פקמצית

oriom1

New member
פקמצית

מישהו יכול לספר לי קצת על התפקיד פקמצית

haim19841

New member
פקמצית=סמבצית בחיל הירוק...

היי לך. אני סמב"ץ בשבטה ולדעתי שני התפקידים דיי דומים. בתור פקמצית את יושבת בחמ"ל ואחראית על אבטחת הבסיס, ז"א להיות בקשר עם העמדות שמירה, עם הקצין תורן לוודא שאין בעיות ואלייך העמדות יפנו אם יהיו בעיות. משימה נוספת היא הכנסת והוצאת כוחות משטחי האש של הבסיס. בעיקרון את הולכת להיות הלב והנשמה של הבסיס, זאת שיודעת הכל ואחראית על הכל.

אז זהו- שלא.

זה לא אותו הדבר זה לא קשור לבסיס בכלל ברוב המקרים פקמ"צית יכולה להיות משובצת בכמה מקומות בצבא. כמו שיש סמב"ציות בגדוד (שזה, אני חושבת מה שאתה עושה) בחטיבה או באוגדה. קיצר. התשובה שלך לא ממש נכונה

haim19841

New member
אני סמב"ץ עכשיו ואל תגידי לי שזה לא

נכון כי זה כן, תאמיני לי אני בהחלט יודע מה אני עושה ביום יום, כך שאני לא אומר סתם. מה שכן זה שבכל בסיס תפקיד הפקמצית או הסמבצית שונה טיפה אבל בגדול להיות בחמ"ל להאזין לקשר ולהיות אחראית על אבטחת הבסיס ושטחי האש.

haim19841

New member
אמרתי שאני משער שזה אותו דבר...

מן הסתם יש עיסוקים שונים קצת אבך בגדול יושבים בחמ"ל ומנהלים או את הטייסת או את הכוחות הרגליים בשטחי אש או מה שזה לא יהיה. אז בטייס אין שטחי יש אלא מרחב אוירי הפואנטה אותו פואנטה.

שוב, לא.

פקמ"צית לא אחראית על אבטחה- בשביל זה אנשים אחרים שעוסקים רק באבטחה. אותו הדבר לגבי מרחב אווירי- זה מגדל פיקוח אחראי. פקמ"ציות עושות הרבה. לא הכי קשור לסמב"צים- מלבד הקטע של תאום, ארגון וקישור של הגורמים בתוך המבנה של הטייסת. חדר מבצעים זה לב של טייסת כמו שזה לב של בסיס. זה כן.

נוב 00

New member
זה אותו דבר...

מן הסתם זה לא ממש אותו דבר, זה על אותו עיקרון, הבעיה היא שחה"א חייב לשנות לכל דבר את השם שלו כדי שהוא יהיה יחודי...

haim19841

New member
תודה רבה, סוף סוף מישהו שמבין.

ומי שרוצה לדעת עןד על סימבו"ציה מוזמן לשאול.

קרן שרף

New member
הפקמ"צית!!!

קודם כל ראשי התיבות פקמצ"ית = פקידת מבצעים או בשמו השני, עובדת חדר מבצעים אויר. תפקיד מעניין ברובו שבמסגרתו את יושבת בתוך חדר המבצעים של הטייסת או הבסיס ומפקחת על כל מה שקורה במהלך היום. בכל טייסת יש מספר פקמצ"יות שברובן מאיישות את המבצעים 24 שעות ביממה. אני בעצמי משרתת בתור פקמצ"ית כבר שנה ושבעה חודשים ובקרוב השחרור. אני חייבת להודות שלפעמים יש לחץ אך בסופו של דבר בתפקיד מספק מאוד.

פקמ"צית ;[

פקמצית זה דבר מגניב אך משביז, מספק אך מדכא. קצת קשה להסביר מה זה פקמצית, עד שאת לא מפקמצת באמת. גם הקורס לא באמת מעיד על התפקיד. פקמצית יכולה לפקמץ בשלושה מקומות- יחידות קרקעיות, טייסות (כבוד) או מפי"כ. בכל מקום העבודה היא שונה. במפי"כ (לב הבסיס) העבודה היא יותר פיקוח על כל הבסיס- מה קורה איפה ואיך. שם עובר כל המידע. זה ממש קשה להסביר :\ בטייסות, העבודה מול צ"א וכל האנשים בטייסת. אצלך נמצא כל המידע שקורה בטייסת, לו"ז קרקעי ואווירי. אצלך נמצא כל החומר הסודי של הטייסת ואת אחראית על השמירה עליו ועל החלוקה שלו לגורמים שצריכים אותו. את אחראית על כל היום השוטף. אין לי מושג מה עושות פקמציות ביחידות קרקעיות, אבל זה פשוט להתעסק יותר עם כוחות קרקעיים ולא מטוסים. בכל מקום תמצאי עבודה פקידותית שהיא. משביז לחלוטין, אבל זה חלק מהתפקיד.

The-Princess

New member
בטור פקמצית לשעבר..

טוב עוד שבוע זה יהיה לשעבר... אני הייתי ביחידה קרקעית.. תפקיד מספק לפעמים יש לחץ אבל זה כייף הלחץ הזה... איפה שאני הייתי ירדתי הרבה לשטח/שטחים נהנתי בסופו של דבר ממש.. אם את רוצה עוד פירוט (בייחוד על יחידות קרקעיות) תשלחי לי מסר... מתי את מתגייסת???

galshapira9

New member
איך היציאות???../images/Emo187.gif

אני מתגייסת ב22.2.... אני יודעת שבהתחלה טוחנים אותך אבל מה האפשרויות בסדיר??

בהתחלה..

יש בעיה עם היציאות כי האוכל מזעזע.. אבל לאט מתרגלים

utoo

New member
מה השאלה בכלל - פקחית טיסה

אין מה שישווה לאקשן של פקחי טיסה ולאחריות על כתפייהם. אבל זה מתאים יותר ל"בעלי לב חזק" כי צריך להגיב מיידית גם כשמדובר בתקלות בלתי צפויות. מי שרוצה "להתחכך" עם טייסים שתשרת כפקמצית (רק שתדעי שיש גם כאלו שלא נמצאות בטייסת), עבודה מעניינת עם אקשן ולחץ. המון תיאומים טלפונים עם גורמים שונים. בשני התפקידים העבודה היא יום ולילה בהתאם לטיסות. במגדל עושים תורנות (המגדל מאוייש 24 שעות ביממה- 365 ימים בשנה) גם כשאין טיסות. השיקול צריך להיות ענייני ולא יציאות כי עדיף תפקיד מעניין מאשר עוד אפטר בשבוע. אני משוחדת הייתי פקחית טיסה מזמן.

רואים שאת משוחדת ;[

ואי אפשר להשוות עבודה של פקמצית לפקחית טיסה. ולא לכל הפקחים יש בהכרח אקשן. זו עבודה שוחקת, מסביב לשעון, אנשים משתגעים שם במגדל, אבל אני מאמינה שזה מספק לחלוטין. גם פקמציות (תלוי איפה) מאיישות תמיד את המקום שבו הן נמצאות. 24 שעות, 365 יום בשנה. באמת קשה להשוות

תודה לכן תודה

פקמצ"ית היא למעשה פקידת מבצעים... הפקידת הזה מעורר בי סימני שאלה וחששות... נראה לי שאני אלך על פקחית טיסה... שקלתי גם כיוון של הדרכה, הדרכת לוחמה ימית או הדרכת חי"ר... לוידעת לוידעת יואו זה משגע אותי

למעלה