פרבו- וירוס 19

פולספגן

New member
פרבו- וירוס 19

הבנתי שאדמדמת כן מסוכנת לעובר, למרות שרוב האנשים לא מודעים לזה. צריך לעבור בדיקת נוגדנים שנקראת פרבו- וירוס 19. רציתי לשאול איך עוברים את הבדיקה הזאת
- ואיך בודקים? מי שפיר או בדיקת דם לאם? רקע עליי - אני בהריון לתאומים בשבוע 6 (קרוב ל-7) ובתנו בת 16 חודשים חלתה באדמדמת.

פרבו- וירוס 19

הוירוס גורם להפלה והמחלה במבוגרים מתבטאאת בעיקר בדלקת פרקים. כיון שאין מה לעשות במקרה ונדבקת הייתי בודק רק אם תחלי. הדיקה היא בדיקת נוגדנים בדם.

פולספגן

New member
לא כ"כ הבנתי את תשובתך

אם הבדיקה תראה שנדבקתי, אז אולי שווה להפיל בשלב יותר מוקדם, קרי לא לחכות לדקה ה-90. כך העובר יותר קטן ויותר קל להפיל.

parvo virus

המצאות הנגיף ומחלה איננה סיבה להפלה כיון שבעקרון אין פגיעה בעובר. יש המון סיבות אחרות היכולותלגרום להפלה פרט לזה ולכן לפי הגישה שלך, ואני לא רוצה להדאיג אותך אבל למה בכלל להכנס להריון. בכל מקרה אם יש לך איזה חשש כדאי להתיעץ עם יחידה להריון בסיכון גבוה.

פולספגן

New member
אבל, לפי מה שהבנתי, הנזקים שעשויים להיות

לעובר זהים לנזקים כתוצאה מהדבקות ב-CMV. האם הבנתי לא נכון

parvo

תוארו מקרים בודדים של פגיעות עובריות אבל הן כנראה נדירות ביותר, ובטח יותר נדירות מ CMV. במחקר שבדק כ 400 נשים שנדבקו במהלך הריונן בנגיף נצפתה עלייה במספר ההפלות ביחס לאוכלוסיה שלא נדבקה כמו שכבר ציינתי אבל אף אחד מהילודים שנולדו לא נפגע, גם לאחר מעקב של 7 שנים לאחר הלידה. במילים אחרות הסיכון לפגיעה בעובר עקב הנגיף איננה עולה על הסיכון לפגיעה באוכלוסיה הרגילה. על מנת להרגיע אותך, אני מקווה, תאורי מיקרה תמצאי לגבי כמעט כל נושא ברפואה.

קוף1000

New member
מצטרף לתמיהה, הרי אדמדמת מאוד קשה להבחין

במבוגרים, אז איך פותחת השרשור תוכל לדעת, האם נדבקה?

למעלה