פרדוכס האהבה

• פותח הנושא maof
  • פורסם בתאריך

maof

New member
פרדוכס האהבה

איך זה שאנשים ניפגעים דווקא מהאדם שאכפת להם ממנו....אדם שהם אוהבים? אנשים שמכירים אחד את השני ניפגשים לפעמים ולא משנה מה נאמר או נעשה עדין יש אדישות מסוימת לדברים ....... גם אם נאמרו דברים קשים או מכאיבים הם נעלמים ונישכחים כאילו לא היו אבל אדם שקרוב אלינו והיחסים קשורים אחד בדעותיו או מעשיו של השני מאדם זה ניפגע יותר......... ככל שניתקרב יותר ניהייה פגיעים יותר האם נוכל לפתח אדישות לאדם הקרוב אלינו? האם יש אפשרות להיתעלם מהאדם הקרוב אלינו? האם אדישות תוביל אותנו למקום הנכון? מעוף

s h o o s h a

New member
מרגע ש ...

נפסיק להפגע מאמירות של הקרובים לנו נפסיק להרגיש משהו בכלל נפתח אליו אדישות נפסיק להיות פגיעים נתחיל להתעלם ממנו באותו רגע בדיוק האדם הקרוב הזה יחדל מלהיות קרוב ויהפוך לזר שלא ממש משנה מה הוא אומר/עושה/חושב, זה לא ממש נוגע לנו/בנו אדישות בהחלט תוביל אותנו - ל"יחסים קרים" חסרי תוכן ותוחלת לשיעמום זוגי (אם בכלל אפשר לקרוא למערכת כזו זוגיות...) אתה פגיע, כואב/נפגע משמע אתה מרגיש, אוהב, איכפת אתה אדיש - משמע - כבר ממש לא איכפת לך יותר ומכאן - האם זה שווה? **הכתוב נכון גם בלשון נקבה**
בוקר יפה לכולנו

ככל שיותר קרוב

כך יותר אכפת. בודאי שלא אעלב מאדם רחוק כי דעותיו פשוט לא משנות לי וגם אם הוא פוגע בי. אך אדם אהוב שאני מתחלקת איתו בכאבי ושמחותי ברור שכל מילה שלו חצובה בסלע.עם הוא תומך בי אני חזקה ושמחה.אם לא אני שבירה ומחפשת תשובה על מה ולמה. יש רק בעיה.עם האהוב עלי רוצה להרוס אותי ואני כואבת את זה עלי לששים לי ולו גבולות.כי גם לאוהב יש כללים מה מותר לו ומה אסור כי לא אעזור לאף אחד לשבור אותי גם אם אני אוהבת אותו. חוץ מזה עם הוא פוגע בי כל כך אולו הוא בכלל לא אוהב אותי ועלי להרחיקו כמו את הזרים שאיני מתיחסת לדעתם?

maof

New member
אסתי את קצת מפקששת לצערי

איך היגעת להרס ? אדם שקרוב אליך ואוהב אותך למה שירצה להרוס אותך ? הפגיעה באדם קרוב לא מחיבת הרס והשפלה לפעמים מילה או מעשה של אדם קרוב יפגע יותר ממעשה של אדם זר שהיתכוון ליפגוע מעוף

לצערי איני מפקששת

כן.כשהפגיעה היא מתוך אהבה ולא כדי לפגוע אלא בשוגג או מתוך כוונה לבנות את האהוב הכל בסדר.אך לצערינו עם תביטי על מערכות יחסים תגלי גם מערכות הרסניות בשם האהבה

maof

New member
אסתי ראבקקקקקקקקקקקק../images/Emo70.gif

את מבינה את מה שאת כותבת????? במחשבה שניה הרי את כותבת את דעתך על סמך הניסיון שלך בחיים מישתתף בצערך .... מעוף

../images/Emo12.gif רגע אני יכולה להבין

מה זה העליהום הזה??? החם עלה לכם לראש? אז אסתי טעתה וחשבה שמעוף אישה (גמני לא בודקת כרטיסים אישיים לפני שאני עונה...) והדעה שלה היא שונה ואפילו קצת מרירה אז מה? דוקא כאן היה אפשר להראות לה שלא כל המערכות שוות ויש גם אהבה אחרת

אסתי ראבאקקק..... מעוף הוא גבר!!!

