פרדוקס המעטפות

נאוה 24

New member
פרדוקס המעטפות

יש לפניכם שני מעטפות, ידוע שבאחת מהן יש סכום כסף גדול פי 10 מהסכום שבמעטפה השניה. (אין לכם מושג על גובה הסכום). פתחתם אחת וגיליתם 100 שקל, נתונה לכם אפשרות להתחרט ולקבל את הסכום שבמעטפה השניה. השאלה, האם יש ענין לפתוח את האחרת? (הצדדים: א. כן, הסתברות של 50 אחוז להרוויח 900 שקל מול הסתברות של 50 להספיד 90 שקל ב. צד א. נכון לגבי כל סכום שנמצא במעטפה הראשונה שנפתח. לכן אם ודאי נפתח את המעטפה השניה נלך עליה מלכתחילה- אבל אז שוב יהיה כדאי לפתוח את הראשונה- מה קורה פה?) לפתרון נחוצה הבנה חדה של המוסג הסתברות - יש לכם אותה?

DadleFish

New member
אולי...

אין קשר בין שני המהלכים, ולכן נקודה ב' שהעלית אינה קיימת באמת. אפשר לנסח את השאלה בצורה הבאה: קיבלת סכום X מסוים, ואומרים לך שאתה יכול להישאר עם הכסף, או להטיל מטבע כדי להכפיל את הסכום פי 10 או להפסיד 9 חלקים ממנו. ברור שלאורך זמן עדיף ללכת על הטלת המטבע.

נאוה 24

New member
לא

לא הבנתי מה ענית, למה לא ללכת מלכתחילה על המעטפה השניה?

עריסטו

Active member
לא הגדרת היטב את הבעיה

כדי שנוכל לענות עלייך לומר מהו התהליך באמצעותו הוחלט איזה סכום להכניס לכל מעטפה.

djdror

New member
לא מבין בסטטיסטיקה...

אבל הגיון בריא יש, ומכיוון שאמרת שלא ידוע מלכתחילה הסכום, אז במקרה של 100 ש"ח הייתי הולך על המעטפה השניה. אם היה לי מליון ש"ח במעטפה הראשונה, אז הייתי מסתפק בה.

למעלה