פקעות של צבעונים

• פותח הנושא cnyk
  • פורסם בתאריך

cnyk

New member
פקעות של צבעונים

שלום לכולם! קיבלתי לא מכבר צבעונים יפיפיים באגרטל שלהם פקעות. הצבעונים פורחים עכשיו, אבל ארצה כמובן לזכות לראות שוב את פריחתם... מה אני צריך לעשות? לגזור את הפרח ולשמור במקרר את הפקעות? אם כן- לכמה זמן? ומה אח"כ? תודה רבה מראש על התשובות!!

h o y a

New member
../images/Emo7.gif

לצערי בכדי לזכות ולראות פריחה פעם נוספת יהיה צורך לרכוש פקעות ו/או צמחים פורחים גם בשנה הבאה בהצלחה

shlumbergera

New member
חכה עד שהפרח יגמור את הפריחה שלו

ויבול עד למקום החיבור. אח"כ חתוך בנקודה הכי נמוכה בלי לפצוע את הבצל. שתול באדמת עציצים גבוה יחסית - והמשך לשמור על אדמה רטובה. מקום מוצל ומאוורר וקריר יחסית. יש סיכוי שיתפתחו בצלים תינוקות מהבצל האם. בסוף ה"אביב" - הוצא, נקה, שמור במקום חשוך, מאוורר יבש!!! חודשיים לפני עונת השתילה, שים במקרר - רחוק מהתפוחים. שתול ונראה מה יהיה

צפנתי

New member
השאלה חוזרת על עצמה המון...

לדעתי שווה לעשות לה ערך במילון. (לא אני, אין לי את הידע בעניין הציבעוניים)

Dana3563

New member
אם כבר בפקעות צבעוני עסקינן...../images/Emo140.gif

שלום! יש לי פקעות של צבעוני ואני רוצה לשתול אותן. מישהו יכול לומר לי איך? מה התנאים הדרושים? מה המרחק שצריך להיות ביניהן? מה הצבעוני צריך מבחינת אור או צל? השקייה?
דנה

h o y a

New member
צבעוני

התנאי הראשון, והקשה ביותר להשגה כרגע, הוא הטמנה בקרקע בחודשים נובמבר עד ינואר..... הוא צריך שמש מלאה, המרחק בין הפקעות כחמישה ס"מ (ואפשר לצמצם) - והשקייה טבעית.... לפני ההטמנה רצוי לקרר במשך 6-8 שבועות בהצלחה

Rוני

New member
יש ערך צבעוני במילון, יש ערך פקעות

במילון אבל תמיד עונים במקום לשלוח למילון

למעלה