כלומר לא בציניות. על אמת. יש כרטיס מאחורי כל ניק.

וואוו.... סליחה המנהלת

זה לא היה עליהום ולא כלכך ברצינות. מה קפצת? אפשר כבר להוריד את הדגל הלבן?

../images/Emo6.gif

מה ל'שות שיש לי מין תכונה שכזאת להרגיש את הצד השני ... את,אני ואחרים שכבר "מכירים" יכולים לצחוק אבל לרגע נסי לחשוב אם אלו היו התגובות אלייך כחדשה בפורום... לא נעים... ובנוגע לדגל יקירה יש לי כאן רק
כזה שלל גוונים וצבעים
יותר עדיף על לבן לא?

ס י ו ן1

New member
משהו אכן לא מסתדר..

אם האדם הוא קרוב מוזר שיפגע ובטח בכונה אם משהו לא מסתדר שם והיתה פגיעה הקירבה יכולה להרשות לנו לשאול לפשר הענין ואז לפעמים הכל נשמע ונראה אחרת...

ולפעמים אתה מגלה

אדם שלא למד מהי אהבה ומה מותר ואסור גם בה והבחירה שלנו היא אם להשאר שם

אמרו.....

חכמינו שמור אותי מאוהבי ומשונאי אשמר בעצמי...!!! ולי זה ברור למה אדם שאנו אוהבים ומעריכים לידו אנחנו לא מציבים את ההגנות שלנו ואז עלולים להפגע. ואילו מול אדם שלא אוהבים אנחנו נשמרים יותר. תחיי התמימות

ophra

New member
../images/Emo45.gif אהבתי....

את התזכורת למשפט הזה. עפ
(חלשה ביהדות וב"דברי חכמינו"
)

michaly44

New member
פעם ראשונה...מסכימה....

אדם קרוב מאוד ואהוב או נאהב לא אמור לפגוע לשם הפגיעה.. ונניח שפגע.. יש דרכים לפתור את הבעייה, כי הוא אהוב. אם לא, הייתם מתעלמים, מתנתקים..ובזה מסיימים את הסיפור.

אינני מבינה למה אינכם מבינים

אתם שאהבתם מישהו או מישהי והתגרשתם ממנו וראיתם לאיזה מקומות הוא ואתם הגעתם ואיזה פגיעות הוא ואתם פגעתם.ויש אהבה בינכם למרות שבלהט המלחמה וכאב הגירושין אולי שכחתם שהיתה ואפילו יש אהבה ולמרות הכל אתם פוגעים אחד בשני. גם לזה התכוונתי שלפעמים אוהב פוגע ועלינו ללמוד לשמור על עצמנו.וסליחה מעוף שהפכתי אותך לבת.תרגיש לזמן קצר מה זה להיות אשה....ססתם

ophra

New member
קירבה ושיתוף

מובילים באופן כמעט ישיר להסרת מנגנוני ההגנה להיתנקות מדפוסי התנהגות "חברתיים" ואפילו לציפיות.... ציפיות שהאדם השני לא יפגע בך, גם לא בטעות ציפיות שהאדם השני ירצה בטובתך. תמיד. ציפיות שהאדם השני יראה דברים כפי שאתה רואה אותם, או לפחות דומה הציפיות האלו טבעיות לגמרי הן תוצאה ישירה של הקירבה והשיתוף ובוודאי שאדישות וריחוק הן לא הדרך להימנע מהפגיעה.... זה חלק מהסיכון שלוקחים בהתקרבות. הסיכון שלעתים האדם השני לא ינהג כפי שהיינו רוצים שינהג וזה יכאב....
הלוואי והיה לי משהו נוסף להגיד.....
עפ

מעופי אתה לא רציני נכון?

מ'זתומרת איך? כשיש רגשות כשהחומות מוסרות אנחנו פגיעים מה רצית? להפגע מהפקידה בבנק? ולקרובים להשאר אדיש? נו באמת... מה שכן כאשר אפגע מהקרובים לי אקפיד תמיד לומר - ללבן את העניין כיוון שלהפגע ולהפנים יוצר פצעים ובעצם אם נדבר על הפגיעה ועל מה שהיה יתכן מאוד שנבין שזו לא היתה הכוונה והצד השני בודאי גם ידע לבקש סליחה

למעלה