פקקים באילון...

עדכאן

New member
פקקים באילון...

עמי אילון מכריז על תמיכתו בבחירתו של פרס לנשיא. ועם ההכרזה הוא מיד מסתיג, מהעריקה שלו לקדימה, אחרי שניסה להיבחר בעבודה ונכשל. מעדותו בוועדת וינוגרד, שם טען שכל מה שהצביע בעדו במלחמה בעצם התנגד לו... ועדיין אילון תומך בו. והרי השחיתות הפוליטית ציבורית שהפגין פרס, ולו גם רק בשני הדברים האלה, פוסלת אותו להיבחר מבחינה אטית לכל תפקיד ציבורי. אלא שאילון, שעד רגע זה ראיתי בו פוליטקאי ישר דרך, טעה בדרך, או שהוא סובל מפקקים בשכל הישר.

טשאפק

New member
נימוקו שזו הדרך היחידה

למנוע את בחירתו של נשיא ימני. אני מסכים שכל העניין תמוה, אבל זה לא משנה את תמיכתי באיילון.

netanyahu10

New member
"למנוע את בחירתו של נשיא ימני"

בעיניכם, השמאל, זה הדבר היחיד שלפיו צריך לבחור נשיא? כלומר, אם מדובר באדם בעל שיעור קומה, פרופ', סופר, איש רוח מוכר וכו'.. ו.. הוא ימני - זה מבטל הכל? אתם בעצם אומרים שאתם מעדיפים כל נשיא, לא משנה מי, על פני ימני? ר-ק שלא יהיה ימני. (וכמובן שאני לא מדבר על ראובן ריבלין בפרט, אך על מתמודד פוטנציאלי ותיאורטי בכלל) ועוד תמיד היחסתם ועדיין מייחסים לנו, הימין, תכונות בוריות ושינאה עיוורת.

טשאפק

New member
לדעתי הנשיא האידאלי

אינו איש פוליטי כלל, לא ימני ולא שמאלי. בכל אופו אתה צודק והייתי צריך לומר - את בחירתו של פוליטיקאי ימני ובפרט של רובי ריבלין. כרגע הבחירה הצטמצמה לשלושה מועמדים בלבד, וכל השיקולים השונים נוגעים לשלושה אלה.

טשאפק

New member
וארחיב עוד

שאין לי התנגדות למינוי אדם בעל שיעור קומה שהשקפותיו ימניות לנשיאות. פוליטיקאי ימני זה עניין אחר, מכיוון שבהחלט קיים חשש שלא יפעיל את סמכויותיו, המעטות אמנם, בצורה הוגנת, במצבים פוליטיים שונים. (למשל תיקו בין-גושי אחרי בחירות).

עדכאן

New member
במפלגת העבודה כמו במפלגת העבודה

קודם כל, אם אפשר לגרום נזק תדמיתי למפלגה, אסור להחמיץ את ההזדמנות. אין מה לדבר - אילון הוכיח שהוא התערה היטב במפלגה ממש כאילו הוא חבר בה כבר שלושים שנה לפחות... ואם תוך כדי כך אפשר לפגוע גם במישהו שדווקא נאמן למפלגה, וללקק למי שפשוט עשה אותה לצחוק, אז בהחלט יותר עדיף ! איש לא רוצה לראות את הליצן ריבלין כנשיא. אם מפלגת העבודה הייתה מגייסת לא רק את החכי"ם שלה, אלא גם מינימום התלהבות לתמיכה בח"כ אביטל, כי אז היה סיכוי טוב שהיא תבחר. זה מחייב כמובן רצון, פירגון והתגייסות אמיתית לעניין. פירגון אמרתי ? במפלגת העבודה ? סליחה, כנראה שהתבלבלתי...

netanyahu10

New member
אה.

אבל נגד פוליטיקאי שמאלני לא יהיו חששות שהוא לא יפעיל את סמכויותיו, המעטות אמנים, בצורה הוגנת?

טשאפק

New member
למען הסר ספק

איילון עצמו הדגיש שהבעייה היא ספציפית לריבלין: >>>"הבעיה בריבלין איננה זהותו המפלגתית וגם לא פגם אישי כלשהו, אלא העובדה שבמהלך כהונתו כיו"ר הכנסת הוכיח שאיננו תמיד מסוגל לשים את הממלכתיות לפני דעותיו האישיות ולבחור במאחד על פני המפלג. לחלוטין לגיטימי כי חבר-כנסת מן הימין יתנגד למהלך כמו ההתנתקות, המנוגד עקרונית לעמדותיו האישיות והאידיאולוגיות. אבל לא נכון שיבטא אותה בצורה פעילה כל-כך, כשהוא מכהן בתפקיד ממלכתי כמו תפקיד יושב-ראש הכנסת". רצוי שהנשיא לא יהיה פוליטיקאי. אם פוליטיקאי - אז ממלכתי. ואם מוכרחים לבחור מועמד שהוא גם פוליטיקאי וגם יש חשש שאינו ממלכתי - אז כן, כאיש שמאל טבעי שאעדיף במקרה כזה מועמד שמאלי על מועמד ימני , וכמובן טבעי שאיש ימין יעדיף במצב כזה את הימני.

netanyahu10

New member
אבל זה לא מה ששאלתי

שאלתי האם אין חשש מאיש שמאל שלעיתים יפרד מהממלכתיות, משום שאתה אמרת, בלי קשר לריבלין, ואני מצטט - "פוליטיקאי ימני זה עניין אחר, מכיוון שבהחלט קיים חשש שלא יפעיל את סמכויותיו, המעטות אמנם, בצורה הוגנת, במצבים פוליטיים שונים. (למשל תיקו בין-גושי אחרי בחירות)." כלומר, לא הזכרת את ריבלין בפרט, אלא אמרת - "פוליטיקאי ימני זה עניין אחר". הסבר.

