פקידה שערורייתית

yanaiw2

New member
פקידה שערורייתית

שלום לכולם,
אני ובת זוגי הגענו למשרד הפנים על מנת לפתוח תיק חיים משותפים (ללא נישואים), הגענו עם המסמכים הנדרשים ואני אקצר במילים, יש על כל המסמכים חותמת אפוסטיל ותרגום ונוטריון, על מסמך אחד המעיד על רווקותה של בת זוגי שהונפק בשגרירות אוקראינה בישראל אין חותמת אפוסטיל מכיוון שעל פי אמנת האג, סעיף 1 לא נדרש אפוסטיל למסמכים שמונפקים בשגרירות בה נמצא המבקש (מקווה שהתרגום נכון).
יתרה מכך בשגרירות אוקראינה בתל אביב מסבירים שאין להם חותמות אפוסטיל כי על המסמכים שלהם לא צריך חותמת אפוסטיל.
אבל מה? הפקידה במשרד הפנים חושבת אחרת ואמרה שעד שעל המסמך המדובר לא תהיה חותמת אפוסטיל היא לא תקבל אותו (את התרגום הנוטריוני של אותו מסמך היא קיבלה והשאירה אצלה).
היא הסבירה לנו שמאוד פשוט לנסוע לאוקראינה ולקבל את המסמך שם, ממש נסיעה קצרה וצ'יק צ'ק יש לנו את המסמך.
בתרגום של המסמך כתוב שלא צריך אישור אפוסטיל על המסמך הנ"ל.
האם כדאי לחזור לשם ולהתווכח איתה? או שעם מנהלת הלשכה?
או שלנסוע לאוקראינה זאת האופציה היחידה כי ככה הם רוצים?

river man

New member
מה לגבי אישור מהשגרירות בישראל

אני לא מומחה, אבל ההגיון אומר שאם תהיה בידיך הודעה כתובה מהשגרירות האוקראינית בישראל שאין להם חותמות אפוסטיל כי על המסמכים שלהם לא צריך חותמת אפוסטיל, וספציפית על המסמך המדובר, זה צריך לספק את הפקידה.

הרי ניגשת למשרד הרשמי שיכול לתת את האישור (שגרירות המדינה שממנה בת זוגתך מגיעה) ובמידה ויש בידיך הודעה כתובה שמאשרת את מה שהם טוענים, את טענת הפקידה אפשר לפתור מול השגרירות, ולא לחזור חזרה לארץ המוצא.

אם הפקידה לא מקבלת את עמדת שגרירות אוקראינה בישראל, זה אומר שכל מסמך או אישור שהשגרירות הזו הוציאה, אישרה, או חתמה עליו, לא מקובל על-ידי משרד הפנים, ומשום מה לא נראה לי שזו הבעיה. היא פשוט הולכת לפי הקו המנחה שעל כל מסמך רשמי צריך חותמת אפוסטיל, ושאין מקרים חריגים. השאלה היא מי מוסמך "לאשר" מקרים חריגים שכאלו. לטעמי לשגרירות אוקראינה בישראל יש את הסמכות לאשר שאין חותמת אפוסטיל על מסמך זה או אחר, במידה והם אלו שמנפיקים אותו. אני לא עורך דין ולא יודע לומר כמה נכונה סברה הזו, אבל אם אני הייתי במקומך הייתי חוזר לשגרירות אוקראינה ומבקש אישור בכתב שהם לא מוציאים חותמת אפוסטיל על המסמך הזה, מאילו סיבות שלא יהיו, ושהמסמך הזה יאושר על-ידי מישהו בכיר בשגרירות, כדי שיהיה לו יותר משקל.

אפשרות אחרת היא להשיג אישור אפוסטיל דרך השגירות בכל אופן: כשאני הייתי צריך להוציא מסמכי פרטים אישיים משגרירות ישראל בסלובקיה (עם חותמת אפוסטיל) השגרירות לא הנפיקה את המסמכים במשרד שלהם, אלא הם נשלחו מישראל וקיבלתי אותם דרך השגרירות. אולי אם תפנה לשגרירות אוקראינה הם יוכלו לעשות אותו דבר, ליצור קשר עם הרשויות באוקראינה ולבקש שישלחו את המסמך עם אפוסטיל. לי זה לקח שבועיים וקיבלתי אותם בדואר רשום. כך לא תצטרך לחזור לאוקראינה.

stkachov

New member
לא חייבים לנסוע לאוקראינה

ראשית, הייתם צריכים לחשוב על זה קודם ולהביא מסמך מקורי מאוקראינה. זה שהלכתם על מסמך מהשגרירות היה הימור שלא הצליח לכם.
&nbsp
בכל אופן, היא יכולה לבקש ממישהו באוקראינה שיילך יוציא את האישור וישים אפוסטיל, וישלח לה את המסמך לישראל בדואר. זה מגיע בדואר תוך כמה ימים.
&nbsp
בנוסף, יש חברות שמתעסקות בזה תמורת עמלה...

