פראנק זאפה

נ א ו ק ו

New member
פראנק זאפה

לאחרונה יצא לי לשמוע כמה קטעים של פראנק זאפה ונגנבתי בהחלט. הייתי רוצה להכיר אותו קצת יותר לעומק, אבל אין לי מושג מאיפה מתחילים. הבנתי שלבחור יש מאות אלבומים... למישהו יש קצת טיפים מה כדאי לי לשמוע בתור התחלה?... איזה אלבומים כדאי לשמוע? תודה!

jbloo

New member
חגי, לא רוצה להעליב אבל

אם הייתי ממתחיל מההמלצות שלך, שם גם הייתי מסיים. (אני התחלתי מ Grand wazoo ו Were only in it. לא יודע אם הם הכי טובים להתחלה אבל עד היום הם נשארו בין האהובים עלי)

חגי14

New member
תשמע

ראשית,אני לא נעלב זה בסדר.ההמלצות שלך מצוינות אפילו יותר משלי. גם ההמלצות שפיטר פטר מהשורה למטה ממליץ יותר ראויות מההמלצות שלי,אלא ש, שאני ממליץ על דיסקים של זאפה למתחיל אני בכוונה ממליץ על הדברים היותר קלים לעיכול שלו,הדברים היותר קומיים-רוקיים שלו. ההמלצה שלך מתמקדת באלבום ג'אז-רוק ואלבום פסיכדליה ( שני סגנונות שונים במהותם ), פיטר פטר בכלל ממליץ גם על studio tan שזה בכלל אלבום שונה (יותר קלאסי במהותו במיוחד לאור הקטע הפותח את האלבום ) - כל אלה המלצות נהדרות,אך אני לא יודע באיזה מצב זאפאי נמצא נאוקו ( זה שביקש את ההמלצות ),אני לא יודע מה הסגנונות האהובים עליו,איזו מוסיקה של זאפה הוא שמע ונגנב,ולכן קשה לי למקד אותו לכיוון מסוים, אז הכי בטוח מבחינתי זה ללכת על האלבומים היותר מפורסמים או היותר נגישים.

jbloo

New member
אז זהו, שגם אני סייגתי

ולא המלצתי עליהם להתחלה, אלא רק כתבתי שמהם אני התחלתי- חסר באמת הרקע של כותב השאלה. בכל אופן אני נמנע מלתת המלצות דווקא לדברים ה"קלילים" וה"קליטים", במיוחד לא לאמן כמו זאפה, כי כמו שאמרתי- דווקא הדברים האלה יגרמו לי לדלג הלאה. מזכיר לי שבגיל 12 ניסה חבר טוב להכניס אותי לפינק פלויד- הוא השמיע לי את דארק סייד ואת דה וואל, ורק כשראיתי את פומפיי- שמבחינתי מהווה את המהות של הלהקה- רק אז נתפסתי באמת. באותה מידה, אם מישהו מבקש ממני המלצה לאמן כלשהו, אני אנסה למצוא משהו שמייצג את המהות שלו- ואם זה לא אפשרי (כמו במקרה של זאפה) אז אני פשוט אמליץ על הדברים שאני הכי אוהב, עם הסתייגויות (לדוגמה- לא להמליץ להתחיל מאנקל מיט, יש גבול
)

חגי14

New member
טוב פה יש לי קצת בעיה עם להמליץ על

על הדברים שאני הכי אוהב,כי אז אצטרך לומר לבחור לגשת לחנות הקרובה ולהתחיל עם קנייה ראשונית ב-1500 שקל. בכל מיקרה זה מאוד נכון מה שאתה אומר,אבל אל תשכח שלפעמים אתה בוחר משהו שנראה לך ייחודי ומייצג את האומן והבחור שהמלצת לו לא מבין מה אתה רוצה ממנו. בגלל זה קשה לדעת, אם הבחור היה מפרט קצת יותר היה לנו קל יותר לכוון אותו.

למעלה