פק"מ

לוקר

New member
פק"מ

שלום , יש לי פק"מ בבנק, ונראה לי שאני לא נהנית מריבית טובה, מה הריבית הממוצעת לפק"מ? האם יש סוג ריבית שהוא כדאי יותר? תודה רבה!!!

stkachov

New member
פק"מ

הריבית אינה קבועה ומשתנה בהתאם למסלול, לזמן בו הכסף סגור, לסכום הפקדון ולבנק עצמו. אם תתני את כל הפרטים אפשר יהיה לעזור יותר. בכל אופן הריבית כיום היא מאוד נמוכה גם ככה ככה שאין לך מה להיות יותר מדיי מאוכזבת.

לוקר

New member
תודה על התשובה המהירה .

פק"מ על סך 50000 ש"ח מתחדש כל שבוע, סגור כבר שנה בערך...

stkachov

New member
כל בנק זה אחרת

קודם כל כדאי לך לשקול לסגור את הכסף לתקופות יותר ארוכות, אם את לא זקוקה לו בטווח הקרוב. את כל האפשרויות והריביות את יכולה למצוא באתר הבא, תשווי כאן ותראי מה מתאים לך ומה לא. בהצלחה

לוקר

New member
איזה יופי של אתר...

מאוד מעניין ,למרות שהבנק שלי לא מופיע שם, איגוד, אני אתעמק באתר , נראה לי שאני קצת אשכיל ממנו ... תודה רבה !!

stkachov

New member
בהצלחה

גם מתפרסמים שם לפעמים מבצעים טובים אז כדאי לעקוב. את יכולה להדפיס את הדף הזה עם הריביות שנותנים בנקים אחרים, ולבוא איתו לבנק שלך. ושהמנהל יחליט אם הוא רוצה שתשאירי את הכסף בפק"מ אצלו או בבנק אחר.

תיקון קטן

פק"מ יכול להיות בריבית קבועה ויכול להיות בריבית משתנה צמודת פריים. כיום זה לא כדאי בכלל, בטח לא בסכום של 50000 ש"ח. הריבית במשק נמצאת בשיא השפל וככה גם הריבית על הפקדונות. שלא תעז להתפתות למבצעים לתקופה ארוכה כמו שנה ומעלה, הציפיות מדברות על עליית הריבית לאורך החודשים הקרובים ככה שאם נסגור כסף לשנה, נשאר תקועים בריבית נמוכה.

stkachov

New member
נכון

לכן אם כבר מחליטים ללכת בכל זאת על פקדון, אין טעם לעשות זאת בריבית קבועה. לפי כל הציפיות, הריבית על הפקדונות לא תהיה נמוכה יותר מהיום, והיא יכולה רק לעלות. לכן ריבית משתנה עדיף. אגב, כדאי לך גם לברר בבנק לגביי קניית מק"מ. זה "כמו" פקדון, רק שם הריביות גדולות במעט.

זרחנית

New member
יש כאן קצת ניגודים בתשובה

שלך כי מצד אחד אתה אומר שעדיף לסגור בפק"מ בריבית משתנה אך מצד שני אתה טוען שאולי עדיף לקנות מק"מ אך מק"מ הוא מוצר תחליפי לפק"מ בריבית קבועה. בכל מקרה אני מצטרפת לחלק הראשון של הודעתך שאכן היום עדיף להשקיע בריבית משתנה כי אנחנו מאוד קרובים לנקודת המינימום מבחינת רמות ריבית.

stkachov

New member
פק"מ ומק"מ

זה מסלולים שונים, רק הצעתי לה שתברר מה יותר נוח לה. אם אני לא טועה הריבית על המק"מ גם לא תלויה בסכום ההפקדה, בזמן שבפק"מ זה נתון חשוב.

סכום ההפקדה במק"מ

אחזקת מק"מ עולה עמלת דמי משמר של ניירות ערך שהמינימום שלה זה 25 ש"ח לרבעון. מלבד זו יש עמלת קנייה ומכירת מק"מ של 0.1%. מי שלא רוצה לסכן את כספו כדאי לו לקנות מק"מ.

למעלה