yanaiw2

New member
לא בדיוק

תודה רבה על התגובות, אני אתייחס לכולן:
אני לא רוצה לפרט איפה הלשכה כדי שלא יזמברו אותנו בפעם הבאה, היא לא בתל אביב, היא באזור המרכז.
הכל עובד שם לפי הכרות ומוצא, מישהו מארץ המקור של הפקידה קיבל ממנה שירות בלי תור וכוס מים, אני שהייתי ראשון בתור ונכנסתי אחריו קיבלתי ממנה צעקות.
ברגע שניסיתי להסביר לפקידה שהמסמך הוא מסמך רשמי ומקורי מהשגרירות היא אמרה לי שבכל זאת צריך אפוסטיל.
Stkachov,
לא חשבנו להשאר בקשר כשהכרנו, לא הייתה לנו אפשרות להוציא אף מסמך באוקראינה.
בקשר ללבקש ממישהו להוציא את המסמך באוקראינה, אי אפשר, את המסמך הזה אפשר להוציא רק עם נוכחות אישית, אין יפוי כוח ושום דבר, צריך להיות שם פיזית.
אף חברה שפנינו אליה לא הסכימה לעשות את המסמך הזה מבלי להגיע לשם.
הייתי גם אצל עורך דין בנושא הזה, הוא אומר ללכת למנהלת הלשכה ולבקש, אם זה לא עוזר לאיים בפנייה לשר הפנים וכו, האם כדאי לעשות את זה כי אני לא רוצה שימררו לנו את החיים בשנים הבאות.

Jkamm

New member
דרישה מוצדקת אך יש גם פתרון

את הדבר הכי חשוב לא אמרת - מה קרה עם הבקשה?
האם הפקידה פתחה לכם בקשה ונתנה לבת הזוג אשרה [וביקשה שתביאו בעתיד את המסמך החסר] או שהיא אמרה לכם שהיא לא פותחת את הבקשה עד שתביאו את המסמך החסר? [אם היית כותב הייתי ממליץ לך מה לעשות]

לגופו של עניין -
הפקידה אמורה לעבוד בהתאם לנוהל תעודה ציבורית ואימותה [1.3.0001].
ככלל - כל מסמך שנעשה בחו"ל יש לאמת - אפוסטיל או שרשרת חתימות.
החריג - אם לא אישרת את התעודה בחו"ל, אפשר לקבל אישור של הנציגות בישראל [סעיף ו(2) לנוהל].

ולא הבנתי על סמך מה אתה חושב שאין צורך לאמת מסמך שהוצא על ידי שגרירות המדינה הזרה בישראל? [התרגום/הפרשנות שלך לסעיף 1 לאמנת האג אינו נכון...].

יוני קם

yanaiw2

New member
המסמך

קודם כל אני מאוד מודה לך על התשובה.
אני לא יודע אם הפקידה פתחה את הבקשה (איך אפשר לדעת את זה), היא נתנה לנו דף שחסר מסמך כך וכך ויש לנו 45 יום להמציא אותו ולא הבקשה מבוטלת.
היא הציעה להאריך את ויזת התייר ב2 ואחר כך חזרה בה.
בשגרירות אוקראינה אמרו שלא צריך אפוסטיל מכיוון שהמסמך הגיע מהם, במשרד הפנים באוקראינה אמרו שלא ניתן לשים אפוסטיל על מסמך שהנפיקה השגרירות שלהם כאן (כלומר שמישהו יביא את המסמך שקיבלנו פה למשרד הפנים שלהם שם) כי המסמך נמצא תחת אמנת האג.
אם יש משהו שאני מפספס או יכול לעשות אני מאוד אשמח לעצה.

stkachov

New member
הבעיה עם המסמך שלך

שאין אף גורם שמאמת את המסמך.
&nbsp
אתה אומר שקיבלת אותו משגרירות אוקראינה וזה מסמך רשמי, אבל הפקידה לא יכולה סתם להאמין לך, אולי הדפסת את זה בבית עם סמל אוקראינה ואמרת שזה מהשגרירות.
&nbsp
זו המטרה של האפוסטיל, לאמת שאכן מדובר במסמך מקורי ורשמי.
&nbsp
אני כן הייתי מנסה לכתוב מכתב למישהו בכיר יותר על מנת שיסתפקו במסמך זה.
&nbsp
ואם לא יעזור, שתעשה גיחה לאוקראינה, היום כרטיס הלוך חזור עולה 200$.

Jkamm

New member
כן - פספסת דבר אחד

&nbsp
סעיף 1 לאמנת האג בעניין האפוסטיל קובע, שהאמנה לא חלה על מסמכים שהונפקו בנציגויות של המדינה החתומה על האמנה.
זו הסיבה ששגרירות אוקראינה אינה יכולה לשים אפוסטיל על המסמך שהיא הנפיקה וזו גם הסיבה שמשרד הפנים באוקראינה סירב - כדי לשים אפוסטיל, המסמך חייב להיות מהרשות במדינה ולא מהנציגות בחו"ל.
&nbsp

yanaiw2

New member
אז מה עושים?

אמרת שתוכל לכוון אותי אם אני אפרט לך בעניין פתיחת הבקשה?

למעלה