פראפרנק זאפפה

• פותח הנושא DUDE5
  • פורסם בתאריך

DUDE5

New member
פראפרנק זאפפה

שמעתי אתמול את we´re only in it for the money ומה אני יגיד לכם... זה נחמד... גם שירים של ווירד אל יאנקוביץ´ הם נחמדים וגם הפסקול של סאות´פארק הוא נחמד... ליריקה מעניינת, מאתגרת ומצחיקה, אבל מה עם המוזיקה??? זה לא מה שהכי חשוב??? חשבתי שפראנק זאפה הוא איזה גיטריסט אלוהי, אבל באלבום הזה אני כמעט לא שומע גיטרה (חוץ מאיזה וואה וואה מוזר, אולי זה גיטרת ליווי שמנגנת בקלין עם וואה וואה). התוכלו בקשה להמליץ לי על אלבומים של זאפה עם נגינת גיטרה קצת יותר מכובדת.. אלבומים שנוטים קצת יותר לכיוון הרוק והרוק הכבד? אגב, כן קראתי את המדריך לזאפיסט המתחיל.. וזה האלבום הראשון של זאפה ששמעתי.

godsdice

New member
תנסה את

Joe´s Garage Sheik Yerbouti You Are What You Is ואם אתה רוצה סולאים קצת יותר מורכבים תנסה את: Shut Up ´n Play Yer Guitar או Guitar we´re only in it for the money או לא יהיה הבחירה הראשונה שלי למי שלא מכיר את זאפה. אלא אם כן אתה אוהב את הסיגנון הזה.

DUDE5

New member
האלבום דווקא חביב

אבל אני מחפש אלבום עם כיוון אחר לגמרי. Shut Up ´n Play Yer Guitar זה אלבום או שיר??

DUDE5

New member
אה ועוד משהו...

השיר flower punk הוא קאוור עם שיבוש מילים? או שאני טועה?

godsdice

New member
אני לא יודע אם זה קאוור

אבל, המנגינה באמת מוכרת. אני לא יכול לחשוב כרגע איזה שיר זה, אבל על תשכח האלבום הזה הוא פרדויה על כל תקופת ההיפים או ילדי הפרחים. מזכיר קצת את hey joe בקצב יותר מהיר.

godsdice

New member
זה אלבום, לא שיר

בעצם שני דיסקים (או שלוש תקליטים בימים הטובים) והם רק סולאים! ללא שירה. אולי כדאי שתחכה איתו, תקשיב לשלושה שהמלצתי הם יותר קלים.

פראזאפ פרנקפה

בקריירה של פראנק זאפה היו תקופות רבות ושונות, שאין שום קשר מוסיקלי ביניהן, חוץ מהשילוב הנצחי שזאפה עושה : מוסיקה מבריקה וכתובה תמיד כהלכה, הומור וביקורת חברתית. אך הסגנונות מאוד שונים, ההרכבים שונים, הסאונד שונה וההפקה שונה. אני ממליץ לך על האלבום One Size Fits All שבו יש הרבה גיטרה, וגם הרבה דברים אחרים. אלבום נפלא, עליז, מבריק וסוחף. We´re Only In It For The Money זה אלבום מוקדם, מתקופה שבה הסאונד זכה לפחות תשומת לב. OSFA כבר קיבל את מלוא תשומת הלב, והוא מופק בשלמות טיפוסית לתקופה הזו אצל זאפה.

miromiro

New member
כל הכבוד ! אחלה קליפ אלא ש....

לא הצלחתי להוריד. אתה אולי יודע אייך אפשר? תודה.

tsifke

New member
סטיב ואי

אם אתה מחפש גיטרה אצל זאפה, חפש את האלבומים שבהם סטיב ואי מנגן את הגיטרה. סטיבי היקר התחיל אצל זאפה את הקריירה שלו(הוא היה היחיד שהצליח לנגן את התוים שזאפה כתב)

tsifke

New member
סורי

מצטער אני מכיר את העניין רק דרך אוספים של זאפה ובעיקר דרך ההתעניינות שלי בסטיב ואי. מעולם לא הייתי מעריץ רציני של זאפה. אבל אני אחפש בשביל הספורט.

tsifke

New member
תוצאות

יש תוצאות חלקיות: לאחר שהפכתי את החדר שלי, גיליתי שהוא מנגן בשירים הבאים- we are not alone מתוך האלבום the man from utopia you are what you is מתוך אלבום בעל אותו שם מצאתי עוד שי, בשם zomby woof אך זו גירסה חיה, ואי אפשר לשייך בעזרתה את סטיב לאלבום ספציפי. מקווה שעזרתי.

Grimble Grumble

New member
נו באמת נו באמת!!!

לחפש גיטרה אצל זאפה זה לחפש את הגיטרה של זאפה! לא של סטיב ואי אצל זאפה או של גיטריסטים אחרים (ואצל זאפה עבדו המון גיטריסטים מוכשרים אם זה בלהקת האמהות ואם זה יותר מאוחר)... זאפה בהחלט "גידל" את ואי (לפני שיקפצו עלי פה ויצעקו שסטריאני לימד אותו לנגן)... דרך אגב, קראתי פעם קטע של סטיב ואי, שבו הוא מספר עד כמה קשה היה לעבוד אצל זאפה מרוב שהוא פרפקציוניסט, וכמה פראנק תרם לו ולקריירה שלו...

למעלה