פרגולה - קןרות בטון

JohnRoe

New member
פרגולה - קןרות בטון

שלום רב,
בגג שלנו קיימת פרגולת בטון עם כ-10 קורות ברווח של 30 סנטימטר בין קורה לקורה. (רוחב הקורות עצמן הוא כ-20 סנטימטר בערך).
סך כל הפרגולה האמורה הוא כ-12.5 מ"ר.
אנו מעוניינים להצליל את הפרגולה הנ"ל ותוהים מה האופציה הנכונה -
1. פרגולת אלומיניום בין קורות הבטון.
2. קונסטרוקציית אלומיניום מעל לקורות הבטון.

את הנ"ל נרצה לחפות עם חומר עמיד לגשם כמו סנטף או פוליגל.
בהתחשב בנ"ל, מה היתרון של כ"א מהאפשרויות ומה לגבי אופצייה לא להשלים את הרווחים בצורה כזו או אחרת אלא להניח מעל כל המבנה סנטף?

אודה לתשובה,
יוסי

באיזה ישוב?

קירוי פרגולה, גם בחומר שקוף, מוציא אותה מההגדרה של פרגולה (מצללה) והופך את השטח לשטח מקורה.
&nbsp
לגבי הגנה מהשמש - אם זה ישוב שיש בו פיקוח צמוד, ו/או צילומים מהאויר (כמו אצלנו בישוב) אז סנטף הוא הבחירה הנכונה, כי אפשר לפרק אותו מהר.
&nbsp
לגבי הצללה - הנכון הוא לשים סרגלים בזוית הנכונה כלפי השמש. זה תלוי במפנה של הפרגולה. אם זה מערב או מזרח - לא תהיה הצללה מלמעלה, צריך לדאוג להצללה מהצד. אם זה דרום - זה יהיה יעיל הרבה יותר.
&nbsp
&nbsp

JohnRoe

New member
תשובות

היי מיכל,
תודה על תשובתך.
הישוב המדובר הוא רמת גן, להבנתי בבירור מול העירייה אין השלכה על הארנונה הנגבית כתוצאה מקירוי - בדירת גג, הם מחשבים את שטח המרפסת כעד 30% משטח הדירה בין אם היא מקורית או לא, כך שהנקודה הזאת לא מהווה שיקול.
הכיוון המדובר הוא מזרח - כך שלהבנתי מתשובתך, אין ממש משמעות להצללה מלמעלה, ז"א שההמלצה היא רק לחפות עם סנטף כנגד הגשם?
בהמשך לשאלתי, האם יש יתרון של להוסיף משטח אלומיניום (רפרפות) בין הקורות או מעליהן בהתחשב בנ"ל?
&nbsp
רוב תודות,
יוסי

זה לא קשור לארנונה

אלא לאחוזי בניה.
קירוי שטח בלי היתר נחשב לבניה לא חוקית. לפעמים גובים עליו ארנונה, אבל זה לא מכשיר אותו ולא הופך אותו לחוקי (כן, אני יודעת שזה נשמע מוזר...אבל זה מה שקורה)
אין לי מושג על רמת הפיקוח בר"ג... (אבל כל מי שנוסע לא רחוק מר"ג בכביש 4 באזור בני-ברק וגבעת שמואל רואה יפה מאד את התוצאות המזעזעות של בניה לא חוקית ותוספות בניה בלי פיקוח. ...)
&nbsp
במערב ובמזרח השמש מגיעה בזוית נמוכה. כדי להשיג הצללה אפקטיבית צריך הצללה מהצד.
הנה דוגמה לקירוי מלא שאינו אפקטיבי להצללה בכלל http://www.oded-garber.co.il/uploads/IMG22405.jpg
&nbsp
&nbsp

השיטה הנכונה היא פנל מבודד

אני סובר שבדיקטטורת הבניה הישראלית לא איכפת לי

המדינה לא צריכה להתערב בשטויות כאלו .

פרגולה מקורה זה לא פרגולה - זה חריגת בניה.

ואם כבר כזאת אז רצוי מחומרים קלים/שקופים.
כך עניין של משקלים לא יטריד אותך וירחיק את הסיכוי לביקור של הפיקוח על הבניה.
פרספקס בשילוב של כהות או מחצלות קש יכול יכול להיות אופציה לא רעה וגם פריק במקרה הצורך.

למעלה