פרגמטיזם להמונים:

פרגמטיזם להמונים:

כיצד הבודהיזם- כדת או לחילופין אסכולה רוחנית אשר מוקירה את התרגול הישיר למטרות גאולה אישית ( כמובן תלוי בזרם הבודהיסטי- למשל הת'ראוודה בודהיזם שעד כמה שזכור לי לא מתבסס על גאולת המאטרייה, לעומת אסכולות מהיאניות יותר שכן מייחלות לבואו ) מתייחס למרביתם של הבודהיסטים שהם בני אדם סמסארים לגמרי- קרי, כל אותם בעלי המשפחות, בעלי העסקים, שותי התה, זוללי האורז ובועלי היפניות יפות התואר והסקסיות, שאין להם אפשרות לבלות שנים על גבי שנים במנזרים? זאת אומרת, מה שווה הבודהה-דהרמה, אם אחד לא יכול לקחת אותה כתרגול המרכזי והעיקרי של חייו?

איני יודעת דבר על הבודהיזם.

אבל יש שיטה שמתייחסת בדיוק אל האנשים האלה,ונותנת מענה מצוין.

אסף אא

New member
אני לא מבין ממש.

סביר להניח שאת מדברת על המדיטציה הטרנסנדנטלית (גם כן מילה מצאתם) שיש בחתימה שלך. אני לא מכיר את הנושא לעומק, לכן אשמח אם תסבירי לי יותר לעומק, אבל מה שאני כן מבין: זו פשוט ג'אפה יוגה. יוגה באמצעות מנטרה, שכל אחד יכול לבצע עצמאית, בלי לשלם את הסכום המגוחך(!) שהארגון הזה מבקש עבור הלימוד. נעזוב את התשלום הבלתי מוצדק עבור האמת, אבל השיטה עצמה - מה שונה בה מג'אפה יוגה רגילה? הTM ללא ספק לא המציאו את הגלגל בנושא הזה. לא יודע גם אם היוגים היו הראשונים שהשתמשו במנטרות, אבל זה לא משנה, הנקודה היא שזה נושא ידוע ומקובל. מה עוד הTM מציע? מה שונה בזה?

dharmax

New member
חחח :)

אני אמרתי את אותם דברים בדיוק לפני הרבה שנים, בפורום זה (או קודמו, בIOL)... חוששני, שאתה לא תשמע שום תשובה עניינית... כי אין... ברכות

בת דמות

New member
הבודהיזם הציע את הבודהיסטווה

ותורת מוסר ומידות מבוססת הבנה לlayman להבדיל נניח מתורת החסד ההינדואיסטית

dharmax

New member
->

אתה מוזמן לשאול את השאלה היפה הזו גם בקומונה. באופן כללי, אני לא חושב שבודהיזם זה דבר שמתייחס, נקודה :) ברכות

dharmax

New member
->

קארונה זו חמלה, נכון.... אז מה הבנת ממה שאמרתי? ברכות

בת דמות

New member
אמרת

אני לא חושב שבודהיזם זה דבר שמתייחס גם אני לא חושבת שבודהיזם זה דבר אבל כמורשת רוחנית שהותירה אידאל ודרך לחמלה אני לא מבינה איך תעדר ממנה התייחסות, האם הבנת?

dharmax

New member
->

מורשת, תורה וכן הלאה, הן מילים. האם המילים מדברות על חמלה וכו'? כן, הן כן. אני חושב ששואל השאלה יודע את זה, ואם לא - אז הנה לו התשובה... אבל מי שיש לו האפשרות להתייחס באמת - במובן עליו דובר - אלו אנשים. אנשים זה דבר מורכב. אנשים יכולים לאמץ - כבודהיסטים - סט שונה של התנהגויות והשקפות, לא רק על פי רמתם, אלא לפי הנסיבות, השקפותיהם וכן הלאה. הרעיון של מוסד הסנגה למשל, מתגלמים בצורות שונות ובאופנים שונים. אם השאלה היתה לגבי התורה - אז היא מדברת בצורה מאוד ברורה על "ההתייחסות". אם מדובר על מדינות בודהיסטיות, קבוצות ואסכולות - זה קצת פחות ברור, ובטח שפחות חד-משמעי. בכל אופן, השורות שבשאלה - "מה שווה הבודהא-דהרמה, אם אחד לא יכול לקחת אותה כתרגול המרכזי" וגו' לעומת ההצבעה על "בני אדם סמסארים לגמרי" מראה חלוקה מאוד חדה בין שתי קבוצות אנשים, שהיא לא מציאותית. בקיצור, נתתי תשובה עקומה לשאלה עקומה חחח ברכות

בת דמות

New member
העניין הוא שבודהה דהרמה היא דרך הישר

על פני שטח עקמומי או כל שטח , בודהיצ'יטה אין לו דבר וחצי דבר עם השקפות רמות ונסיבות, זה פשוט

קמהדנו

New member
שווה

כי גם אם כל החיים אינם נסובים סביב התרגול הרוחני, אלא כפי שאמרת בעלי משפחות, עסקים, זוללים, שותים וכן הלאה... עדיין יש ערך זה כמו שתשאל מה שווה השתתפות באולימפיאדה אם ממילא לא התאמנתי 24 שעות ביממה שבעה ימים בשבוע ואין לי סיכוי לזכות במדלית זהב?

