וריאציה שלי על עוגת פרג הונגרית מוכרת (יש לה גם שם אבל אני לא יודעת מהו...) עוגת פרג עשירה מצרכים: 100 גר' חמאה רכה 1 כוס סוכר 6 ביצים מופרדות 200 גר' פרג טחון 100 גר' אגוזים טחונים 200 גר' שוקולד מריר ½ כוס פירורי ביסקויט או פירורי לחם 1 שקית אבקת אפיה לציפוי: 150 גר' שוקולד מריר 2 כפות ברנדי או ליקר 100 מ"ל שמנת מתוקה ריבת מישמיש או דובדבנים חלקה ללא חתיכות. אופן ההכנה: לחמם תנור לחום של 170 מעלות לשמן ולרפד תבנית עגולה 26 ס"מ. לערבב את המצרכים היבשים. להמיס את השוקולד מעל אדים או במיקרוגל. להקציף את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר. להוסיף בזרם דק את השוקולד ולאחריו את החלמונים. להוסיף את המצרכים היבשים עד לקבלת תערובת חלקה. להקציף חלבונים עם הסוכר שנותר. לקפל את החלבונים בתערובת (קודם שליש ואחר כך את שני השליש הנותרים) להעביר לתבנית ולאפות 40 דקות או עד שהעוגה יציבה. לצנן. למרוח את פני ודפנות העוגה בשיכבה דקה של ריבה. הכנת הציפוי: להמיס את השוקולד על להבה נמוכה. להוסיף את השמנת המתוקה והברנדי. להביא לסף רתיחה עד שהתערובת מתאחדת למרקם חלק. לצנן על השיש או במקרר ולבחוש מדי פעם כדי שהמרקם ישאר אחיד ולא קשה מדי. למרוח על וסביב העוגה.
אמא שלי ז"ל עבדה כל החיים קשה, לא היה לה זמן לאפות,אבל את הקינדלים האלה בדיוק איך שבתמונה שלך טומי.אמא עשתה אותו דבר .מתגעגעת לטעם ,מתגעגעת אליה ולתקופות שהיו.
בוודאי שאני אוהב! אפילו מאד!! לצערי אין כבר מי שיאפה "בייגלי" או "פוז'וניי קיפלי" עם פרג בסביבה שלי, ואני לא יודע לאפות. כדי לפנק את עצמי עם פרג בניחוח הונגרי, אני מכין: Mákos metélt
ועוגת הפרג הכי טעימה, היא שאמא ז"ל היתה עושה. עוד לא אכלתי משהו דומה לו בטעם. זה מזכיר לי את מוצאי יום כיפור, שבירת הצום נעשתה עם עוגת הפרג של אמא, ועם קפה.
מאחר וגדלתי בסביבה שלא דיברה הונגרית לא מכיר את המינוח המקורי ,רק זכורות לי האיטריות העבות מבצק תפוחי אדמה ומגולגלות בפרג מתוק ומבושל כקינוח מדהים!!!!!!!!!!!
אתה מעלה כאן גירסה מעניינת שלא מוכרת לי. אצלנו אכלו עם איטריות שטוחות רחבות ורגילות. מתכונים של בצק תפוחי אדמה אני מכירה ל GOMBOC וגירסה נוספת דומה לניוקי שאמי קראה לה NUDLI שהוגשה בגירסה מלוחה עם פירורי לחם מטוגנים בחמאה.
כשהתארחתי פעם אצל קרובי משפחה בקיבוץ ההונגרי - כפר החורש (שליד נצרת ) בבית אכלנו את האיטריות : עם סוכר או עם סוכר + שמנת או עם סוכר + קקאו או עם ריבה או עם סוכר + אגוזים טחונים או עם שמנת + גרדת גבינה צהובה ( למי שהעדיף מלוח ) את הסוכר + פרג - למדתי כאמור בקיבוץ כפר החורש - הופתעתי - והיה טעים