פראג או בודפשט?

• פותח הנושא cstl
  • פורסם בתאריך

cstl

New member
פראג או בודפשט?

אני וחברתי שתחיה רוצים לטוס לסופ"ש באירופה הצחיחה מתישהו באמצע ספטמבר. כיוון שאנחנו עניים, היעדים האטראקטיביים עבורנו הם כנראה פראג ובודפשט. אני בטוח שרבים וטובים כבר נפשו בערים הללו. אז מה מומלץ? איפה יותר יפה? יותר מעניין? יותר זול? איך התחבורה הציבורית? האוכל? אתרי תיירות? מה לגבי המלצה על מלונות? הרבה שאלות, אני יודע. כל המלצה כללית תתקבל בברכה. תודה.

כבר כתבתי בעבר על ההבדלים

בין כמה יעדים וגם ההבדל בין ביקור בפראג לבין ביקור בבודפשט הוא כמו ההבדל בין אבטיח למלון . שניהם פירות עונתיים וטעימים מאד ההבדל בצבע ובטעם יש כאלה האוהבים להוסיף בצד קצת גבינה.

Old Girl

New member
זו שאלה מאוד נפוצה

והתשובה היחידה שאני מסכימה אתה היא של עץ הזית. הרבה אנשים מתחילים להסביר ש"בבודפשט יש יותר מקומות בילוי לצעירים", "בפראג יש יותר מקומות היסטוריים", "בבודפשט האוכל יותר טעים", "פראג יותר רומנטית", "בבודפשט יש יותר אתרים" וכד'. לא היה לי מושג האם זה נכון, אבל לאחרונה ממש זכיתי לבקר בבודפשט, ולמרות שאני לא מכירה אותה טוב כמו את פראג, המסקנה שלי היא: אל תסתמך על קלישאות תיירותיות כדי לקבל החלטה. בודפשט יכולה להיות רומנטית להדהים (הייתי שם עם אישי אז היא הייתה לי מאוד רומנטית); בפראג אפשר לעשות המון דברים אם מתכננים כמו שצריך ולא רצים לעשות "V" על אתרים הכי שחוקים; בפראג יש אוכל מהמם; בבודפשט יש אתרים היסטוריים לא פחות חשובים אם רוצים למצוא; וכד'. עלויות בשתי הערים דומות, והן בערך כמו בישראל (חוץ מהתחבורה שהיא זולה יותר), אולי קצת פחות בעצם. אני ממליצה בחום להיכנס למקורות מידע בחינם, כמו מדריך התיירות בווינט, אתר "למטייל", אתרי תיירות שמופיעים בעשיריה ראשונה בגוגל - ולהחליט על היעד ש"קורא" לכם יותר. תחפשו משהו ש"עושה לכם את זה". בהזדמנות אחרת תיסעו לעיר השנייה.

נילוס11

New member
תתחילו באחת מהן........./images/Emo160.gif

אחר כך לא תהיה התלבטות לגבי היעד הבא... אני ממליץ ומכיר יותר את בודפשט אבל פראג לא פחות יפה פשוט הבנתי שמדובר בסוף שבוע לסוף שבוע הייתי בוחר בפראג,שהיא קטנה יותר ומיוחדת כי לבודפשט,צריך לפחות שבוע בשביל להנות מהעיר הגדולה והיפיפיה .

נוש22

New member
הייתי בפראג בדיוק לפני שנה ../images/Emo91.gif

ראשית, בנוגע לצחיחות כמו שציינת, אז בהנחה והתכוונת למזה"א, אזי פראג הייתה רחוקה להיות צחיחה באוגוסט אשתקד :) נהפוכו, תפסנו אני ובת זוגתי שבוע גשום מ-א-ד. לא שהפריע לנו, שכן שנינו אוהבי חורף והדבר הוסיף רק טוב לשנינו .. מהלחות המעיקה בת"א והחום הכבד לשבוע שלם של 10-20 מעלות וגשם - זה היה דיי נחמד :) ולעניין עצמו - הייתי בעבר במספר מקומות באירופה וכן בארה"ב על 90 אחוז ממדינותייה ואני חושב שבסה"כ פראג זולה יחסית (בהחלט רלוונטית עבור סטודנטים נניח). היא מאד רומנטית בלילה, בעלת בתי קפה נחמדים ומסעדות לא רעות בכלל (באיזור ככר ואצלב המרכזית כמובן). התחבורה זולה ונוחה מאד וכך גם בית המלון שלנו בו (היה מלון פשוט ונחמד, מרוחק כ 10 דק' נסיעה בחשמלית מהככר המרכזית) - REA שמו כמדומני. דבר מעט מאכזב בטיול שלנו בפראג היה יחסם של הצ'כים שהוא ממוצע ומטה וחבל, כיוון שיש למדינה הזו פוטנציאל אדיר בתיירות ולצערי היחס מקלקל (וזה בא לידי ביטוי מהמוכר הפשוט ביותר בקיוסק הפינתי ועד למוכרת בחנות הבגדים היוקרתית) - מצטער אם יש אנשים שחושבים אחרת .. זה בעיני המתבונן כמובן. ANYWAY, אני מוכרח לומר שבבודפשט עדיין לא הייתי, כך שהמלצתי היא עבור פראג בלבד. סה"כ עיר רומנטית להפליא, שלא תבייש את פריז, בעלת מבנים יפהפיים, מז"א נוח לרוב ומחירים לכל כיס בהחלט. מומלץ :) בילוי מהנה

crul27

New member
השאלה היא כזאת

האם אתם מתכננים בכל מקרה להיות בשתי הערים מתישהו בחייכם. אם התשובה חיובית עדיף שתתחילו בבודפשט, לדעתי קצת פחות יפה מפראג. אם התשובה שלילית, כלומר אין לכם כוונה להיות בשתיהן, אזי התשובה ברורה, פראג. שתי הערים יפות מאוד, זולות מאוד, אטרקטיבות מבחינת מה לראות,מה לעשות ומה לאכול, בשתיהן תהנו ותחזרו מרוצים, שתי הערים נותנות תמורה מצויינת לכסף, דיל זול במקום ששוה להיות בו. אבל, כמו שכתבתי למעלה, למרות הכל, פראג יותר יפה, יותר מיוחדת, יותר ציורית וקלעה יותר לטעמי, שלא יהיה ספק, הניצחון הושג בנקודות ולא בנוק אאוט, אבל מרגע שהושג לא היה לי ספק לגבי המנצחת. לכן ולסיכום, אם אתם מתכננים להיות בשתי הערים תתחילו בבודפשט, שלא תתאכזבו ממנה אם תתחילו בפראג, אני יכול להבטיח שבכל מקרה לא תצאו עם חצי תאווה בידיכם אם "התפשרתם" היום על בודפשט.

cstl

New member
תודה רבה רבה לכולם

בהחלט עצות מועילות. מדפדוף קצר בפורום התברר לי שאני לא הראשון ובטח לא האחרון שמתעניין בשאלה הזאת. כנראה שההחלטה תיפול בסוף על פראג... תודה

למעלה