אתה צודק: לא שווה ../images/Emo13.gif

והכי טוב, הוא שאתה מכיר את הבודהה-דהארמה הכר היטב כדי שתדע מה בדיוק רלוונטי ויישים, הן לנזיר והן לאחד שאינו נזיר. וסתם, לסיבור הדעת: מהי "גאולת מאטרייה"? ואילו אסכולות מהאיאניות מייחלות לבואו בדיוק? תוכל לפרט?

נו בחייך,

אני צריך לפרט בנוגע למאטרייה ולמהאיינה בודהיזם על מנת לקבל מענה לשאלה ששאלתי? אולי במקום להתנות התייחסות במענה על שאלון אמריקני ומתן גושפנקא ( מצד כבודו ? ) תענה על שאלותיי?

זהו,

ראיתי סימני שאלה, אבל לא היו שאלות לפניהן
, או שפשוט לא הבנתי אותן
אילו היית שואל האם אדם שאינו נזיר יכול לקיים את הסילה (דיבור נכון, פעולה נכון ופרנסה נכונה), הייתי עונה לך בחיוב. אילו היית שואל האם אדם שאינו נזיר יכול ליישם סמאדהי (מאמץ נכון, מודעות נכונה וריכוז נכון), הייתי עונה לך בחיוב. אילו היית שואל האם אדם שאינו נזיר יכול לממש פאנניה (השקפה נכונה וכוונה נכונה), גם אז הייתי עונה לך בחיוב. לעומת זאת מה הנחת ושאלת? "הבודהיזם מוקיר גאולה אישית"- מחקת בהינף מקלדת אוסף של זרמים שלמים שמוקירים את גאולת הכלל לא פחות מאשר גאולה אישית (בקיצור את הבודהיזם של צפון מזרח אסיה)- ו"גאולת מאיטרייה" שמשום מה ייחסת אותו דווקא לאסכולות מהאיאניות יותר ופחות לתראוודה (הנחה שברובה אינה ברורה), שגם כאן וגם שם הינה מינורית יחסית ולבסוף הנחת היסוד שבבסיס שאלתך העיקרית: אתה מניח שה laity אינו יכול ליישם ולממש את הדהארמה בחייו ועל הנחה זו מבסס את שאלתך. עדיף יהיה אם תלמד את המינימום ההכרחי לשאלותיך.

annandi

New member
הדרך שהבודהה התווה

פתוחה לכל מי שמוכן לתרגל אותה. בעלי בית יכולים לתרגל את הדרך שהבודהה לימד בדיוק כמו הנזירים (כבר בטקסטים יש תיאור של אנשים ערים שאינם נזירים, ולבודהה היו אינספור בעלי בית שלמדו אצלו, ולימדו (visaaka לדוגמא)). הבעייה היא במידת ההתחייבות ובאינטנסיביות של התרגול. הדרך הנזירית היא פשוט יותר קלה למי שרוצה להשקיע את כל כולו בתרגול הרוחני, ואינו רוצה להשקיע אנרגיה בחיים "הסמסריים", קרי, בבעיות פרנסה, בגידול ילדים וכדומה. כולנו הרי יודעים שקשה למצוא את הזמן לתרגל כאשר אנו עסוקים במליון דברים אחרים.. לכן לשאלתך, כל אחד יכול לקחת את הבודהה דהמה כתרגול מרכזי, השאלה היא תמיד עד כמה אנחנו באמת מכווננים לתרגול ומשקיעים בו את כל המוטיבציה שלנו; כמה אנחנו מוכנים לוותר (letting go), כמה להתבונן, כמה לתת..? אני לא יודעת מה הכוונה ב"גאולת מאטרייה", שכן הוא אינו כמו משיח שיבוא לגאול את העולם כולו ברגע שהוא יבוא. מאטרייה הוא הבודהה לעתיד לבוא, וכמו הבודהה שאקיימוני, ילמד את הדהמה (גם שהבודהה שאקיימוני לימד,לא כולם התעוררו).

למעלה