פרגולה וחומה

אסיא10

New member
פרגולה וחומה

אשמח לשמוע התיחסות לשאלות: 1. פרגולה: מה עדיף במרפסת שיוצאת מהסלון לגינה, פרגולה מבטון או מעץ ? 2. חומה: אנחנו מתכוונים ל"הרים" את המגרש וכתוצאה מכך הוא יהיה גבוה מהרחוב ומהשכנים בגובה משתנה מ 20 ס"מ ועד מטר (המגרש משופע) ולכן אני נדרש לקיר תמך . מאחר והמגרש יהיה גבוה מהרחוב ומהשכנים אני נדרש לבנות מעל קיר התמך עוד חומה/גדר בגובה של 1.1 מ' או יותר. אשמח לשמוע המלצות לגבי החומה/הגדר העדיפה. (השיקול הכספי משמעותי מאחר ומדובר בגדר ארוכה יחסית). תודה

פיטנגו4

New member
התיחסות

1. לפי האדריכלות של הבית. הצורך - לפי העיצוב וכיוון השמש. 2. יש אישור להגבהת המגרש? רשויות לא ממש אוהבות שמגרשים מתרוממים מטר שלם מעל הרחוב, ועוד חומה מעל זה, כי זה יוצר נתק מהרחוב. אם השיקול הכספי הוא המכריע - בונים חומה בגובה נמוך מאד מעל האדמה, ומעליה 105 ס"מ של גדר קלה סטנדרטית ממתכת. אם מתוכננת מסלעה מוגבהת בגינה באחת הפינות - יש לתמוך אותה באמצעות חומה בנויה.

efratcn

New member
גם האזרחים ולא רק הרשויות../images/Emo3.gif

אני מאד לא אוהבת את זה. יש בזה משהו מתנשא, תרתי משמע ומאד מפריע לעין.

פיטנגו4

New member
תהליך קביעת 0.00 של שכונה

כאשר אדריכל נוף בא לתכנן 0.00 של מגרשים בשכונה מתוכננת, בד"כ כאשר נתונים לו הגבהים של הכבישים בלבד, אז יש לו כמה שיקולים בקביעת 0.00 של כל מגרש. הטופוגרפיה המקומית היא האלמנט הכי משמעותי, ולפעמים אין מנוס מיצירת בתים מאד מוגבהים מהרחוב, כי אחרת, אם הם יהיו רק מעט מעל מפלס הרחוב, אז המגרש הצמוד להם מאחור יהיה עם קיר של 9 מטרים.... כאשר יש 2 שיקולים מנוגדים: הניתוק מהרחוב וקירות תמך אימתניים במגרשים, צריך להחליט מה יותר דומיננטי. כמובן שזה קורה רק בבניה בהרים, שבהם הטופוגרפיה משחקת. בהרצליה, למשל, הניתוק מהרחוב ע"י הרמת מגרשים ברחוב שלם, הוא לא כורח של טופגרפיה, אלא תכנון שמבטא את הדרישות והאופי של התושבים. כל אחד מקיף את עצמו בחומות ומתנתק משכניו. פרטיות היא המילה הקובעת. לא תמצאי דבר כזה במושבים, למשל, כי שם החיבור לקהילה הרבה יותר חזק.

efratcn

New member
אז אני מזמינה אותך אלינו ../images/Emo10.gif

יש פה כמה וכמה בתים "מורמים מהעם". לי זה מאד צורם בעין, בדיוק מהסיבה שציינת - כי זה (חיצונית ואולי לא רק) פוגע בחיבור לקהילה (אני גרה בישוב קהילתי).

אסיא10

New member
הרמת הבית

המגרש בשיפוע ה 0.0 של הבית גבוה במעט מהחלק הגבוה של המגרש ולכן נוצרים הפרשי גובה.

פיטנגו4

New member
OK, אבל

השאלה אם אישרו לך בכלל להקים קיר תמך של מטר ועוד חומה מעליו? יתכן שלא יאשרו, ואז הפתרון לגישור על הפרשי הגבהים יהיה בעזרת שיפועים בגינה או מדרגות וטרסות בתוך המגרש.

למעלה