פרדוקס בסדרה

פרדוקס בסדרה

בשבועות האחרונים צפיתי בעונה הראשונה בוי או די, בעיקר כדי לבדוק את הרמה של ישראל לעומת סדרות אמריקאיות אחרות (לא שאני משווה, האי היא בסופו של דבר סדרת ילדים). לדעתי העלילה מאוד מוצלחת, אבל התסריט מעצבן, וגם השחקנים. היה אפשר לעשות את הסדרה הזו עם רמה קצת יותר גבוהה- מעצבן שכל סדרה עם עלילה שיש לה פוטנציאל מעולה צריכה להיות לילדים. אבל אתם מעריצים את הסדרה אז לא באתי לכאן כדי לשחוט לכם אותה
אז אל תשחטו אותי
בכל מקרה, שמתי לב לפרדוקס שנוצר בסדרה. אם יש דילן- אין אסטרואיד. אבל אם אין אסטרואיד- אין דילן. חשבתי שסדרות של מסע בזמן אמורות להימנע מפרדוקסים אפשריים.. בכל מקרה, הסדרה נחמדה, ובינתיים 2 הפרקים הראשונים של העונה השנייה היו מגניבים

הפרדוקס ידוע

גם אני חשבתי בעונה הראשונה שזה צריכה להיות סדרה למבוגרים. ילדים לא יצליחו לקלוט את כל מה שקורה שם... ועל זה בעצם נבנה הסדרה-על הפרדוקס הזה בדיוק. גם עוד לפני שידעתי שזה טומי זה היה ברור.

Daniel44862

New member
התכוונת

אם יש דילן- יש אסטרואיד. אבל אם אין אסטרואיד- אין דילן?

barak97

New member
האמת שזה בלי סימן שאלה בכוונה...

הרי - דילן נולד על האי, עם האנושות החדשה. ברגע שהאסטרואיד לא פוגע באי - אין אנושות חדשה, שהם הטיימרים.

סתכל על זה ככה-../images/Emo22.gif

אם יוסי יחזור בזמן, וירצח את אבא שלו. אז אבא שלו ימות ובכך, יוסי לא יוולד. ואם יוסי לא נולד, הוא לא יוכל לחזור אחורה בזמן ולרצוח את אבא שלו. אבל, אם אבא של יוסי לא נרצח, אז יוסי כן קיים.. אין כאן תשובה הגיונית, זה כל הקטע בפרדוקס.

barak97

New member
קוראים לזה "פרדוקס הסבא"

לא? או אפקט הסבא... משהו כזה. אבל - זה די מובן מאליו. אף אחד לא יכול לחיות אם אבא שלו מת לפני שנולד, לא?

כן, אבל מצד שני..../images/Emo22.gif

אף אחד לא יכול להרוג את זה שהוליד אותו(לפני שהוא הוליד אותו), לא?

barak97

New member
אבל טכנית הוא נולד!

פשוט חזר בזמן. יש את הפרדוקס הזה ב"בחזרה לעתיד". שהנער מצא את אבא שלו (החנון) וניסה לעזור לו לצאת עם אמא שלו. כשאתה חוזר בזמן אתה בעצם עובר תקופה, אבל נשאר אתה. אם אתה בן 20 וחוזר 18 שנים אחורה, לא תהיה תינוק אלא נער, ותוכל לראות את עצמך התינוק. אני לא מבין מה הבעיה בזה..

...

נגיד שאתה בן 20, אבא שלך הוא יוסי ואמא שלך היא שפרה. אתה חוזר בזמן, וגורם לכך שאבא שלך לא אפגוש בחיים את שפרה. מנ"ש-> אתה בעצם לא נולדת. אם לא נולדת, לא יכולת לחזור בזמן ולהפריד בין ההורים שלך. לא הפרדת-> אתה כן נולדת. אבל אם כן נולדת, אז אתה מפריד בינם , אבל אם אתה מפריד אתה לא נולדת. מכאן אפשר להבין, שמהלך זה הוא לא הגיוני. הבנת? אם לא, קרא את הערך "פרדוקס" בויקיפדיה. אני מקווה שזה יעזור.

צריך להבין משהו בקשר למה שאמרת...

הסדרה הזו היא סדרת ילדים ולכן היא יוצאת פחות טוב. נכון שיש הרבה דברים לא מקצועיים אבל ככה זה בסדרות הילדים לעומת הסדרות מקור האחרות בטלוויזיה הישראלית. לא שהאחרונות כאלה טובות (יש כאלה שכן אבל הרוב לא) עם עשיה ישראלית טיפוסית במקום עשיה אמריקאית. אבל הדבר שטוב בסדרות האלה של ערוץ הילדים הוא העלילה. עלילה מעניינת כזו שקרובה יותר לסדרות אמריקאיות לא נמצא בשום מקום אחר בארץ וזו הסיבה שהסדרות האלה (האי\השמיניה) מעניינות על אף הפגמים הבולטים בהם. ד"א, אין לי מושג למה לא עושים בערוצים המסחריים כאלה סדרות. אולי בגלל חשש לרייטינג נמוך\חוסר רצון מצד היוצרים הישראלים\עלויות גבוהות מהרגיל.

dar dahan

Member
גיורא חמיצר אמר בנושא שהעלית ש...

הערוצים המסחריים במדינה שלנו (ערוץ 2 ו10....) לא פתוחים לקווי עלילה של מדע בידיוני ולכן הוא למשל לא עובר לאחד משני הערוצים המסחריים, אם בעלי הערוצים הללו היו יותר פתוחים לסדרות מדע בידיוני ממזמן הייתה נעשית בארץ סדרת מדע בידיוני איכותית, אבל במציאות שלנו הסדרות מדע בידיוני תוצרת הארץ משודרות ומיוצרות בערוץ הילדים, וזה מראה שאנחנו רחוקים מבחינת עשיית ז'אנרים מסוימים (אימה ומדע בדיוני...) שנות אור מארה"ב ועוד מספר מדינות, וחבל כי יש פה פוטנציאל של יוצרים, רק צריך שמישהו בעל ממון ינצל את הפוטנציאל הנ"ל...

אתה מתייחס רק..

לסדרות מדע בדיוני כאשר גם סוגים אחרים של ז'אנרים לא מופיעים בערוצים המסחריים כמו פנטזיה, אקשן ומתח (האחרון מופיע בצורה חלקית מאוד בכמה סדרות בודדות שגם לא עושות את זה בצורה יעילה ואפקטיבית כמו שהאמריקאים עושים).

dar dahan

Member
נכון, התיחסתי למדע בידיוני כי זה...

הז'אנר האהוב עליי, אבל כן אתה צודק גם אקשן ומתח לא מופיעים בערוצים המסחריים וחבל, כי יש פה כפי שאמרתי פוטנציאל של יוצרים בארץ אבל לא מנצלים את זה...

למעלה