פקח צלילה

דקר

New member
פקח צלילה

שאלה היפוטטית,:צוללן יוצא מהים עם מיכל רובה,ודגים. הצוללן אינו מוסר את שמו ,וממילא אינו נושא תעודה מזהה עליו מן הסתם. העובדות:1)הצולל היה לבד ,בלי בן זוג .(ויש כאלו שעושים זאת.) 2)דיג עם רובה ומיכל. השאלה : מה יכול הפקח לעשות+מה סמכויותיו במסגרת החוק (עם בכלל יכול לעשות משהו חוץ ,מבדיקת מועדונים ,ציוד וכו)
 

הקרפיון

New member
כמה שאני זוכר מהחוק, בנושאי צלילה

סמכותו דומה לסמכות של שוטר. החנסתי לינק לאתר עם חוק הצלילה (מסנונית) לפני זמן מה. העזר בחיפוש
 

עקרבנון

New member
לינק לחוק הצלילה

רצ"ב לינק לחוק הצלילה, טוב או לא זה סיפור אחר, ממליץ לצרפו לקישורים לעיון כל מי שמעוניין. גם סמכויות הפקח מוגדרות.
 
בכלל לא בטוח שחוק הצלילה תקף

אני מרחיב את תאור המקרה: הפקח ניגש לצולל ואומר מה שאומר. הצולל אומר לו שזו לא צלילה ספורטיבית, מכיוון שהוא דג דגים כדי למכור אותם. כלומר צלילה לצורך עבודה. למיטב ידיעתי (נא לתקן אם צריך) סמכותו של פקח היא בענייני צלילה ספורטיבית ומכח חוק העוסק בצלילה ספורטיבית. נראה לי שלכאורה, טענה כזו של הצולל מבטלת את סמכותו של הפקח (כפי שאינו מוסמך לתת דוח חניה). האומנם?
 
רק אם יש לו רשיון דיג ממשרד החקלאות

האם לאותו דייג יש רשיון דיג ממשרד החקלאות לדוג באזור מסויים עם רובה ? רק במידה ויש לו רשיון כזה הוא אולי יכול לטעון לצלילת עבודה. חוק הדיג (שנאכף לעיתים ע"י יחידת השיטור הימי) קובע שהדיג במדינת ישראל מותר אך ורק מהוף ע"י חכה ואפילו מוגבל בחופים מסויימים מבחינה בטחונית ואחרת. לכל דיג אחר דרוש רשיון ממשרד החקלאות. אם אין רשיון כזה, ורוב הסיכויים שלא יקבל רשיון שכזה, הצולל יחטוף פעמיים: פעם על צלילה לבד, ופעם על דיג ללא רשיון. לטעמי, מי שרוצה לדוג, שיגיש בקשה לרשיון ושלא ישחית את הקיים המועט גם כך בחופי הים התיכון.
 
לא הבנת מה שאמרתי

לא מעניין עם צריך רשיון דיג. לא מעניין אם צריך תיק במס הכנסה. הנקודה היא האם לפקח יש סמכות לגבי צולל שטוען שאינו צולל ספורטיבי. אגב, לא נראה לי שצלילת עבודה שנעשתה ללא ההתרים הדרושים לאותה עבודה, פתאום הופכת ל"צלילה ספורטיבית". אם ביצעתי צלילה לניקוי תחתית אוניה, ולא דיוחתי למע"מ על מלוא סכום התקבול, האם פתאום הצלילה הופכת לצלילה ספורטיבית? ודאי שלא סביר. ואגב, בחוק מדובר על צלילה ש"אינה *לשם* עבודה". כלומר מה שחשוב הוא *מטרת* הצלילה. לא האם בוצעו עבירות אחרות כלשהן.
 
למעלה