עדכאן

New member
לנוכח הסמכויות המועטות של הנשיא

והעובדה שמאז ויצמן ה II, גם סמכות מוסרית כבר אין לו, השתיכותו הפוליטית של ריבלין לא מהווה את המכשול העיקרי, בהשוואה לאישיותו הרדודה. ברור שאני מעדיף איש מהמרכז ושמאלה, ולא איש קיצוני ימני כמו ריבלין. ועדיין לגבי העולם, עברו הפוליטי עלול להשפיע, במקרה זה לרעה, על תדמיתה של ישראל בעולם.

n i e m a n d

New member
איזו אישיות רדודה יש לריבלין?

דווקא שמעתי אותו מתראיין לטלוויזיה לא פעם, והוא אדם מבריק לדעתי. מה בדיוק מפריע לך בריבלין, פרט להיותו איש ימין?

netanyahu10

New member
בעצם שום דבר

אה.. סליחה - הוא ימני. אתה מבין את הצביעות של השמאלנים.

אשרת

New member
ברור

חס וחלילה שלאיש ימין יהיה דעות רדודות. סליחה, בנתיים הנשיא שהגיע מהצד הימני של מהפה מואשם בהטדרות מיניות ואף באונס (אם אינני טועה). ואתם לא צריכים את מפלגתה עבודה, על מנת להראות את "האיכות" של המתמודדים שאתם שולחים לנשיאות.

netanyahu10

New member
זאת כבר ממש חוצפה

הרי את ואני יודעים בביטחון גמור שזה שהנשיא קצב מואשם באונס או בכל דבר אחר, ממש, אבל ממש לא מצדיק הכללה גורפת ל"מתמודדים שאתם שולחים לנשיאות". זאת חוצפה, ואת הרי יודעת שזה לא נכון, אך לתזות רטובות תמיד אפשר להגמיש את המציאות.

אשרת

New member
אופס..

שים לב, בשום מקום לא צויין שכל אנשי הימין מואשמים בהטרדות מיניות ובאונס. חס וחלילה. בסך הכל הראתי לך, איזה מועמד שלחתם, ואם אתה חושב שאלו שבחרו בו לא שמעו כל מיני שמועות על מה שהיה במשרד התיירות אתה טועה, כי אחד מאנשי הליכוד הודה בכך שהם היו צריכים להאמין למה שהם שמעו. לגבי ריבלין -- כמו שמישהו אמר -- הוא פשוט דביל גמור. הוא גם לא הבריק במיוחד בתור יו"ר הכנסת. אז למה שלא תנסו לשלוח אדם בעל שיעור קומה קצת יותר גבוה ממנו?

netanyahu10

New member
וגם אני לא ציינתי

בשום מקום שאת אמרת שכל אנשי הימין מואשמים בהטרדות מיניות ובאונס. חס וחלילה. אני אמרתי שכאשר כתבת שזה מעיד על האיכות של האנשים "שאנחנו שולחים", כלומר מתמודדים מהימין, זאת הכללה גורפת וחסרת אחריות. ולפני הכל - לא נכונה. לסיכום - זה שמתמודד אחד, ששלחנו, ונבחר, מהימין, לנשיאות המדינה ומואשם באונס ובהטרדות מיניות, ממש לא מעיד על שאר המתמודדים, ועל איכותם(לא בהכרח במובן של הטרדות מיניות ואונס).

אשרת

New member
אני מנתצלת על הכללה. כמובן

שהיא לא בהכרח נכונה אבל בנתיים הנשיא היחיד שנבחר והוא ימיני.. וובכן.. אנחנ רואים את "איכותו".

n i e m a n d

New member
הוא דווקא הבריק בתפקיד יו"ר הכנסת

אפילו הערבים לא התלוננו עליו, ושמחו על פתחון הפה שריבלין הגיש להם. באופן כללי, הוא היה מאוד הוגן כלפי הח"כים ומילא את תפקידו לטובה- עובדה שרבים מרחבי הקשת הפוליטית, ללא הבדלי מין, גזע ודת, מביעים בו תמיכה כשהם מתראיינים לאמצעי התקשורת השונים. הוא אולי נשמע גמגמן בראיונות שהוא מעניק לכלי התקשורת, אבל אם תתמקדי בעיקר דבריו תגלי שהוא חוזר על מובאות תנ"כיות, מצטט גם מכתבי עגנון וכד'. זה הופך אותו ל"דביל"?

למעלה