם יום שעה ומקום.גם כשאני רציתי קבוצת תמיכה לא היה עזרה של אמ"בי ואפילו הלכתי קצת נגד בני,אבל עשיתי את זה כי חשבתי שזה מה שנכון לעשות,אז תהיה יצירתי ותבוא עם "ישמ" יום,שעה,מקום

shuky63

New member
אם תצטרף לבי"הס למספרי סיפורים

אני אני מבטיח לבוא לשמוע אותך.הייתי במספר ערבים של בית הספר ומאד נהנתי

למעלה